Review: Samsung UE65HU7500 (HU7500-serie) UHD tv

21 mei 2014 + 10 minuten 67 Reacties
Samsung-HU7500-uhd-8

In deze review kijken we naar de 65-inch Samsung UE65HU7500, onderdeel van de HU7500-serie tv's met 4K Ultra HD-resolutie en Samsungs vernieuwde Smart tv-platform.

Samsung brengt dit jaar weer een groot aantal nieuwe tv’s naar Nederland, waaronder een complete line-up 4K Ultra HD tv’s, ook wel UHD tv’s genoemd door de Koreaanse fabrikant. De topmodellen vinden we in de HU8500- en HU7500-serie, met als belangrijkste verschil dat de HU8500-modellen beschikken over een gebogen scherm. In deze review kijken we naar de platte varianten in de HU7500-serie, de 65-inch UE65HU7500 om precies te zijn.

Samsung HU7500 – specificaties

De modellen in de Samsung HU7500-serie beschikken over nagenoeg alle nieuwe features, functies en technieken die Samsung in 2014 introduceert. Zo zijn de tv’s uitgerust met een 4K UHD-paneel dat een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels heeft, dé belangrijkste feature. Daarnaast komen de televisies met HDMI 2.0-poorten voor de ondersteuning van 4K-content met hoge frame rates, de HEVC-codec door het decoderen van 4K-materiaal dat via streamingdiensten als Netflix komt, het vernieuwde Smart tv-platform van Samsung, een quadcore Plus-processor, de mogelijkheid om je tv middels bewegingen of spraak te bedienen, ingebouwd Wifi, 3D-weergave en de Smart Evolution Kit (One Connect) waarmee je ook volgend jaar voorzien kunt worden van de nieuwste software en hardware.

De adviesprijzen bedragen 1.999 euro voor de 48-inch UE48HU7500, 2.799 euro voor de 55-inch UE55HU7500, 3.999 euro voor de 65-inch UE65HU7500 en 6.499 euro voor de 75-inch UE75HU7500. Wel moet gezegd worden dan verschillende winkels al een stuk lager gaan met de prijs en dat Samsung momenteel 500 euro retour geeft bij aankoop van deze modellen. Een compleet overzicht van alle modellen en specificaties vind je in de Samsung 2014 4K UHD tv line-up.

Review apparatuur

Voor deze review maken gebruik van onder meer de Marantz UD7007 Blu-ray speler, de Marantz SR6008 receiver en een PlayStation 3 gameconsole. Ook hebben we Netflix gebruikt voor het testen van 4K-materiaal.

Samsung HU7500 – design

Zoals gezegd is het belangrijkste verschil tussen de HU7500-serie en de HU8500-serie het gebogen display. De UE65HU7500 beschikt over een flatscreen display met een formaat van 65-inch en een zeer dunne lijst rondom het display. Doordat je maar weinig van de zwarte randen ziet is de tv een soort schilderij aan de muur, en dat komt ook de kijkervaring ten goede. De tv is maar 8 millimeter dik en wordt geleverd met een minimalistische zilveren voet die voorzien is van een geborsteld aluminium afwerking. Deze afwerking wordt ook voor de zijden van de tv gebruikt. Aan de onderzijde van het scherm is een klein Samsung-logo te vinden, met daar onder een wit/blauw ledje. De achterzijde van de tv is compleet van plastic gemaakt en hier zijn ook alle aansluitingen te vinden. De meest belangrijke aansluitingen, waaronder drie HDMI- en drie USB-poorten, wijzen naar de zijkant en zorgen dus niet voor problemen wanneer de tv aan de muur hangt. Er zijn echter ook een aantal aansluitingen die wel naar achteren wijzen, waaronder de SCART-aansluiting en de ethernetpoort.

De HU7500-modellen worden geleverd met twee afstandsbedieningen; de standaard zwarte afstandsbediening met nagenoeg alle knoppen die je nodig hebt en de Smart Touch-afstandsbediening die je met een beperkt aantal knoppen en een touchpad toegang geeft tot de belangrijkste functies. De ‘normale’ afstandsbediening voelt wat goedkoop aan en ziet er niet echt premium uit, maar mocht dit een probleem zijn kun je de premium ogende Smart Touch-afstandsbediening gebruiken. Deze beschikt ook over een ingebouwde microfoon voor spraakbediening en een bewegingssensor. Door zijn druppelvorm en de structuur aan de achterzijde ligt deze goed in de hand. Naast deze twee opties kun je de tv ook bedienen middels een applicatie voor je smartphone of tablet.

Samsung HU7500 – gebruiksgemak

Samsung heeft qua menustructuur, lay-out en vormgeving niet bijzonder veel veranderd, maar what’s not broken doesn’t need to be fixed. De menu’s van de tv zijn eenvoudig te navigeren, reageren snel op input en bij de meeste opties staat kort uitgelegd wat ze inhouden zodat je ook weet wat je doet als je met de instellingen gaat spelen. Wel zijn er voor de beginnende gebruiker wat veel submenu’s te vinden. Je kunt helemaal in de instelling van bijvoorbeeld de beeldweergave duiken om bijvoorbeeld de bewegingscorrectie of geavanceerde kleuropties aan te passen. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt qua instellingen, maar hierover meer onder het kopje over de beeldkwaliteit.

Als je de HU7500 voor het eerst aanzet wordt je redelijk snel door de belangrijkste instellingen geloodst, waaronder het zoeken van zenders, het instellen van je WiFi-netwerk en het aanmaken van een Samsung-account om volledig gebruik te maken van het Smart tv-platform. Dit Smart tv-platform, waar we later dieper op ingaan, werkt mede dankzij de Quadcore Plus-processor indrukwekkend snel en soepel. Het schakelen tussen apps levert nauwelijks vertraging op en het scrollen door app-lijsten en menu’s gaat razend snel.

Samsung HU7500 – features

Smart tv-platform (Smart Hub)

Samsung heeft dit jaar het Smart tv-platform, ook wel bekend als de Smart Hub, een make-over gegeven. De Koreaanse fabrikant zet in 2014 in op gebruiksgemak en daarom zijn de verschillende onderdelen van het platform onderverdeeld in eigen homescreens. Zo is er een homescreen voor wat er op tv is, een homescreen met multimedia, een homescreen met films en series, en een homescreen met apps. In het homescreen voor multimedia kun je de tv koppelen aan andere apparaten uit je thuisnetwerk, media vanaf een usb-stick weergeven of verbinding leggen met een clouddienst als Dropbox of OneDrive. Zodra je het Smart tv-platform opstart kom je echter niet direct in deze homescreens maar zie je onderaan het scherm een rij met favoriete apps verschijnen en kun je met de icons die hierboven zweven het homescreen naar keuze selecteren. Het geheel is eenvoudig te navigeren waardoor je snel bij voor jou interessante content komt.

Een nieuwe feature voor 2014 is Multi-Screen. Hiermee kun je het grote scherm onderverdelen in twee, drie of vier delen waarin content van verschillende bronnen getoond wordt. Zo kun je bijvoorbeeld links tv-kijken en rechts surfen op het internet. De keuze van apps en toepassingen die hiervoor gebruikt kunnen worden is echter nog erg beperkt. Je kunt via de opties apps uit de app store selecteren maar die apps moeten wel ondersteuning bieden. Een populaire apps als Netflix biedt dit helaas niet. Maar, mocht je ook tv willen kijken en tegelijkertijd het laatste nieuws op HomecinemaMagazine.nl bij willen houden, dan kan het in ieder geval.

