Samsung toont gebogen 4K Ultra HD tv’s en 4K oled tv

06 september 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-gebogen-4k-tv

Samsung heeft tijdens IFA 2013 een hoop nieuwe televisies getoond, waaronder een aantal high-end modellen die beschikken over de hoge 4K-resolutie. De Koreaanse fabrikant bracht twee 4K Ultra HD tv's met gebogen display en een 4K Ultra HD oled tv mee naar Berlijn.

De nieuwe serie 4K Ultra HD tv’s met gebogen display bestaat uit een 55-inch en een 65-inch model. Het grote verschil met de reeds gelanceerde 55F9000 en 65F9000 4K Ultra HD tv’s is het gebogen display dat we eerder terugzagen bij de 55-inch oled tv van Samsung. Volgens de Koreaanse fabrikant moet dit zorgen voor een betere kijkervaring omdat het gehele scherm zich op gelijke afstand van het oog bevindt. Echter is dit statement al door diverse experts naar het rijk der fabelen verwezen. Daarbij geeft Samsung aan dat het lastiger is om een 4K lcd tv te maken dan een 4K oled tv.

Naast modellen met een standaard lcd display toonde Samsung tijdens IFA 2013 ook een 4K oled tv. Dit model beschikt over de WOLED-techniek die voor een hoger contrast met diepe zwartwaarden moet zorgen. Voeg daar de 4K Ultra HD resolutie aan toe en je bent volgens Samsung voorzien van de ultieme tv voor de thuisbioscoop.

Of en wanneer deze tv’s op de markt verschijnen is nog niet bekend. Net als concurrenten als LG en Panasonic wil de Koreaanse fabrikant nu laten zien waar ze technisch toe in staat is. Momenteel wordt er echter gefocust op de reeds gelanceerde 4K Ultra HD tv’s in de F9000-serie en de KE55S9C oled tv met een gebogen 55-inch display.

Reacties (0)