Review: Philips 55OLED803/12 (OLED803-serie) Ultra HD OLED tv

06 augustus 2018 + 10 minuten 85 Reacties
Philips_55OLED803_lifestyle

Met de 55OLED803/12 wil Philips top beeldkwaliteit leveren voor een toegankelijke prijs. Voorzien van Ambilight, de nieuwste Philips P5 beeldprocessor, verbeterd geluid en Android TV is deze set de opvolger van de POS9002-reeks. Het model is verkrijgbaar in een 55 en 65 inch schermformaat.

Philips 55OLED803/12 – specificaties

 • Wat: Ultra HD oled-tv
 • Schermformaat: 55 inch (139 cm), vlak
 • Aansluitingen: 4x HDMI (4xARC 2x HDCP2.2), 1x component video, 1x stereo cinch, 1x optisch digitaal uit, 2x USB (1x 3.0), 1x hoofdtelefoon, 3x antenne, Bluetooth
 • Extra’s: HDR10, HDR10+, HLG, WiFi (802.11ac 2×2) ingebouwd, Android TV (7.0 Nougat), USB/DLNA-mediaspeler, Multiroom (Client/server), DVB-T2/C/S2, CI+-slot, P5 processor, driezijdige Ambilight
 • Afmetingen: 1.228 x 713 x 230 mm (incl. voet)
 • Gewicht: 21,1 kg (incl. voet)
 • Verbruik: 144 / 0,3 watt (Energielabel B)
 • Adviesprijs: 2.199 euro

Een compleet overzicht van alle modellen die Philips in 2018 op de markt bracht, vind je in de 2018 Philips  tv line-up. Hier vind je ook de complete specificaties per model.

Philips 55OLED803/12 – design

Het design van de 55OLED803 is bijna sober te noemen. Het enkele millimeter dunne OLED-paneel heeft dezelfde metalen rug en metalen randje dat we al bij heel wat andere modellen zagen. Het metaal heeft een licht rozige/champagne kleur. De elektronica en Ambilight leds zitten in een zwart plastiek behuizing aan de achterzijde die ongeveer de helft van het oppervlak afdekt.

Het toestel staat op twee erg kleine, maar erg stabiele voeten. Het zijn niet meer dan chroomkleurig afgewerkte staafjes, waarvan een met een discreet Philips logo.

Aan de achterzijde vind je een nieuwe basmodule. Die is groter en anders opgebouwd dan die van de POS9002, en maakt in plaats van een bassreflex systeem gebruik van twee passieve radiatoren die minder vervorming moeten veroorzaken.

Aansluitingen

Het toestel is uitgerust met vier HDMI-aansluitingen, allemaal klaar voor Ultra HD en HDR. Je gebruikt best HDMI 1 en 2 voor HDR-bronnen, aangezien die de volledige HDMI 2.0 bandbreedte leveren en dus de beste beeldkwaliteit garanderen voor je HDR-bronnen. Er zijn twee usb-aansluitingen voorzien, draadloos en bedraad netwerk, en Bluetooth die helaas enkel bruikbaar is voor draadloze keyboards (en de remote) maar niet voor audio. Er is wel een hoofdtelefoonuitgang.

Twee van de vier HDMI-aansluitingen, de USB-aansluitingen en de hoofdtelefoonuitgang staan opzij. Alle aansluitingen achteraan wijzen naar onder zodat wandmontage geen probleem is.

Philips 55OLED803/12 – gebruiksgemak

De 2018 Philips-modellen zijn uitgerust met Android TV, versie 7 (Nougat). Je kan nu ook met meerdere Google-accounts inloggen. Maar tijdens de installatie merken we een feature die kennelijk verdwenen is. Wanneer je een Google-account instelt moet je een gebruikersnaam en paswoord intypen. Op eerdere versies kon je eenvoudig via je smartphone vragen om je televisie te configureren. Dat blijkt nu niet meer mogelijk. Vermits je dit maar een keer doet is het geen groot nadeel, maar het is wel een stap achteruit.