Samsung biedt nog steeds een groot aanbod aan apps die je op je tv kunt installeren, daarin is de afgelopen maanden weinig veranderd. Ten opzichte van de concurrentie biedt Samsung de apps met de beste kwaliteit en de grootste diversiteit, dus voor iedereen zit er wel wat leuks tussen. Voor diegenen die zoeken naar 4K-content kan de Netflix-app natuurlijk niet ontbreken. Zoals eerder in deze review aangegeven werkt het platform vrij soepel en snel, zonder lange wachttijden of vervelende lags. Op dit gebied heeft Samsung alles nog steeds goed voor elkaar.

Smart Interaction

Onder Smart Interaction wordt de manier waarop je met je tv kunt communiceren verstaan. Samsung heeft al een tijdje verschillende opties om je tv te bedienen, waaronder de bediening middels de afstandsbediening, middels bewegingen en middels spraak. Bewegingsherkenning voor handen en vingers is alleen beschikbaar wanneer je een camera op de tv aansluit, iets dat niet standaard meegeleverd wordt. Wel kun je met de Smart Touch afstandsbediening elementen op de tv aanwijzen, als een soort cursor. Deze bediening is in eerste instantie even wennen maar eenmaal gewend kun je zo comfortabel en snel door de verschillende menu’s bladeren en zelfs redelijk snel door websites bladeren. Je kunt in het menu de gevoeligheid afstemmen op je eigen voorkeuren en het touchpad van de afstandsbediening dient als muisknop om elementen aan te klikken. Overigens moet wel gezegd worden dat deze vorm van bediening niet binnen apps werkt. Een populaire app als Netflix moet dus gewoon nog met de pijltjes-toetsen bediend worden.

In de Smart Touch-afstandsbediening zit ook een microfoon verwerkt waardoor je bepaalde spraakcommando’s kunt gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ‘Start Netflix’ of ‘Start Smart Hub’ te roepen en vervolgens wordt door de tv automatisch de betreffende functie geopend. De spraakbediening werkt redelijk nauwkeurig en snel maar het is voor de beginner nogal lastig in te schatten wat wel en niet herkend wordt. Een uitgebreide uitleg over de mogelijkheden ontbreekt helaas. Daarbij is meer een feature om te laten zien wat er mogelijk is, vooral wanneer er wat vrienden over de vloer zijn. Bij normaal tv-kijken betrapte ik mezelf nauwelijks op het gebruik van de spraakbediening, omdat het wat omslachtig voelt en omdat het gewoon niet altijd werkt zoals je wil dat het werkt. Ook werkt stembediening niet binnen apps.

Web browser

Een andere smart-feature die het benoemen waard is, is de web browser. Samsung heeft op dit vlak flinke sprongen gemaakt want de ingebouwde web browser werkt vrij soepel. Zeker wanneer je de Smart Touch-afstandsbediening gebruikt kun je redelijk comfortabel door websites bladeren en adressen intikken. Het enige wat nog te wensen overlaat is de snelheid van de browser. Het laden van pagina’s is in vergelijking met de andere apparaten waarop een browser beschikbaar is vrij traag. Dit maakt de browser echter niet onbruikbaar en als je even snel wat wilt opzoeken of laten zien, en je hebt geen tablet bij de hand, dan is het een prima optie.

Samsung HU7500 – beeldkwaliteit

Eén van de belangrijkste onderdelen van een tv blijft natuurlijk de beeldkwaliteit. Op dit gebied mag de HU7500-serie gezien de specificaties in ieder geval niet teleurstellen. De modellen in deze serie, waaronder de UE65HU7500, beschikken onder meer over led achtergrondverlichting met Micro Dimming Pro, een 1000Hz Motion Rate, een Quadmatic-engine, Wide Color Enhancer (Plus) en natuurlijk het 4K Ultra HD-display met de mogelijkheid om lage resolutie content op te schalen naar de UHD-resolutie.

Belangrijkste instellingen

Voor deze review hebben we gebruik gemaakt van de Film modus, welke vanuit de doos de beste beeldkwaliteit biedt. Dat is echter pas het startpunt want er zijn een hoop instellingen die je naar eigen wens aan kunt passen. We raden dan ook aan dat je aan de slag gaat met de instellingen, of een professional inhuurt die de tv kalibreert, om de weergave af te stellen aan de hand van je eigen voorkeuren en de ruimte waarin de tv staat. Wil je zelf aan de slag dan verwijzen we naar onze tips artikelen in de home cinema informatiegids. Ondanks dat het geen professionele kalibratie is hebben we de tv afgesteld op onze voorkeuren en daar kwamen de volgende basisinstellingen uit;

Algemeen Geavanceerd Beeldopties
Beeldmodus: Film Dynamisch contrast: Uit Kleurtint: Warm2

Algemeen

Voordat we dieper in de verschillende resoluties en weergaven duiken kijken we altijd naar de algemene kenmerken van het scherm. Samsung maakt gebruik van edge lit led-achtergrondverlichting op de 65HU7500 en dat betekent dat het paneel verlicht wordt van de zijkanten. Op sommige modellen wil dit nogal eens zorgen voor backlight-bleeding, wat wil zeggen dat je in de hoeken of aan de randen lichtere plekken ziet omdat daar de led’s verstopt zitten. Gelukkig heeft het paneel van de HU7500-serie modellen hier nauwelijks last van. Op compleet egale beelden, bijvoorbeeld helemaal zwart of rood, zie je met name aan de linkerzijde een iets lichtere waas in de hoeken maar bij normaal tv-kijken valt dit nauwelijks tot niet op. Het scherm is indrukwekkend uniform en van clouding (lichtere vlekken) in het beeld is dan ook geen sprake. Ook rondom lichtere objecten op een donkere achtergrond presteert de UE65H7500 zeer goed. Rondom deze objecten is nauwelijks sprake van een overloop. Je gaat direct van licht naar donker, iets dat we bij lcd led tv’s wel eens anders gezien hebben.

Is er dan helemaal niks negatiefs te melden? Ja, er is helaas wel een minpunt. Het model dat we getest hebben had namelijk last van ‘vertical banding’. Dit probleem is iets dat we vaker bij lcd led tv’s zien en waar we vaker over lezen, maar de mate waarin het probleem verschijnt verschilt echter per model. Vertical banding houdt in dat je op egale achtergronden, die grotendeels uit één kleur bestaan, verticale banden die net iets donkerder zijn dan de rest van het beeld over het scherm ziet lopen. Die banden zijn statisch, ze staan stil, maar vallen dus bijvoorbeeld tijdens een voetbalwedstrijd, wanneer er snelle camerabewegingen over het groene gras gaan, op. Ook tijdens de laatste scene van Gravity, wanneer de capsule door de dampkring komt en door de bewolkte lucht schiet, was het zichtbaar. Het probleem van vertical banding is dus dat het per paneel verschilt en je dus niet kan zeggen dat alle 65HU7500-modellen er last van hebben. De ene tv kan het probleem hebben, de andere niet. Dit maakt het lastig en de conclusie is dan ook vaak dat de fabrikant van de betreffende tv het paneel vervangt of een nieuwe tv (hetzelfde model) aanbiedt. Samsung heeft na het terugnemen van de tv in ieder geval bevestigd dat er een backlight-probleem was dat dit veroorzaakte en zou de tv voor een consument direct vervangen. Goed om te weten, maar wel iets dat vermeld moet worden in mijn optiek. Een korte check van eenzelfde model liet gelukkig ook direct zien dat dit probleem echt specifiek voor het paneel in het reviewexemplaar geldt.

