Samsung bereidt 55 inch OLED TV voor als test

18 november 2010 1 Minuut 0 Reacties
samsung-55g-oled

Volgens de Koreaanse nieuws website etnews.co.kr is Samsung van plan om een 55 inch OLED TV te produceren. Het zal geen massa productie OLED TV worden, maar een product met zeer gelimiteerde oplage om Samsung belangrijke kennis te verschaffen over de toekomst van de OLED markt. De TV zal gefabriceerd worden in een nieuwe 8G (achtste generatie) OLED test productielijn die in 2011 of 2012 klaar zou moeten zijn.

Samsung 55 inch OLED TV

Nu is het nog onmogelijk om grote OLED TV’s te produceren in grote aantallen aangezien de productielijnen hier nog niet geschikt voor zijn. Samsung wil hier dus in de nabije toekomst verandering in gaan brengen. Een 8G productielijn geeft Samsung de mogelijkheid om grotere OLED panelen te fabriceren door de grotere ‘moeder panelen’ (2200x2500mm), waaruit dan weer kleinere panelen gesneden worden. Tegenwoordig worden 40-55 inch LCD TV’s gefabriceerd in 8G LCD productielijnen.

Het 55 inch OLED model dat Samsung wil lanceren zal in een oplage van 4.000 stuks per maand beschikbaar komen en rond 2011/2012 te koop zijn. Vanzelfsprekend zal de prijs aan de (zeer) hoge kant liggen. Op deze manier wil Samsung zien wat de mogelijkheden van OLED zijn en of er uberhaupt momenteel een markt is voor grote OLED TV’s. Als dit allemaal positief verloopt zal Samsung de capaciteit in 2012 waarschijnlijk uitbreiden.

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (0)