Afstandsbediening

Philips levert twee afstandsbedieningen mee met 55OLED803. Die zijn identiek aan de versies die bij de 973 zaten. De klassieke remote met toetsenbord aan de achterzijde is iets breder dan we gewoon zijn, waardoor hij ook voelbaar groter is, en ligt iets minder goed in de hand. De toetsen hebben ook een vrij harde aanslag. Een iets zachtere aanslag zou het comfort verbeteren. Deze remote werkt uitsluitend met infrarood, ook voor het toetsenbord aan de achterzijde, dus goed richten blijft noodzakelijk. Door IR-zenders in de lange zijde te stoppen is het toetsenbord relatief makkelijk bruikbaar, maar het blijft minder handig dan Bluetooth.

De tweede remote is dezelfde als werd geleverd bij de OLED973. Een kleine smalle staaf, die ook met IR werkt maar als belangrijkste functie een ingebouwde microfoon heeft (die via Bluetooth werkt). Momenteel kan je eenvoudige zoekopdrachten inspreken, maar in de loop van dit jaar komt de Google Assistant (in eerste instantie met ondersteuning voor Engels, Duits, Frans en Italiaans, maar later dit jaar ook in het Nederlands) naar Android TV, en dan zullen er meer mogelijkheden komen voor de microfoon. Zo kan je rechtstreeks zoeken in andere toepassingen, en bijvoorbeeld je Hue lampen aansturen via stemcommando’s.

We blijven wel erg sceptisch over deze remote. De enige toetsen zijn volume +/-, Home, Back, een aanraakgevoelig deel dat als d-pad functioneert (het zilveren stuk boven de Back-toets), de microfoon toets, en een aan/uit toets. Lang drukken op de Home toets brengt je naar het tv-menu, en lang drukken op de OK-toets (de touchpad) brengt een opties menu op. Toch vereisen veel acties intensief gebruik van de d-pad. En dat allemaal met een aanraakgevoelige toets die regelmatig dienst weigert, en waar je soms per ongeluk een klik in plaats van een veeg-actie doet, waardoor je een ongewenste actie selecteert. We zijn nooit fan geweest van dit soort touchpads net omdat ze op een remote zelden echt betrouwbaar werken. Deze is helaas geen uitzondering. Kortom, laat de klassieke remote zeker ook op tafel liggen.

Een alternatief is de Philips TV remote app voor je smartphone. Die geeft je toegang tot bijna alle tv-functies, je start er apps rechtstreeks mee op en hij beschikt over een microfoon functie en toetsenbord.

Philips 55OLED803/12 – features

Smart tv-platform

Ook deze televisie neemt plaats in de lange rij toestellen uitgerust met de Mediatek MT5891. De quad-core ARM Cortex-A53 beschikt over 2GB RAM, een Mali-T860 GPU en 16GB interne opslag. Het is de standaard chipset voor Android televisies. Ze volstaat voor een vrij vlotte ervaring, maar de televisie blijft uitzonderlijk wel eens haperen, en dat zagen we uiteraard liever niet.

Via Amazon en YouTube kan je nog steeds geen HDR-video tonen, daarvoor blijft het wachten op een software update. Bij Netflix konden we wel HDR-content bekijken.

Smart functies

De interface van Android TV (Nougat) is nog steeds onveranderd. Het Home scherm neemt heel het scherm over, al zie je op de achtergrond wel waar je naar keek. Aanbevelingen staan prominent bovenaan, en daaronder verschillende rijen met apps en tv-functies. Onderaan een rij met instellingen.

De Android Home toets staat rechts onder de D-pad. Philips gebruikt ook nog steeds een alternatief menu dat je activeert met de toets boven de d-pad. Dat is de snelste weg om een andere ingang te kiezen, de mediaspeler te starten, of andere functies voor live-tv zoals de zendergids, of opnames te bekijken.

