Samsung verlaagt prijs gebogen oled tv nu al

12 augustus 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-gebogen-oled

Het is nog maar een ruime maand geleden dat Samsung in thuisland Korea begon met de verkoop van haar eerste gebogen oled tv, maar het bedrijf voert nu al een prijsverlaging door.

Eind juni lanceerde Samsung haar 55-inch oled tv met gebogen display, in Korea de KN55S9 genaamd, voor een prijs van omgerekend ruim 10.000 euro. Vandaag laat de Koreaanse fabrikant echter weten de prijs reeds verlaagd te hebben naar omgerekend zo’n 6.800 euro. Dit is een prijsdaling van ruim 30 procent.

Volgens de Korea Times heeft Samsung de prijzen nu al verlaagd door de verbeterde yield. Dit betekent dat meer oled tv’s die van de band rollen ook aan de hoge eisen voldoen waardoor de kosten per model omlaag gaan. Klanten die reeds een oled tv voor de hogere prijs gekocht hebben krijgen het verschil terug.

Dat de prijzen nu al dalen is opvallend te noemen. Uit verschillende onderzoeken door analisten bleek de afgelopen maanden dat oled tv’s pas in 2015 goedkoper zouden worden. De 55-inch gebogen oled tv van LG, de 55EA9800, is ook reeds te koop in Korea maar is nu dus met een omgerekende prijs van 10.000 euro het duurdere model. LG opent volgend jaar een nieuwe oled-fabriek waarmee de prijzen verlaagd moeten worden.

Zowe Samsung als LG heeft reeds aangegeven de gebogen oled tv’s dit jaar nog naar Nederland te willen brengen. Voor welke prijs is echter nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)