Update: we zijn inmiddels een aantal weken verder en dus is het tijd voor een update wat betreft het banding-probleem. Helaas zijn er toch veel bezitters van deze tv die hetzelfde probleem tegenkomen. Samsung belooft nog steeds dit probleem direct op te lossen maar uit reacties van bezitters kunnen we opmaken dat dit niet altijd vlot en soepel gaat. Ons advies is wel vol te houden en hiernaar te verwijzen. Dit is een probleem dat, wanneer zichtbaar, gewoon niet mag voorkomen. 

SD-content

Laten we beginnen met de laagste resolutie content; SD-materiaal. Er is in Nederland nog aardig wat SD-materiaal dat via de kabelproviders aangeboden wordt en helaas wordt op een scherm van 65-inch met een dergelijk hoge resolutie wel meteen duidelijk dat SD-content niet datgene is dat je er op moet kijken. SD-materiaal is al een zeer lage resolutie en wanneer dit opgeblazen wordt naar een groot 4K-paneel blijft er maar weinig van over. Hoe goed de upscaler ook is die in een tv zit (en deze is erg goed), daar is lastig tegen op te boksen. Het is dan ook niet een direct probleem van deze tv maar meer een logisch gevolg van de ontwikkeling van de tv-industrie die sneller gaat dan de contentproviders kunnen bijhouden. SD-materiaal ziet er soft uit en doet je bijna denken dat er iets mis is met je ogen, zo wazig kan het soms overkomen. Het is dan ook niet aan te raden veel SD-materiaal op deze tv te kijken maar soms kom je er niet onderuit en het wachten is dan ook op de verschillende omroepen om daadwerkelijk volledig op HD over te stappen. Overigens worden er niet veel problemen als artifacts of motion-blur geïntroduceerd wat wel een teken is dat de upscale-engine zijn werk prima doet. Er wordt dus alles uit SD-materiaal gehaald dat er inzit. Dat gezegd hebbende; als je een tv als de UE65H7500 koopt dan mogen we er toch van uitgaan dat HD-content en 4K-content datgene is waar je het merendeel van de tijd naar kijkt.

HD-content

Nu we SD-content gehad hebben kan ik al verraden dat het gelukkig alleen maar beter wordt. De UE65H7500 weet op alle vlakken namelijk absoluut te overtuigen. Zowel HD-content van de digitale tv-aanbieders als HD-content van Netflix en Blu-ray spat van het scherm. Samsung heeft een perfect functionerende upscale-engine ontwikkeld die HD-content net dat extra zetje geeft ten opzichte van een standaard Full HD tv. HD-materiaal wordt dan ook zeer scherp en overtuigend weergegeven. Daarbij is de kleurweergave, mits juist afgesteld, van hoog niveau, met natuurlijke kleuren, realistische huidtinten en vooral ook boven gemiddelde grijswaarden. Dit laatste zorgt ervoor dat subtiele details in donkere delen van het scherm zichtbaar blijven, bijvoorbeeld details op een donkere jas. Wel moet gezegd worden dat content van Netflix en andere streamingdiensten soms wat last heeft van artifacts die door compressie veroorzaakt worden, maar daar kom je niet onderuit.

Het contrast, het verschil tussen het witste wit en zwartste zwart, ligt op zeer hoog niveau maar zorgt niet voor een té dynamische en verzadigde weergave. Wanneer er in één beeld zowel hard wit als diep zwart verschijnt houdt de tv zich prima staande, zonder bij-effecten als clouding of halo-effecten, nadelen die op menig lcd led tv te vinden zijn. Daarnaast is dit de eerste lcd led tv waarvan ik zonder twijfelen kan zeggen dat de zwartwaarden zeer dicht in de buurt van die van de betere plasma tv’s komen. Alleen wanneer je dit model naast een topmodel als de Panasonic ZT60 zou zetten kun je wellicht nog verschil zien, maar dat verschil is niet groot meer. Samsung heeft vooral ook op dit gebied grote sprongen gemaakt en dat vertaalt zich in een indrukwekkend realistische weergave van HD-content. Momenteel is een Blu-ray schijfje nog het ultieme medium om de beste weergave te verzorgen. Als het bronmateriaal van hoog niveau is kom je dankzij de upscaler aardig dicht in de buurt van 4K-content en wordt qua algemene beeldkwaliteit nauwelijks tot niet onder gedaan voor de beste tv’s die je momenteel kunt kopen.

4K-weergave

Datgene waar dit model natuurlijk helemaal in uitblinkt is de weergave van 4K-materiaal, daar is het hoge resolutie paneel immers voor bedoelt. 4K-materiaal is er echter nog maar weinig, waarover later meer, maar datgene wat je kunt vinden is absoluut de moeite van het zoeken waard. De alinea’s van het HD-kopje kunnen hier eigenlijk geplakt worden, met de toevoeging dat de resolutie je dieper in de content trekt. Wanneer het materiaal dat je bekijkt native 4K is, dus in 4K-resolutie is opgenomen, krijgt de film (of demovideo) een extra dimensie. Alle subtiele details, van bladeren aan bomen tot pukkels in een gezicht, worden ineens zichtbaar en haarscherp weergegeven. De gedetailleerde en scherpe weergave is uitmuntend te noemen. Wanneer je 4K-materiaal van een dienst als Netflix kijkt valt het, met name bij donkere scenes, op dat er een compressie op ligt. Dit toont zich in de vorm van artifacts die zo nu en dan tevoorschijn komen, maar absoluut niet aan de kijkervaring afdoen.

Daarbij is de verwerking van snelle bewegingen, van de camera of van objecten in beeld, zowel in HD als 4K nagenoeg perfect geregeld. Zonder de motion-opties aan te zetten weet de tv snelle bewegingen nauwkeurig bij te houden, wat zorgt voor een strakke weergave zonder trillingen, haperingen of motion-blur. Er kan hier en daar, met name bij snelle sporten, een licht stotter-effect optreden maar dit kun je opvangen door in het Motion Plus-menu de optie ‘LED Clear Motion’ te activeren. Overigens moet wel gezegd worden dat 4K-content van Netflix, in de vorm van House of Cards, nogal problemen geeft met lip-synch. We hebben alle stappen geprobeerd maar kregen het niet voor elkaar de audio en het beeld gelijk te krijgen. Dit lijkt echter iets dat Netflix nog moet afstemmen, en niet direct een probleem van de tv.

3D-weergave

Net zoals alle andere 3D-modellen van Samsung maken de HU7500-modellen gebruik van de actieve 3D-techniek en worden er standaard twee actieve 3D-brillen meegeleverd. Deze brillen zijn bijzonder licht en zitten comfortabel, zelfs over een bril, maar hebben als nadeel dat er teveel licht door de zijkanten kan komen. Dit komt door het aparte design waar Samsung voor gekozen heeft. Met name wanneer je overdag naar 3D-materiaal kijkt kan dit irritant zijn. Voordeel is dat de lenzen niet te donker zijn en dus niet direct verlangen dat de helderheid van het beeld opgeschroefd moet worden.