De 55OLED803 is uitgerust met een enkele tuner en CI+-slot. Opnemen kan naar een USB harde schijf, maar opnemen en tegelijk een andere zender bekijken is onmogelijk.

De mediaspeler is bijzonder volledig en speelde al onze videotestbestanden, inclusief HDR-video. De muziekspeler laat het enkel afweten met ALAC, Apple’s lossless formaat. Alle andere populaire formaten, inclusief tags worden correct afgespeeld.

Ambilight

Geen Philips tv is volledig zonder Ambilight, zo ook de 55OLED803. De driezijdige versie schijnt kleuren op de wand achter de televisie die overeenkomen met het beeld op het scherm. Zo lijkt het beeld nog groter. Hou er wel rekening mee dat je dus wat vrije ruimte moet laten rond het scherm om er maximaal van te genieten. Philips biedt verschillende modes, van zeer energetisch (game) tot eerder rustig (relaxed). Om je dansfeestjes wat pit te geven kan Ambilight ook audio volgen in plaats van video, of je kunt hem instellen als lounge-licht. Koppelen met je Hue-lampen hoort ook tot de mogelijkheden.

Philips 55OLED803/12 – Beeldkwaliteit

De OLED803 reeks gebruikt het 2018 LG OLED-paneel. Laat je niet afleiden door het lagere modelnummer (vs de eerder op de markt gekomen 973 en 873). De 803 is wel degelijk het nieuwste model.

Hou er rekening mee dat OLED-panelen gevoelig kunnen zijn voor inbranden. Bij normaal gebruik zou dat volgens Philips geen probleem zijn. Schakel nooit de stroom volledig uit, maar laat de televisie in standby staan zodat hij achter de schermen het nodige werk kan doen om eventuele zichtbare effecten tegen te gaan.

Belangrijkste instellingen

In ons artikel over het professioneel kalibreren van een tv lees je alles over de mogelijkheden om met een professional tot de beste beeldinstellingen te komen. Wil je zelf aan de slag gaan, neem dan onze home cinema informatiegids door. Hier vind je een uitleg over de belangrijkste beeldinstellingen en tips voor het instellen van je tv. Met de basisinstellingen zijn we tot onderstaande settings gekomen voor deze tv.

BeeldBeeld GeavanceerdBeeld Geavanceerd
Beeldmodus: Films

Kleur: 50
Contrast: 30-70
Scherpte: 1-2*
Helderheid: 50

Computer: Uit
Kleur/Kleurverbetering: Uit
Kleur/Kleurengamma: Normaal
Kleur/Kleurtemperatuur: Warm
Contrast/Constrastmodus: Geoptimaliseerd voor beelden
Contrast/Perfect Natural Reality: Uit/Minimum*
Contrast: HDR Perfect: Uit-Medium*
Contrast: Dynamisch Contrast: Uit
Contrast/Videocontrast: 100
Contrast/lichtsensor: Uit
Contrast/Gamma: 0 – 2
Scherpte/Ultra Resolution: Uit/Aan*
Scherp Beeld/Ruisreductie: Minimum
Scherp Beeld /MPEG Artefactreductie: Minimum
Motion/ Motionstijl: Films/Standaard

Uitleg belangrijkste instellingen;

