Samsung bereikt nieuwe mijlpaal Smart TV downloads

18 oktober 2011 1 Minuut 0 Reacties
samsung-smart-tv

Het lijkt erop dat op gebied van Smart TV's Samsung voorlopig de koploper blijft. Het merk heeft namelijk laten weten gebruikers van haar Smart TV's bij elkaar inmiddels meer dan 10 miljoen applicaties gedownload hebben. Daarnaast zijn er 1.000 applicaties beschikbaar, zowel lokaal als internationaal. Fabrikanten als LG en Panasonic blijven hier nog ver op achter.

Wel hebben beide fabrikanten aangekondigd veel aandacht aan hun Smart TV platformen te gaan besteden. Zo zegt Panasonic de TV het middelpunt van het dagelijkse leven te willen maken en veel te willen investeren in nieuwe applicaties en is LG een samenwerking aangegaan met Sharp, Philips en Loewe voor het uitbreiden van het assortiment aan applicaties. Met Smart TV’s kunnen gebruikers applicaties downloaden voor onder meer video on demand content, games, social media, weer en nieuws.

Volgen Samsung zijn de mogelijkheden voor het Smart TV platform nog veel groter en de komende maanden en jaren zal er dan ook flink geïnvesteerd blijven worden. De meest populaire Samsung Smart TV applicaties van dit moment zijn YouTube, Maps, Accuweather, Vimeo en vTunes. Niet geheel verrassend aangezien deze vooraf geïnstalleerd zijn.

Meer informatie over wat Smart TV exact is en wat het voor jou als gebruiker kan bieden vind je op deze pagina.

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (0)