Afgezien van het minpuntje van de brillen is de 3D-ervaring op de UE65H7500 comfortabel en indrukwekkend. De tv weet een realistisch plaatje met voldoende diepte neer te zetten, zonder al teveel in te leveren aan de beeldkwaliteit die we hierboven besproken hebben. Van crosstalk is nauwelijks sprake, de 3D-ervaring is dan ook nagenoeg perfect. Wel een minpuntje is dat er in de 3D-modus ruis aan het beeld toegevoegd wordt. Wanneer we Gravity in 2D en Gravity in 3D met elkaar vergeleken viel op dat in 3D-modus vooral egale oppervlakken als een gezicht of een witte lucht snel korrelig(er) werden. Ook de motion-handling in 3D is iets minder dan in 2D. Snelle bewegingen of bewegingen met veel detail in het beeld kunnen eerder stotterend overkomen. Dit was bijvoorbeeld het geval wanneer we vanuit het oogpunt van George Clooney de aarde bekijken. Het is minimaal, en er valt dus mee te leven, maar kan met een lage instelling van Motion Plus grotendeels opgevangen worden. De ruis werd echter na het inschakelen van de ruisfilters niet minder.

Gaming

Op het gebied van gaming is de HU7500 qua beeldkwaliteit absoluut een hoogvlieger, en met de game-modus aan wordt je voorzien van vloeiende beelden. Echter, de input-lag is blijkbaar iets waar Samsung zich niet echt mee bezighoudt. De UE65HU7500 is met een input-lag van 70ms niet echt geschikt voor diegenen die bijvoorbeeld shooters spelen waarbij de reactietijd van groot belang is. Afgezien van dat verzorgt de tv een indrukwekkend plaatje en een prima game-ervaring.

Reflecties en kijkhoeken

De hoge helderheid van de tv zorgt ervoor dat reflecties in een feller verlichte ruimte niet dermate opvallen dat je er last van hebt. Het comfortabel overdag kijken van content behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Ons model stond naast een raam en dit zorgde overdag niet voor een noemenswaardige mindere kwaliteit. Wat betreft de kijkhoeken kun je zonder problemen in een hoek van 35 graden naar content kijken zonder teveel aan beeldkwaliteit te moeten inleveren. In een grotere hoek gaan de helderheid en het contrast wel zichtbaar achteruit.

4K-content

We hebben de weergave van 4K-content hierboven al behandeld, maar toch wil ik de 4K-content, en dan vooral de beschikbaarheid ervan, nog even apart benoemen. Het is namelijk belangrijk om te weten dat er op dit moment nog nauwelijks materiaal in deze hoge resolutie beschikbaar is. 4K Ultra HD klinkt heel aantrekkelijk, en dat is het kijkend naar het model uit deze review ook, maar ik merkte voor mijzelf al snel frustraties over het feit dat er gewoon nauwelijks tot geen goede en vooral ook leuke content te vinden is. Via Samsung heb ik wat demovideo’s gekregen en via verschillende websites zijn wat korte demovideo’s te downloaden, maar echt een film of iets dat hier in de buurt komt hoef je nog niet te verwachten.

De enige uitzondering is op dit moment de serie House of Cards die via Netflix te streamen is. Hoewel hier dus een compressie op ligt is de kwaliteit, zoals hierboven omschreven, indrukwekkend goed. Via YouTube zijn ook heel wat 4K-clips te vinden maar de kwaliteit hiervan, met name door de compressie, haalt het niet bij datgene dat Netflix biedt en is dus eigenlijk zonde. Het liefst zien we natuurlijk zo min mogelijk compressie, al zal dat voor streamingdiensten geen optie zijn. Zal 4K Blu-ray hier dit jaar een oplossing voor gaan bieden? Ik hoop het.

Samsung HU7500 – audiokwaliteit

Het mag duidelijk zijn dat we onder de indruk zijn van de beeldkwaliteit van de Samsung HU7500-serie, maar ook de audioweergave stelt niet teleur. Samsung heeft het voor elkaar gekregen om een prima audioweergave uit een zeer slanke behuizing te persen. Zelfs de lage tonen komen, voor een flatscreen tv, zeer aardig over. Daarbij zijn dialogen goed verstaanbaar en worden ze niet snel overstemd door audio-effecten, en kun je het audioveld redelijk breed trekken door de virtual surround-modus in te schakelen. Het niet aanschaffen van een extern luidspreker systeem voor een dergelijke tv hoor je me niet zeggen maar mocht je een keer de ingebouwde speakers van de televisie willen gebruiken stellen ze absoluut niet teleur.

Samsung HU7500 – conclusie

Alles bij elkaar genomen moet gezegd worden dat de Samsung HU7500-serie modellen tv’s zijn waar we zeer van onder de indruk waren. Zo is en blijft het Smart tv-platform van Samsung gebruiksvriendelijk en rijkelijk gevuld met apps, zijn de tv’s voorzien van een slank en strak design en is de overall beeldkwaliteit indrukwekkend goed. Met name bij de weergave van HD- en 4K-content blinkt de UE65HU7500 uit en mogen we spreken van één van de beste tv’s die je momenteel kunt kopen. Echter, het is niet allemaal perfect. Ons model, en ik benadruk dit nogmaals, had last van vertical banding. Daarbij moet ook gezegd worden dat hoewel 4K-content adembenemend mooi is, er nog maar weinig van te krijgen is. De vraag is of dit aanbod op korte termijn hard zal groeien. Andere kleine minpuntjes van dit model zijn de hoge input-lag en de 3D-brillen die teveel licht doorlaten aan de zijden.

Hoewel het vertical banding-issue dermate aanwezig was dat we dat we dat niet door de vingers kunnen en willen zien, nemen we dit niet mee in de uiteindelijke beoordeling. Simpelweg omdat dit een uitzondering is, het normaal gesproken direct opgelost wordt door de fabrikant en we gezien hebben dat dit probleem niet standaard op deze modellen zichtbaar is. Het is echter wel verstandig de tv die jij aanschaft hierop te controleren, welke tv je ook koopt. Dit model zou ik in ieder geval direct laten omwisselen voor eenzelfde model dat de 9 die we hem geven verdient, want verdienen doet deze tv het absoluut.

9.0

Beoordeling

Pluspunten
  • Modern, gebruiksvriendelijk Smart tv-platform
  • Strak en slank design
  • Indrukwekkende beeldkwaliteit

Minpunten
  • Gebrek aan 4K-content is frustrerend

  • Ruis en kleine motion-issues in 3D-modus
  • Hoge input-lag


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (35)

peter vb

peter vb
21 mei 2014 om 14:34

Kan mij helemaal vinden in jou review. Mijn paar jaar tuner en blu-Ray doen het niet goed op deze tv en heeft dus een goede bron nodig.

Inloggen
peter vb

peter vb
21 mei 2014 om 15:50

Paar jaar oude moest dat natuurlijk zijn. Moet in tegenstelling tot mijn d8000 nu ook ruisonderdrukking gebruiken en over die frustratie over gebrek aan 4k delen zeker de mensen die vorig jaar al een 4k tv hadden.