 • De Films instelling levert de beste start. De ISF-presets zijn een alternatief voor wie dag en nacht-versies wenst.
 • Contrast is de instelling die de intensiteit van de OLED lichtbron bestuurt. Standaard op 70 levert dat erg helder beeld, dus activeer dan eventueel de lichtsensor. Kijk je steevast bij licht verduistering mag je ze gerust naar 30 laten zakken.
 • Wil je het effect van Ultra Resolution zien, dan moet je scherpte minstens op 1 zetten, maar 2 vonden we ook nog erg goed.
 • HDR Perfect Natural Reality: geeft een zeer goed HDR-effect. We lieten het veelal geactiveerd in de minimum stand, maar experimenteer met wat je zelf prefereert.
 • HDR Perfect: Dit beïnvloedt de tone-mapping van HDR-beelden. Op Maximum krijgt het beeld iets meer impact, maar is er risico dat je wat highlights weg clipt. (alles boven 1000 nits) Persoonlijke smaak mag je hier leiden, maar laat minstens Minimum geactiveerd.
 • Ultra Resolution: geeft een lichte boost aan detail zonder valse contouren. Activeer het gerust, maar vergeet niet scherpte minimaal op 1 te zetten. Activeer in dit geval ook ruisreductie.
 • Ruis Reductie en MPEG artefactreductie activeer je best als je start van een slechte bron (oude dvd’s of lage kwaliteit YouTube). We lieten het op minimum staan om een zachter beeld te bekomen.
 • Motionstijl: Uit voor puristen, maar de ‘films’-stand blijft geadviseerd voor extra detail, en het wegwerken van judder. Vanaf ‘standaard’ zie je ook vloeiende pan-beelden.

Algemene beeldeigenschappen en beeldverwerking

Deze versie van de Philips P5 beeldprocessor is voorzien van nieuwe functionaliteit, dus hij verschilt wel degelijk licht van vorige versies, maar de goede prestaties zijn gebleven. Zo zien we nog steeds uitstekende deinterlacing en detectie van film- en videoframerates, waardoor gekartelde lijnen of moiré-effect een zeldzaam verschijnsel is.

Willekeurige ruis wordt uitstekend verborgen. De blokvorming die je ziet in sterk gecomprimeerde video’s kan de P5 ook verwijderen, al is hij op dat vlak niet perfect. We laten de twee types ruisonderdrukking in de Minimum stand staan, vooral omdat dat noodzakelijk is als je ook wat extra scherpte in je beeld wenst. Zonder ruisonderdrukking zal de televisie immers ook alle ruis als detail accentueren en dat resulteert natuurlijk in erg lelijk beeld. Wie de extra scherpte en detail wilt, zet daarvoor scherpte op 1 of 2 en activeert Ultra Resolution voor wat extra detail.

OLED-tv’s scoren uitstekend bij bewegingsscherpte, maar laten nog steeds dat laatste beetje detail liggen dat de beste lcd’s wel kunnen tonen. Laat daarom minstens ‘Helder’ geactiveerd als Motionstijl, en voor filmweergave kies je ‘Films’ om judder te vermijden. Het motion compensation algoritme van Philips is uitstekend, dus raden we zelfs aan om motionstijl op ‘Standaard’ te zetten. De ‘Vloeiend’ instelling creëert net iets te veel zichtbare artefacten.

De Philips 55OLED803 heeft een goede kalibratie in de Films preset. De grijsschaal is mooi neutraal, en levert een correcte kleurtemperatuur. Er is heel wat zwartdetail zichtbaar. De gammawaarde is wat te laag, waardoor middentonen iets te helder zijn. Kijk je bij veel licht is dat geen probleem, maar voor een iets betere algemene prestatie zet je de gamma-waarde best op ‘+1’. Kijk je overwegend in een licht verduisterde ruimte (ideaal voor die echte filmervaring), zet de gamma-waarde in het menu dan op ‘+2’ of zelfs ‘+3’. De kleurweergave is prima met uitstekende huidstinten.

Perfect Natural Reality

Maar wat is er nieuw? Philips heeft het vroegere ‘HDR upscaling’ vervangen door ‘Perfect Natural Reality’ en dat is meer dan een naamsverandering. Het nieuwe algoritme geeft SDR content een HDR-uitzicht, en het doet dat op spectaculaire wijze. Vooral bij witdetail zijn de resultaten indrukwekkend. Zelfs op beelden waarop het witdetail nauwelijks te zien is kan de P5 dat perfect zichtbaar maken. Beelden krijgen ook meer contrast, met hier daar een echt sprankelend lichtaccent. Foto’s illustreren de resultaten best. Hou er wel rekening mee dat foto’s nooit perfect het beeld weergeven, maar omdat we twee identieke toestellen naast elkaar konden fotograferen waarvan een met Perfect Natural Reality geactiveerd tonen de beelden wel goed wat mogelijk is. Het toestel met PNR staat telkens rechts in beeld.

