‘Samsung oled tv’s met panelen van LG verschijnen pas in 2023′

05 mei 2022 1 Minuut 0 Reacties
Samsung S95B oled tv

Sinds begin dit jaar duiken we regelmatig geruchten op over de oled tv-plannen van Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant lijkt namelijk vol in te gaan zetten op oled-televisies. Toch is de kans groot dat we daar pas in 2023 meer van gaan zien.

Samsung heeft begin dit jaar de S95B QD-oled-televisie aangekondigd. Dit model wordt door Samsung zelf geproduceerd en valt in het hogere segment. Dat smaakt echter naar meer, als we de geruchten mogen geloven. Eerder verscheen namelijk al het gerucht dat Samsung een samenwerking met LG Display zoekt voor de levering van oled-panelen. Samsung zou hiermee het oled-assortiment verder willen uitbreiden.

Volgens diverse Koreaanse bronnen zijn Samsung en LG nog steeds in gesprek over de afname van oled-panelen, maar als die onderhandelingen niet deze maand worden afgerond is de kans vrij klein dat Samsung dit jaar nog nieuwe oled-televisies aan het assortiment toevoegt. De belangrijkste drempel in de onderhandelingen is – hoe kan het ook anders – de prijs.

De laatste tijd dalen de prijzen van lcd-panelen weer en dat betekent dat Samsung in dit segment weer wat meer marge kan behalen. Dit kan ook invloed hebben op die onderhandelingen aangezien Samsung geen haast hoeft te maken met het zoeken naar een alternatief voor de lcd-techniek. Daarbij wordt de QD-oled-techniek van Samsung in de tussentijd ook doorontwikkeld, wat mogelijk voor de iets langere termijn interessant gaat zijn voor het middensegment.

Samsung-S95B
Lees ook

Preview: Eerste blik op de Samsung QE65S95B QD-OLED-tv

Reacties (0)