Samsung KE55S9C gebogen oled tv te koop in Europa voor 7.999 euro

27 augustus 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-gebogen-oled

Samsung introduceert deze week haar eerste oled tv in Europa. De KE55S9C oled tv met een formaat van 55-inch en een gebogen display moet vanaf morgen te koop zijn in diverse Europese landen voor een prijs van 7.999 euro.

Via een persbericht laat Samsung weten dat de 55-inch oled tv vanaf 28 augustus in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België en Italië te koop zal zijn. De lancering vindt op 28 augustus plaats in Duitsland en binnen enkele weken moet het model dan ook in Nederland en de andere landen verschijnen.

Opvallend is dat Samsung’s tv met een prijs van 7.999 euro maar liefst 1.000 euro goedkoper is dan de 55-inch oled tv van LG die ook over een gebogen display beschikt. Dit model, de 55EA9800, moet ook deze week in Europa verschijnen voor een prijs van 8.999 euro. Dat is reeds nadat LG ook eerder deze week prijsverlaging aankondigde. Wanneer de oled tv van LG naar Nederland komt is echter nog niet duidelijk.

De Samsung KE55S9C Curved oled tv werd tijdens CES 2013 begin dit jaar officieel gepresenteerd. Het model is voorzien van een 55-inch oled-paneel met Full HD resolutie en alle high-end features die we ook in de hogere lcd tv-series terugvinden. Zo is de tv uitgerust met Samsung’s vernieuwde Smart tv platform, actieve 3D weergave, Smart Interaction en Smart Evolution. De Koreaanse fabrikant maakt voor het oled-paneel gebruik van de RGB oled-techniek die voor intensere kleuren en een hoger contrast moet zorgen.

Reacties (0)