Inloggen
martijn hanemaaijer

martijn hanemaaijer
06 november 2015 om 11:09

Ik heb een korte vraag ik heb dit toestel in 2014 gekocht de 48 inch mijn vraag is. Is het paneel een 8 bit paneel of een 10 bit, kan het namelijk nergens vinden dus ik denk probeer het zo even

Inloggen
Geert

Geert
21 mei 2014 om 21:30

Goede review, bedankt! Graag nog meer reviews met andere TV’s!

Inloggen


21 mei 2014 om 22:05

Dank je! Gaan we voor zorgen. Helaas nog maar alleen dus ik probeer zo veel mogelijk te doen.

Inloggen
J. Van Breda

J. Van Breda
22 mei 2014 om 00:57

Werkt multiscreen met ps4 en TV kijken? (Naast elkaar)

Inloggen
Yordy

Yordy
22 mei 2014 om 09:56

Bedankt voor de review!

Ik heb besloten om nog niet voor deze TV te gaan. Wat mij tegen houdt is de hoge input lag, het upscalen van SD en het weinige materiaal wat is er voor 4K.

Inloggen


22 mei 2014 om 10:38

Dank je! Maar, upscalen van SD ga je nergens beter krijgen hoor.. Dat is gewoon het nadeel van sD.

Inloggen
FK

FK
22 mei 2014 om 23:22

Idd comedy central herhalingen uit 1970 vallen tegen, net als Tell sell maar goed waar hebben we het over wie kijkt daar nu na 🙂 4k laat nog op zich wachten dat lijkt me een valide reden om te wachten :p

Inloggen
lo3k

lo3k
22 mei 2014 om 10:36

Wat betreft de vertical banding problemen, in de review staaat het volgende:
“Een korte check van eenzelfde model liet gelukkig ook direct zien dat dit probleem echt specifiek voor het paneel in het reviewexemplaar geldt.”

Begrijp ik dit goed en zijn er ook 65hu7500 die géén last hebben van vertical banding?

Inloggen


22 mei 2014 om 10:38

Ik was in de veronderstelling dat ik dit duidelijk had uitgelegd, maar blijkbaar is het lastig. Ik zal proberen het beter te verwoorden. Het klopt inderdaad dat dit paneel-specifiek is, dus het kan bij de ene UE65HU7500 wel zichtbaar zijn en de andere niet. Maar, dit geldt voor elke lcd led tv.

Inloggen
lo3k

lo3k
22 mei 2014 om 10:47

Bedankt voor de snelle reactie! Was redelijk duidelijk, maar ik wilde het voor de zekerheid dubbelchecken. Mijn 65hu7500 heeft namelijk ook last van deze vertical banding. Als een andere 65hu7500 hier dus geen last van heeft, ruil ik de mijne graag om voor een nieuw exemplaar.

Inloggen
ekaliath

ekaliath
22 mei 2014 om 10:47

ik heb het nu bij 3 schermen, wat is het toeval daarin?

Inloggen


22 mei 2014 om 10:50

Je hebt drie HU7500-modellen met vertical banding gehad? Dat zou zeer vervelend en opvallend zijn. Kijk, ik kan natuurlijk niet garanderen dat het probleem niet aanwezig is. Maar afgaande op de reactie van Samsung, de manier waarop het opgelost wordt en het andere model dat ik gezien heb, heb ik de conclusie getrokken dat dit niet iets is dat je bij alle HU7500-modellen tegenkomt. Als blijkt dat veel modellen dit probleem wel hebben is dat natuurlijk aan Samsung om daar mee aan de slag te gaan.

Inloggen
Martijn

Martijn
26 juni 2014 om 11:10

Mijn 65HU7500 heeft ook last van banding en tot op heden blijft het ontzettend stil vanuit Samsung.
De service partij Selectro heeft foto’s gemaakt en wacht al meer dan een week op uitspraak van Samsung of er gerepareerd mag worden.
De reactie uit de review dat Samsung direct tot vervanging overgaat is zeker niet het geval.
Hier een foto van mijn paneel (in het echt is het nog veel duidelijker)
https://twitter.com/MartynGroothuis/status/479916254359482368/photo/1

Inloggen
ITV-appel

ITV-appel
22 mei 2014 om 11:05

@Martijn: Ik hoorde dat deze TV ook een ventilator aan de achterkant heeft. Wat is jouw bevinding qua geluidsniveau? Sommige kunnen ‘m in stand-by modus horen zoemen.

Inloggen


22 mei 2014 om 12:58

Daar heb ik geen enkele last van gehad. De tv staat naast mijn werkplek en heeft altijd in standby gestaan.

Inloggen
FK

FK
22 mei 2014 om 23:17

Ik kan je ook vertellen dat die ventilator erg stil is. Je zal echt je oor onderhand op de TV moeten leggen. Maar dit kan je prima zelf ervaren door een winkel binnen te lopen.

Inloggen
J. Van Breda

J. Van Breda
22 mei 2014 om 14:54

Multiscreen, gamen en tv kijken, is dat mogelijk?

Inloggen


22 mei 2014 om 14:59

Helaas stond die optie er niet tussen, wel YouTube, browser, apps, etc. Volgens mij werkt het alleen met dubbele tuner als je twee feeds wilt weergeven.

Inloggen
J. Van Breda

J. Van Breda
22 mei 2014 om 15:05

Hmmm…. Ok… Dat is eigenlijk de enige multiscreen die de moeite waard is.

Ok… Dankjewel voor de reply.

Heel misschien met een update nog mogelijk in de toekomst, maar ik vrees van niet.

Inloggen
ewf2001

ewf2001
22 mei 2014 om 15:07

Ik heb na twee TV’s moeten terugsturen met het “vertical banding” probleem. Ik vindt diet niet kunnen voor een TV in deze prijsklasse. Tot nu toe handelen de winkelier en Samsung de klacht keurig af maar hoelang zal het duren voordat ik een goed werkend paneel heb. Woensdag komt de derde ik hoop dat deze kan blijven staan….

Inloggen


22 mei 2014 om 16:01

Daar heb je zeker een goed punt. Ik heb Samsung nogmaals gevraagd hoe het precies zit met dit probleem. Als veel mensen er last van hebben mag het natuurlijk niet goed gepraat worden.

Inloggen
FK

FK
22 mei 2014 om 23:15

In geen enkele prijsklasse mag dit voorkomen, wat mij betreft.

Inloggen
ekaliath

ekaliath
22 mei 2014 om 17:51

nou ik heb dus die 3e en die ga ik zo terug brengen, ik ga morgen nog naar een andere winkel rijden om te kijken of ze er een hebben en vragen of ik hem daar ter plekke mag bekijken, verder zou ik het anders ook niet weten ik wil het toestel heel graag houden namenlijk.

Inloggen
ewf2001

ewf2001
23 mei 2014 om 08:38

Ik ben benieuwd wat de reactie van Samsung zal zijn. Als de derde TV hetzelfde probleem heeft vraag ik mij af hoe we dit moeten oplossen. Ik hoop eigenlijk dat het een bepaalde serie betreft en dat de TV omgeruild kan worden zodra er een serie is die het probleem niet heeft want op deze manier kan ik wel om blijven ruilen.