Een voorbeeld van verbeterd witdetail.

PNR slaagt er ook in om typische HDR-voordelen te tonen. In dit beeld zie je duidelijk wat er zich buiten het raam bevindt.

Door het contrast te verbeteren krijg je meer detail in het haar, en hardere schaduwweergave, dat is iets consistenter met wat je op een zonnige dag ziet.

PNR geeft wolken een knappe boost en verbetert het contrast en lichtaccenten (zichtbaar vooraan op de jetski)

We realiseren ons dat PNR niet voor iedereen is. Wie zweert bij ongewijzigd beeld, de zogenaamde ‘director’s intent’, zal dit uiteraard niet één maar een paar bruggen te ver vinden. Anderzijds biedt PNR een manier om HDR-stijl beelden te bekijken met al je huidige content. Je kunt de sterkte instellen in drie standen, persoonlijk kozen we voor medium.

PNR doet het erg goed met heldere beelden. Maar met donker beeldmateriaal vonden we de resultaten wat minder. Daar krijgt het contrast vaak een iets te sterke boost en worden de heldere accenten of partijen iets te veel aangedikt waardoor het beeld wat te hard en soms te helder wordt. Je ziet wel iets meer zwartdetail. In onderstaande foto zie je goed resultaat op het hemd en het rooster links in beeld, maar het gezicht is veel te hard geworden en is ook licht van tint veranderd.

HDR

Philips zit in het HDR10+ kamp en dat betekent dat je vruchteloos naar Dolby Vision zal zoeken. Uiteraard zijn HDR10 en HLG ook ondersteund.

Het nieuwe OLED-paneel is een tikje helderder dan de voorgangers. In onze standaard test haalden we 705 nits, en op een 2% venster piekte de Philips naar 841 nits. Die helderheden kan hij beperkte tijd vasthouden (geschat rond de 30 seconden), waarna het scherm gradueel dimt over een zeer lange periode tot ongeveer 140 nits. Op een volledig wit veld haalden we een piek van 168 nits. Het kleurbereik haalt 97% DCI-P3, en 72% Rec.2020, nog steeds bij de beste prestaties van alle televisies, en ruim voldoende om een mooi en rijk HDR-beeld te tonen.  De HDR-prestaties van deze Philips zijn in lijn met wat we op andere OLED-tv’s zien.

Bij de kalibratie is de HDR Films beeldmode de beste keuze. HDR-Perfect staat standaard op minimum, en we raden ook aan om dat zo te laten. Zet je HDR Perfect af, dan respecteert de Philips de vereiste helderheidscurve tot ongeveer 250 nits. Tussen 250 en  4.000 nits zijn de beelden dan sterk te donker. Met HDR Perfect op minimum blijft de tv goed op de vereiste curve tot 350 nits, en rolt hij bovendien veel zachter af naar 4.000 nits. Daardoor blijven de heldere accenten helderder. IN medium worden de beelden in zijn totaliteit iets helderder (ongeveer 20%) en verlies je minimaal witdetail, in maximum stand zijn de beelden 25% te helder en verlies je alle witdetail boven 1000 nits.

Maximum kan dus een mogelijke keuze zijn bij veel omgevingslicht. Veel films worden ook op 1000 nits gemastered, dus verlies je weinig. Voor algemeen gebruik en het beste resultaat adviseren we om HDR perfect op Minimum te laten. Je kunt ook de auto stand van HDR Perfect gebruiken, de Philips maakt dan zelf de nodige berekening om een vorm van dynamische metadata te imiteren, zoals we dat al eerder bij LG zagen.

Reflecties en kijkhoeken

Oled levert een erg ruime kijkhoek, een voordeel dat in heel wat huiskamers een echte troef kan blijken. Het scherm gaat erg goed om met reflecties.

