Samsung stopt productie plasma tv’s

01 juli 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-H4500-plasma-tv

Het zat er natuurlijk al aan te komen maar vandaag lijkt het bevestigd; na Panasonic stopt ook Samsung met de productie van plasma-displays en dat betekent vanzelfsprekend dat er ook een einde komt aan plasma tv's van de Koreaanse fabrikant.

Het Koreaanse persbureau Yonhap weet vandaag te melden dat Samsung SDI, de tak van Samsung die verantwoordelijk is voor de productie van displays, per 30 november de productie van plasma-panelen stopzet. De reden voor het stopzetten van de productie is er een die we al eerder gehoord hebben; er is nagenoeg geen vraag meer naar plasma tv’s. Daarbij zou het bedrijf zich meer willen richten op andere takken van sport.

Zoals gezegd is dit geen grote verrassing. Panasonic was tot vorig jaar de grootste fabrikant van plasma tv’s en bracht ook indrukwekkend goede modellen op de markt die de lcd-concurrentie nog steeds doen verbleken en het zelfs van oled tv’s kunnen winnen. Maar, aan alles komt een eind wanneer de consument er geen interesse meer in heeft en daarom besloot Panasonic eind vorig jaar de productie van plasma tv’s te stoppen. Een groot gemis voor de echte home cinema-enthousiasteling.

Vanaf 30 november blijft alleen LG nog over als fabrikant van plasma tv’s maar de verwachting is ook dat deze Koreaanse fabrikant zijn schoenen op dit gebied aan de wilgen hangt. Samsung heeft onlangs nog een nieuwe instapserie plasma tv’s gepresenteerd en LG bracht begin dit jaar vier nieuwe modellen op de markt. Het gaat echter in alle gevallen om weinig bijzondere plasma tv’s met betaalbare prijskaartjes.

Reacties (0)