Inloggen
FK

FK
22 mei 2014 om 23:14

Kan me ook goed vinden in je review. Gelukkig heeft die Samsung van mij 55″ geen last van vertical banding. In de Touch Remote kan ik me niet vinden die heb ik dus ook opgeborgen om nooit meer tevoorschijn te halen. Spraak- en bewegingsbesturing is een gimmick die ik niet eens ga proberen. Niets mis met de normale AB. SmartTV, Samsung pakt dat beter aan dan de concurrent, maar de ervaring is absoluut niet vergelijkbaar met een HTPC / iPad.(dus die bruik ik er dus ook bij) SD kwaliteit is idd. matig.

Waarom vind ik het dan toch een geweldig scherm? 55″ :D, design, 720p en daarboven, dus ook HDTV uitzendingen zien er schitterend uit. Overtreft mijn G20 op alle vlakken. Gamen is echt een beleving. 3D is geweldig. Opnemen op USB schijf is mogelijk.

Investeer in degelijke kabels om het uiterste uit dit scherm te halen. Dat hoeft niet duur te zijn, neem instapmodel van AQ dan kom je echt een eind.

Inloggen
PeterSteB

PeterSteB
23 mei 2014 om 12:35

Ik ben al 3 weken bezig met het Vertical Banding probleem en bij mij doet Samsung net of ze er nog nooit van gehoord hebben, gisteren weer contact gehad en ik wordt binnenkort terug gebeld. Ik ben in ieder geval zeer teleurgesteld in Samsung maanden op deze tv zitten wachten en vind alle ++ niet opwegen tegen dit probleem.

Inloggen
FK

FK
23 mei 2014 om 13:12

Geld terug vragen en bij de concurrent gaan winkelen. Voor zulke bedragen kan je prima rechtsbijstand inschakelen. Ik ben zeer tevreden over de TV maar in jouw geval zal ik zeker je geld terug gaan halen. Succes!

Inloggen
PeterSteB

PeterSteB
23 mei 2014 om 19:17

Ga ik maar eens doen!!!!!!

Inloggen
Thomsum

Thomsum
26 mei 2014 om 23:51

Bedankt voor je review! Dit gaat hem voor mij worden, top TV in prima prijsklasse. Bij de lokale Expert in Leersum voor een goede prijs weten te krijgen. Aanrader!

Inloggen
Eric

Eric
27 mei 2014 om 07:19

Sinds zaterdag deze mooie tv in huis.
Beeld wow, geen vertical banding. Ik heb de 55inch.
Geluid prima
Smart hub soepel
Prijs Auwww
Al met al zeer tevreden, en toch een probleempje. Ik heb mijn wat oudere jvc nx bd3 aangesloten op de Hdmi2 poort. Bij het afspelen van blu Ray’s krijg ik een flikkerend beeld en op de speler komt het bericht hdcp error. Is de tv wel hdcp compliant? Of speelt hier een ander probleem?

Inloggen
danny

danny
27 mei 2014 om 15:56

Je gaat goed je best moeten doen om een samsung tv zonder banding te vinden, ze hebben het allemaal, de ene al wat erger dan de andere. Mijn broer zijn samsung tv heeft het, en bij vandenborre waren er ook een hele hoop die dit hadden.

Maar eerlijk is eerlijk, ik heb een Sony 47W805 en deze heeft dit ook. Beeldkwaliteit is super, maar een voetbalwedstrijd volgen is niet aangenaam.

Inloggen
PeterSteB

PeterSteB
30 mei 2014 om 17:32

Probleem Vertical Banding wordt dus niet opgelost bij consument, sturen 2 ouderen mannen die waarschijnlijk nog reparaties hebben verricht aan de eerste zwart/wit tv en die oordelen bij mij thuis dat het komt door dat de camera van links naar rechts en andersom beweegt en dat de processor dat niet aan kan en vervolgens zegt Samsung klacht ongegrond.
Lees mail Samsung.
Geachte heer,

Naar aanleiding van uw telefoongesprek , waarin u vraagt naar een conclusie van de reparatie centrum het niet eens te zijn met de conclusie van het reparatiecentrum met betrekking tot het door u gesignaleerde probleem met uw toetsel, kunnen wij u het volgende mededelen.

Uit navraag bij het door Samsung erkende reparatiecentrum Selectro is gebleken, dat uw toestel grondig is onderzocht en getest. Er is hierbij geen afwijking van de specificaties aangetroffen.
Er is technisch gezien niets mis met het toestel. Het toestel hoeft dus niet gerepareerd te worden. Er is daarom ook geen grond voor een eventuele omruiling of creditering van het toestel.

Indien het toestel desondanks niet aan uw verwachtingen voldoet, verwijzen wij u voor een eventuele oplossing naar de dealer, waar u het toestel heeft gekocht.

Indien u nog vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met ons Contact Centre op het nummer 0900 – SAMSUNG (0900 – 7267864). Vergeet u dan niet uw klantnummer te vermelden, zodat wij u beter en sneller van dienst kunnen zijn.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Inloggen


30 mei 2014 om 17:36

Dat is heel vervelend natuurlijk.. Ik vind het vreemd want ik heb van Samsung PR de garantie gekregen dat dit specifieke probleem bij iedereen opgelost wordt. Overigens hadden ze nog maar één geval binnen gekregen, aldus de persoon bij PR.

Inloggen
PeterSteB

PeterSteB
30 mei 2014 om 17:53

Martin, Ik ben er al 4 weken mee bezig en Samsung werkt lekker langs elkaar heen, krijg eerst en mail dat ze het een ongegronde klacht vinden en nu net krijg ik weer een belletje op ik er geen foto’s van kan maken, en als ik het heb over Vertical Banding (wat het volgens mij zeer duidelijk is doen ze net of ze er nog nooit van gehoord hebben.

Inloggen


30 mei 2014 om 17:56

Ik heb ook geprobeerd er foto’s van te maken maar is nagenoeg onmogelijk omdat het vooral opvalt wanneer er beweging in het beeld zit… Als het echt duidelijk zichtbaar is zou ik in ieder geval zeker niet opgeven en mooi hier naar verwijzen.

Inloggen
PeterSteB

PeterSteB
04 juni 2014 om 18:27

Martijn,
Ik heb een goeie foto kunnen maken waar het volgens mij duidelijk te zien is maar Samsung wil nu film waar het te zien is. Kan ik jou die foto eens mailen om jou oordeel te horen.

Inloggen


04 juni 2014 om 20:15

Hoi Peter,
Stuur even naar info@ dan kan ik checken. Ik blijft het een lastig geval vinden maar als de klant niet tevreden is en het ziet is het wat mij betreft voldoende. Zelfs een beetje is storend.

Inloggen
Martijn

Martijn
26 juni 2014 om 11:37

Martijn,
Is het een idee om de review wat aan te passen. Schijnbaar zijn er erg veel mensen die last hebben van banding en met name in de 65 inch.
Als je alleen al hier kijkt: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1587760?data%5Bfilter_keywords%5D=banding

Inloggen


26 juni 2014 om 11:39

Hoi Martijn,
Ik heb het inderdaad gezien maar ik weet niet zo goed wat ik aan kan/moet passen. Een review is gebaseerd op ervaringen van mijzelf. Dat veel mensen er last van hebben is natuurlijk erg vervelend maar dat zorgt niet voor andere ervaringen die ik heb opgedaan. De reactie van Samsung is zoals ik het te horen heb gekregen, meer kan ik er helaas niet van maken. Maar, als je een suggestie hebt kan ik er zeker naar kijken.