Gaming

In de film-mode meten we een lag van 56,0 ms, wat al vrij behoorlijk is, en voor een casual gamer nog perfect ok is. In de game-mode zakt de lag naar 38,8 ms wat een prima resultaat is. Het scherm is een degelijke keuze voor gamers.

Philips 55OLED803/12 – Audiokwaliteit

De nieuwe geluidsoplossing van de Philips 55OLED803 is een enorme verbetering tegenover de POS9002 (toegegeven, die had vrij zwakke prestaties). Naast de zichtbare veranderingen van de basmodule aan de achterzijde, zijn ook de midden en hoge tonen verbeterd door de toevoeging van een aparte tweeter. Het resultaat is erg goed en zorgt voor een bijzonder aangename en rijke klank, die voor een heel scala aan film en muziek uitstekend presteert. Probeer zeker de film en muziek geluidsmodes uit. Vooral de lekkere basweergave is een mooie troef al moet je het volume wel binnen de perken houden als je geen vervorming wenst. Maar zelf als we daar rekening mee houden speelt de Philips ruim luid genoeg. Het toestel ondersteunt ook Dolby Atmos, maar enkel van een externe bron, en als de drager Dolby Digital Plus is. Via streaming (Netflix bvb) zagen we geen Atmos soundtracks. Het resultaat is ook eerder beperkt, verwacht dus zeker geen sprankelende surround van een Atmo-track.

Review-apparatuur

Voor de lag-meting gebruiken we een Leo Bodnar Display lag meter. Voor alle andere metingen vertrouwen we op een Spectracal C6 HDR2000 Colorimeter, Xrite i1 Pro spectrophotometer, een VideoForge Pro patroongenerator, en de Spectracal Calman for Business software. Om eventuele HDR-problemen te analyseren gebruiken we een HDFury Vertex.

Philips 55OLED803/12 – Conclusie

OLED televisies zijn in steeds meer varianten beschikbaar. Met zijn prijs is dit nog steeds een premium toestel maar binnen het OLED segment is hij betaalbaar en biedt hij erg veel waarde voor zijn geld. Over de zwakke punten zijn we snel uitgepraat. De kleine staafremote vinden we erg onhandig, wat vooral jammer is omdat je op de andere remote geen microfoon vindt. Wanneer Google assistant beschikbaar komt, moet je die kleinere remote dus toch bij de hand houden. Ook onze steeds weerkerende opmerking over de ietwat zwakke Android chipset blijft, vooral gezien de prijs van het toestel.

Met zijn P5 chip haalt Philips prachtige beelden uit de 55OLED803. Vooral de toevoeging van Perfect Natural Reality, waarmee je al je bestaande content een werkelijk uitzonderlijk mooie HDR-tint geeft, is een uitstekende troef. Reken er prima bewegingsscherpte en alle voordelen van OLED bij, en je hebt verbluffende beeldkwaliteit. Philips heeft ook de klank flink verbeterd zodat je met deze televisie een fantastische allrounder in huis haalt.

9.5

Beoordeling

Pluspunten
 • P5 Beeldverwerking
 • Perfect Natural Reality
 • Kleurweergave
 • Contrast, zwartwaarde
 • Geluidskwaliteit & Ambilight

Minpunten
 • Android chipset iets te zwak voor topmodel

 • Tweede, kleinere remote is onhandig

Dit artikel is beschikbaar op de website van onze channelpartner www.PlatteTV.nl. Bij PlatteTV weten ze alles over home cinema producten en de nieuwste ontwikkelingen hierin. Elke dag installeren hun eigen monteurs TV schermen van elk type en formaat. Hun specialisten geven je graag deskundig advies om de beste oplossing te vinden voor jouw wensen. Je kunt zelfs je oude televisie inruilen voor inruilkorting.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (44)

Piet59

Piet59
06 augustus 2018 om 17:31

Mooie review. In de review zegt u dat de tv niet helemaal uit mag. U zegt daarbij het volgende :
Hou er rekening mee dat OLED-panelen gevoelig kunnen zijn voor inbranden. Bij normaal gebruik zou dat volgens Philips geen probleem zijn. Schakel nooit de stroom volledig uit, maar laat de televisie in standby staan zodat hij achter de schermen het nodige werk kan doen om eventuele zichtbare effecten tegen te gaan.

