Review: Sony BDP-S360 Blu-ray speler

11 oktober 2009 3 Minuten 0 Reacties
Sony-Blu-ray-674281

De BDP-S300 serie Blu-ray spelers van Sony hebben aangetoond dat superieure beeldkwaliteit verkregen kan worden voor een relatief lage prijs. (De BDP-S350, gelanceerd in 2008, was hiervan het grote voorbeeld). Nu is de S300 lijn uitgebreid met de nieuwe S360, welke een hoop nieuwe features heeft.

Wellicht de belangrijkste nieuwe feature is BD-Live (2.0), maar deze komt helaas niet zonder problemen. Zo is het geen Wifi ondersteunung en geen ingebouwd geheugen. Je hebt dus een USB stick van 1GB of meer nodig om je gedownloade films op op te slaan. Maar erger nog is het feit dat je de USB poort niet kunt gebruiken om digitale media af te spelen. Deze is alleen voor BD-Live content.

De HDMI output bevat de laatste standaard (versie 1.3) en ondersteund dus Deep Colour, x.v. Colour en HD Audio. De nieuwste HD formaten. Dolby TrueHD en DTS HD Master, en de wat oudere formaten kunnen digitaal naar een met HDMI uitgeruste receiver gestuurd worden voor de beste geluidskwaliteit. Ook zijn er coaxiale en optische outputs aanwezig om de speler aan te sluiten aan een receiver die geen HDMI inputs heeft, maar de speler beschikt aan de andere kant alleen maar over stereo analoge uitgangen en geen meer kanaals analoge uitgangen voor 7.1 of 5.1 geluid.

De afspeelmogelijkheden van de S360 zijn ook magertjes. De speler ondersteund alleen MP3, AVCHD op DVD, en JPEG bestanden. Geen DivX, VCD, Super VCD of WMA helaas.

Maar, wat de speler mist aan bonus features maakt hij meer dan goed met de mogelijkheden voor Blu-ray en beeldkwaliteit. Er is onder andere ondersteuning voor 1080/24p, een belangrijke feature voor film freaks (films die opgenomen zijn op 24 frames per seconde, kunnen ook op 24 frames per seconden afgespeeld worden, wat het beeld vloeiender maakt), en de S360 kan standaard DVD upscalen naar een 720p, 1080i en zefls een 1080p resolutie. De speler beschikt ook over een systeem genaamd Sony Precision Drive, welke het mogelijk maakt om bekraste of bevuilde discs toch af te spelen.

Het plaatje van de S360 is superieur, zeker gezien de prijs van de speler. Het contrast ratio is zeer goed en ook details zijn extreem goed te zien.De kleurweergave is zeer realistisch en betrouwbaar en bewegingen zijn absoluut vloeiend, zeker ook in de 24fps modus.Het is misschien niet de beste beeldkwaliteit die we ooit gezien hebben, maar in deze prijsklasse is er maar weinig wat hier aan kan tippen.

Als laatste kunnen ook zeggen dat het menu zeer mooi ontworpen en zeer makkelijk te bedienen is. Ook de Quick start modus is een leuke extra, want wanneer deze in gebruik is doet de speler er maar enkele seconden over om op te starten.
Dus, terwijl de BDP-S360 een hoop bruikbare features mist voor Blu-ray speler in deze tijd, maakt het dit meer dan goed op het gebied waar het telt, namelijk het afspelen van Blu-ray discs.

Pluspunten
Een budget Blu-ray speler welke ver boven zijn prijs staat, kijkend naar beeldkwaliteit.

Minpunten
Geen Wifi, geen ingebouwd geheugen, geen 71 analoge uitgangen en USB gebruik alleen voor BD-Live.

Specificaties
Formaten: Blu-ray, DVD-Video, AVCHD op DVD, CD audio, MP3, JPEG
HD Audio: Dolby TrueHD, DTS-Master Audio HD
Aansluitingen: HDMI output, component output, composiet video output, coaxiaal digital audio output, optisch digital audio output, Ethernet aansluiting
Blu-ray profiel: BD-Live 2.0
Gewicht: 2.1kg
Afmetingen (BxHxD): 430 x 56 x 216mm

De Sony BDP-S360 is verkrijgbaar vanaf €170,00.

Reacties (0)