Inloggen
Martijn

Martijn
26 juni 2014 om 12:03

Dat is inderdaad lastig maar misschien een vermelding dat er wel vele meldingen van zijn gemaakt en dat Samsung ondanks zijn belofte het niet altijd snel en adequaat op lost.

Inloggen


26 juni 2014 om 12:08

Heb een paar regels toegevoegd. Thanks.

Inloggen
danny

danny
03 juni 2014 om 15:30

Hey Peter, om er een foto van te maken kun je een niet aangesloten hdmi poort selecteren, dan bij je beeldinstellingen de helderheid/verlichting enz… helemaal op het maximum zetten. Dan krijg je die verticale lijnen wel te zien als je goed kijkt. Dan neem je er een foto van en kan je het contrast nog wat verhogen in photoshop. Je zult zien dat die lijnen dan wel zichtbaar zijn.

Zo heb ik het gedaan en de foto naar het Sony center van België gestuurd. Ik kreeg onmiddellijk een nieuwe tv maar helaas, deze heeft hetzelfde probleem.

Inloggen
PeterSteB

PeterSteB
03 juni 2014 om 19:18

Danny, bedankt ga ik proberen

Inloggen
PeterSteB

PeterSteB
30 mei 2014 om 17:55

Sorry, Martijn bedoel ik!!!

Inloggen
PETERSTEB

PETERSTEB
16 juni 2014 om 09:59

Zes weken later na het versturen van foto’s en nu ook videomateriaal antwoord van Samsung.

Geachte heer / mevrouw Scholten,

Dank voor het toezenden van de USB stick met videomateriaal. Wij hebben deze gisteren in goede orde mogen ontvangen.
Wij hebben de toegezonden videomateriaal direct laten analyseren door een Productspecialist Audio Visueel en een Productmanager Audio Visueel. Beiden hebben onafhankelijk van elkaar aangegeven dat datgene wat zij waarnemen niet buiten de door Samsung gestelde specificaties voor dit toestel vallen. Er is derhalve geen issue met uw toestel en deze hoeft hiervoor ook niet gerepareerd te worden.

Terwijl ik ze in de meegestuurd brief had laten weten dat het op zowel de foto’s als op de gestuurde video’s het niet zo duidelijk te zien was, en als ze het echt duidelijk wilden zien ze toch even de moeite moesten nemen om langs te komen. Het schijnt dus ergens in de specificaties te staan dat je last kan hebben van Vertical Banding.

Inloggen
Wil

Wil
21 juni 2014 om 15:20

Met plezier de review gelezen!
Heb de Samsung 55 inch nu bijna 1 maand in bezit en heb nog steeds niet door alle mogelijkheden kunnen bekijken zoveel mogelijkheden zijn er.
Beeld is ongelooflijk scherp! De voetbalmodus is “onwerkelijke” klasse. Alsof je in het stadion zelf zit. Het geluid van de tv in voetbalmodus is niet te evenaren.
Voor films gebruik ik echter mijn soundbar omdat daarmee meer bas valt te generen.

Inloggen
Martijn

Martijn
14 juli 2014 om 14:27

Monteur is net geweest en had een 55″ paneel bij i.p.v. een 65″
Nu zijn er opnieuw foto’s gemaakt omdat de procedure voor de paneel vervanging van een 65″ anders is als die van een 55″ 🙁
Nu moet ik dus weer afwachten of Samsung überhaupt besluit of mijn paneel vervangen mag worden.
Echt compleet onacceptabel voor een TV van €3400.

Inloggen
Maarten

Maarten
29 juli 2014 om 22:07

Dag Martijn,

Met interesse lees ik dit forum. Ook ik heb het probleem met Vertical Banding. Ik ben al vanaf november 2013 in discussie met Samsung en Selectro. Samsung wil het probleem niet erkennen en geeft na een eerste service bezoek door Selectro dat het binnen de specs valt en bij een tweede bezoek dat het in de bekabeling of bij de provider ligt. Zeer teleurgesteld in Samsung. Probeer het nu uiteindelijk via de dealer op te lossen. Voor de rest mooi toestel

Type: UE46F6510SSXXN

groet
Maarten Bolkestein

Inloggen
Beun

Beun
22 augustus 2014 om 03:43

ANDRE-krijg zaterdag hem geleverd samsung 65 maar denk dat ik hem maar terug stuur dacht juiste koop gedaan te hebben maar zoveel negatieve reaactie thanks (-;)

Inloggen
Johan

Johan
30 juli 2014 om 08:43

Ik wilde ook heel graag de curved prachtige tv!

Ik heb in de winkel naar showmodellen staan kijken en zelfs toen (ik ben nogal pietje precies) zag ik de banding!
En dit in de winkel zelfs

Ook vond ik de kijkhoek erg tegenvallen .

Ik heb nu de sony full led 55w955 perfect en door de full led een super egaal scherm!

Inloggen
Beun

Beun
22 augustus 2014 om 03:53

Denk er wel over na want ik moet zeggen zag hem staan en dacht wauw (-:) als ik besluit hem te nemen deel ik mijn ervaring (-:)

Inloggen
jeroen

jeroen
03 september 2014 om 18:12

Ik heb 21 augustus de UE48HU7590LXZG gekocht.

Nu zit ik met het probleem dat mijn beeld vooral bij donkere beelden in programma’s en/of films het beeld soms abrupt en ook wel geleidelijk op zwart gaat. Het geluid blijf ik dan wel horen… Het is net alsof het beeld gedimd wordt net zoals je dat met een dimmer aangesloten op een lamp kan doen.
Gaat het programma of de film door met lichtere scenes dan komt het beeld terug.
Nou heb ik een aantal opties al uitgeschakeld zoals;
menu ECO oplossing ==> ECO sensor ==> uit,
beeld ==> geavanceerde instelling ==> bewegingsbelichting ==> uit.

Als ik netflix gebruik oid dan gebeurt dit niet…
Ik heb de laatste 2150 firmware erop draaien…
Mijn KPN alles in 1 geeft 1080i

Ik hoop dat iemand me kan adviseren wat te doen of wat mogelijk het probleem zou kunnen zijn.

Overigens blijkt de TV mogelijk een model te zijn die vanuit Duitsland is geïmporteerd… Althans dat is wat de medewerker van Samsung gezegd heeft. Overigens kan ik wel via Samsung een reparatie verzoek indienen.

Inloggen
Patrick

Patrick
23 september 2014 om 16:19

Heb in juni dit jaar een 65 inch HU7500 UDH van Samsung aangeschaft.

Ben nu bijna 4 maanden verder en heb nu in totaal 3 schermen gehad en de eerste waren er duidelijke dikke donkere verticale balken in me scherm te zien en werd het scherm vervangen en toen het probleem nog steeds niet verholpen en eindelijk 3 maanden later weer een nieuwe tv geleverd gekregen van Samsung en nu het probleem nog niet weg(weliswaar minder) geen donkere balken meer maar heel lichte witte verticale balken te zien, je moet goed kijken, maar een tv van deze prijsklasse mag dit niet mogelijk zijn.

Met de garantie van 4K beeld!

Had hiervoor een UE55D8000 van Samsung en deze was perfect! Wou dat ik die TV nog had, maar de UDH is werkelijk een ramp!

