Sharp geeft 4K Ultra HD tv met THX certificaat prijs van 8.000 dollar

27 juni 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sharp-Aquos-4K-led-tv

Tijdens CES 2013 begin dit jaar kondigde Sharp al aan te komen met twee 4K Ultra HD tv's waarvan één model zou beschikken over een THX certificaat in 4K-modus. Deze week heeft Sharp deze Aquos 4K Ultra HD tv officieel gelanceerd en er ook een prijskaartje aangehangen.

De Sharp Aquos Ultra HD led tv, zoals de fabrikant het model noemt, beschikt over de inmiddels bekende 4K-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Dat is echter niet het enige unieke aan deze tv want het is namelijk ook ’s werelds eerste 4K Ultra HD tv die uitgerust is met een THX certificaat voor de weergave van 4K-materiaal. Dit houdt simpel gezegd in dat de beeldkwaliteit voldoet aan de hoge eisen van THX en dat films zo weergegeven worden zoals de filmmaker dit bedoeld heeft.

De tv is volgens Sharp de ‘beste tv die men ooit ontwikkeld heeft’ en dit is onder meer te danken aan de dualcore processor die voor de verwerking van beelden moet zorgen. Deze processor zorgt er ook voor dat lage resolutie materiaal opgeschaald kan worden naar de 4K-resolutie. Verder is het model uitgerust met een 70-inch display, meerdere THX filmmodi, een dual subwoofer systeem met een vermogen van 35 Watt, Sharps Smart tv platform met web browser en ingebouwd wifi. Ook is er ondersteuning voor actieve 3D weergave met twee meegeleverde actieve 3D brillen.

Advertentie

De Europese prijs en beschikbaarheid van de Sharp Aquos Ultra HD led tv is nog niet bekend maar in de VS zal dit model vanaf midden augustus over de toonbank gaan voor een prijs van 8.000 dollar. Ter vergelijking; Sony’s 65-inch model heeft een prijs van 7.000 euro meegekregen, terwijl de 84-inch variant 25.000 euro kost. Beide tv’s zijn reeds te koop in Nederland. Ook LG’s 84-inch 84LM960V is reeds te koop in Nederland voor een prijs van 20.000 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)