Review: Philips Cinema 21:9 LCD TV

29 juli 2009 1 Minuut 0 Reacties
philips-21-9-lcd-tv-183×126

Zo nu en dan komt er een fabrikant met een idee dat zogenaamd de manier waarop we homecinema ervaren moet veranderen. Deze is keer is het Philips met de 56PFL9954, beter bekend als de Cinema 21:9 LCD TV.

Het is gewone 56 inch LCD TV, maar speciaal gemaakt voor het kijken van widescreen (zoals in de bioscoop) films. De aspect ratio (beeldverhouding) is ongeveer hetzelfde als de aspect ratio van films die in bioscoopzalen gedraaid worden. Hierdoor kunnen Blu-Ray en DVD films bekeken worden zoals ze bedoeld zijn, zonder de zwarte balken boven en onder in beeld, waar veel mensen zich toch aan irriteren.

Het probleem is dat nog geen enkele Blu-Ray disc of DVD beschikbaar is in 21:9 formaat. Al de films die tot nu toe uitgekomen zijn, zijn allemaal de standaard 16:9 maat. Maar Philips heeft hier fantastische technologische oplossingen voor bedacht die in hun nieuwe LCD TV verwerkt zitten. Deze technische snufjes zorgen ervoor dat het 16:9 beeld omgevormd wordt naar een perfect 21:9 beeld, zonder kwaliteitsverlies.

Lees hier de review (engels)

Reacties (0)