Sennheiser komt met eigen Ambeo 3D-audiotechnologie

14 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
Sennheiser-Ambeo

Met Dolby Atmos en DTS:X hebben we sinds vorig jaar al twee audioformaten die voor een nog indrukwekkendere 3D-audiobeleving moeten zorgen maar sinds deze maand komt daar Ambeo bij. Ambeo is een nieuw merk van Sennheiser wat staat voor een 3D-audiobeleving middels 9.1-kanaals audio.

Sennheiser zal binnenkort zijn eigen 9.1-kanaals audioproducten uitbrengen en deel gaan nemen in activiteiten waarbij ‘3D audio’ centraal staat, alles onder de naam Ambeo. Het bedrijf wil de Ambeo-technologie beschikbaar maken voor verschillende producten en toepassingen, waaronder films, muziek en virtual reality.

Het bedrijf heeft inmiddels al diverse 9.1-kanaals opnamen gemaakt voor demonstratiedoeleinden maar geeft aan dat de Ambeo-technologie ook gebruikt kan worden om elke willekeurige audio- of muziektrack up te mixen naar een ervaring die dichtbij een echte 9.1-kanaals ervaring komt.

Ambeo zal gebruikt worden in een nieuwe game, genaamd Eden. Dit spel gebruikt het algoritme om het geluid beter te plaatsen en een ervaring te bieden die spelers dieper in het spel trekt. Ook wordt er een Sennheiser VR microfoon uitgebracht, ontworpen met Visualise, een virtual reality productiebedrijf. We verwachten de komende maanden meer aankondigingen van het bedrijf.

Lees ook onze Sennheiser Ambeo soundbar review.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)