Nu weer monteur twee weken geleden langs gekomen van Selectro en wordt ik vandaag medegedeeld dat dit onder hun kwaliteitsnormen vallen en hun hier niks meer mee gaan doen en dit nu bij de Dealer moet uitzoeken, want hun kunnen mij niet meer verder helpen.

En dit moest Selectro aan mij vertellen, want Samsung die ik zelf gebeld had durfde dit niet te doen.

Nu eindelijk een beetje beeld wat Samsung allemaal doet is de service is heel erg bedroevend, heb totaal 10 uur aan de telefoon gezeten en mij is 20 x beloofd dat ik terug gebeld zou worden en hun hebben mij werkelijk waar nog nooit in hun afgesproken termijn terug gebeld(nog nooit is er terug gebeld) en einde van de rit verwijzen ze je naar de dealer waar je deze tv gekocht hebt, om het daar mee uit te zoeken.
Mijn eind oordeel is heel erg triest hoe Samsung met mij is omgegaan en vooral met een TV die 4000,- euro gekost heeft.

En ik denk dat ik niet de enige ben die dit overkomt!

Inloggen
Erwin

Erwin
02 oktober 2014 om 22:01

Ik ben erg geïnteresseerd in een 4k samsung. Geen curved toestel. 55 inch is groot genoeg. Maar dat vertical banding vind ik wel een erg groot nadeel. Zo te zien (lezen) lijkt het erop dat de 65 inch modellen er meer last van hebben dan de 55 inch modellen. Heb nu de 46 D6500 en kijkt zowat alle content in 1080p en geen vertical banding. Hoe zit het met de vertical banding op de 55 h7000? Is dat bij die modellen ook aanwezig. Of moet ik voor de pana tx-50ax800 gaan?

Inloggen
peter

peter
27 april 2015 om 21:17

Ik heb zelf net een 55H7000 staan en ook deze heeft vertical banding, ik heb nog omruilgarantie en die wil ik ook zeker gaan gebruiken. Niet normaal in ieder geval voor een tv van 1500 euro!
Had hiervoor een sony 55w828 staan, die had dit probleem niet!

Inloggen
Martijn

Martijn
11 oktober 2014 om 15:02

Weer het volgende deel in mijn 65HU7500 soap.
Na een omruiling van mijn originele TV door Samsung voor een ander model was de vertical banding een stuk minder. Echter was ik nog steeds niet tevreden voor een TV in die prijs klasse.

Opnieuw een ticket aangemaakt en tot mijn verbazing werden er dit keer niet eerst foto’s gemaakt maar kwam de monteur direct met een nieuw paneel en is het omgezet.

Het resultaat lijkt nu helemaal goed. Ik heb nog geen vertical banding kunnen waarnemen.

Het schijnt dat ze bij Selectro in Arnhem panelen hebben gekregen en die hebben ze allemaal eerst getest voor deze naar de klant gaan.

Voor een ieder die nog vertical bandig heeft op een 65HU7500, ik zou je adviseren een ticket aan te maken.
https://www.selectro.nl/content/afspraak#

Inloggen
PeterSteB

PeterSteB
24 oktober 2014 om 16:51

Hier na 6 maanden ook paneel vervangen!

Inloggen
Joep83

Joep83
29 oktober 2014 om 23:32

Ik heb sinds 4 weken de 48″HU7500 in bezit. Beeld is geweldig, geen last van vertical banding. Maar bij mij is de ventilator duidelijjk hoorbaar. Als ik een praat programma kijk hoor ik de ventilator er doorheen. Zelf op volume 10. Zijn er nog meer mensen die hier last van hebben? Selectronics is al 1x langs geweest om de ventilator te vervangen. Ik heb zelfs de neiging om te zeggen dat het erger is.

Inloggen
alexis

alexis
01 januari 2015 om 20:43

weet iemand of dit toestel de mogelijkheid bezit om niet gebruikte ingangen te verbergen?
ik kan dit even niet vinden.

Inloggen
alexis

alexis
27 februari 2015 om 22:58

hoe kom je er achter wat de diverse upgrades van de firmware inhouden, is dit ergens terug te vinden ?

Inloggen
peter

peter
27 april 2015 om 21:19

nee, nergens te vinden helaas…

Inloggen
C. van Meel

C. van Meel
04 april 2015 om 14:07

Beste luitjes,

Ik woon in Anamur Turkije en moet het doen met wat hier te koop is.

Er is hier een keten genaamd Teknosa, soort van Mediamarkt, maar heeft niet het aanbod wat in NL is te verkrijgen.

Zou graag een Samsung 55HU8500UHD of UE55HU8200UHD kopen, lees uit de ervaringen dat deze heel goed zijn, maar dat de kijkhoek nogal tegenvalt.

Dus toen mij verdiept in de 7500 serie, maar als ik dit hier alles lees, dan schrik ik toch terug.
Mijn oog is gevallen op de Samsung 55″ HU7500 7 Smart 3D UHD 55!! inch TV (UE55HU7500L).
Hoe is de ervaring van mensen met dit toestel, ook vertical banding??.

Moet er wel bij zeggen dat ze die hier in Anamur niet!! verkopen.

Of toch maar gaan voor ‘curved’, zou ik het liefst hebben, graag ook hierover wat opmerkingen
van mensen die zo’n toestel hebben, koop niet graag een kat in de zak.

Bij voorbaat dank,

Anamurlu Kees.

Inloggen
Dominic Schijf

Dominic Schijf
28 april 2015 om 02:11

Prima review, mede op basis hiervan heb ik dit model gekocht alleen dan de 48″ versie. Hij voldoet aan al mijn verwachtingen en ben er dan ook zeer tevreden over. Echter over het 4K aanbod op YouTube waarover in de review gesproken wordt heb ik een vraag. Er staat inderdaad genoeg op, echter wanneer ik dit afspeel wordt dit niet in 4K resolutie weergegeven maar in gewone HD (1080P). Door middel van “toon videogegevens” in de YouTube app op mijn tv heb ik dit kunnen zien. Verder bestaat er geen optie om de resolutie te kiezen en beschik ik tevens over een internetverbinding op mijn tv die een downloadsnelheid van zo een 65Mbps haalt (op een 120Mb abonnement) wat meer dan voldoende is om UHD te streamen. Iemand enig idee hoe je daadwerkelijk 4K resolutie met de YouTube app op deze tv kan afspelen..?

Inloggen
C. van Meel

C. van Meel
28 april 2015 om 09:12

Inmiddels mijn gedachte gezet op de Samsung 55HU8500 curved.

Diverse reviews gelezen, zou de beste van Samsung moeten zijn.

Alleen moeilijk te verkrijgen hier in Turkije.

Misschien wacht ik nog even tot de laatste modellen op de markt gezet worden.

Daar zou nog een verbetering zijn qua pixels.

Inloggen
Kaspers

Kaspers
02 januari 2016 om 15:35

4k Streaming kun je beter met een CAT6 kabel achter in de tv doen vanaf je router. Wireless werkt niet goed, steeds bufferen of fouten in beeld. De meeste mensen gebruiken nog CAT4 of CAT5e als Netwerkkabel, maar je hebt minimaal CAT6 nodig. Ik heb 15 meter aangelegd en kan perfekt 4K Streamen.

Inloggen