Mijn vraag is nu:hoe doet hij dat? Zichtbare effecten tegen gaan. Lost de tv inbrand problemen op?

Inloggen
Eric Beeckmans

Eric Beeckmans
06 augustus 2018 om 18:00

Wanneer de televisie in standby staat, voert hij op gezette tijden de ‘Clear Residual Image’ procedure uit, die je ook via de menu’s kunt activeren. Zie ook hier: https://www.philips.be/c-f/XC000013843/hoe-het-resterende-beeld-op-de-tv-te-voorkomen-of-te-herstellen-%5Bingebrand-beeld%5D

Inloggen
Co hogervorst

Co hogervorst
10 november 2019 om 20:16

Ik heb een vraag over mijn 55oled tv,als ik via ziggo on Demand een programma terug kijk gaat het geluid vervormen, druk ik een keer op pause en dan weer op spelen is het weer normaal,wat kan ik hier aan doen?

Inloggen
P

P
23 oktober 2018 om 22:56

kijk eens op ING spaarpunten

Inloggen
Dinand

Dinand
24 oktober 2018 om 21:47

Nu nog de 65 inch….. mooie prijs voor de 44 inch… zeker met de cash back..

Inloggen
Arthur

Arthur
07 augustus 2018 om 09:39

Bij de 55pos9002 en 65oled873 geeft het ambilight een verschrikkelijke lichtbalk op het plafond. Is dat euvel opgelost?

Inloggen
petro

petro
07 augustus 2018 om 13:02

mooi review ,van dat ambilight op het plafond die lichtbalk ook verschrikkelijk ,zou ook wel weten of dat iets aan gedaan is daarom had ik de 65 oled 873 terug gebracht ,verder een zeer goede tv..gr

Inloggen
Arthur

Arthur
08 augustus 2018 om 10:07

Balen hè, snap er niets van dat geen enkele review dit aangeeft. Als het bij de 803 nog steeds is stap ik na jaren van Philips af. Benieuwd naar de reactie van Eric.

Inloggen
petro

petro
29 augustus 2018 om 20:35

snap ook niet waarom ze dat gedaan hebben ,met dat ambilight,het was altijd zeer goed

Inloggen
T.

T.
10 augustus 2018 om 10:43

Ben hier inderdaad ook erg benieuwd naar. @Eric wat zijn je ervaringen hiermee…?

Inloggen
Eric Beeckmans

Eric Beeckmans
10 augustus 2018 om 10:51

Er is nog steeds wat licht op het plafond zichtbaar. Maar…

Mij stoort het absoluut niet, sterker nog, ik vind het een non-issue, maar dat hangt uiteraard af van je opstelling en persoonlijke voorkeur.
Denk er aan dat je de helderheid van Ambilight kan regelen via de menu’s of je kunt het natuurlijk ook gewoon uitschakelen.

Inloggen
Arthur

Arthur
11 augustus 2018 om 07:57

Eric, dank voor je reactie. Om het even scherp te stellen. De balk op het plafond is bij de 803 niet hetzelfde als de 9002 & 873?

Inloggen
Lex

Lex
11 augustus 2018 om 10:49

Vanaf wanneer is deze te koop?

Inloggen
petro

petro
29 augustus 2018 om 18:34

nu

Inloggen
dinand

dinand
22 augustus 2018 om 11:18

Goede revieuw, echter paar kleine vragen?
Je schrijft dat er twee HDMI ingangen de complete 2.0 range en HDCP 2.2. doorgeven voor de HDR functies.
Lees echter bij Toengel, https://toengel.net/philipsblog/ wel bekend mag ik aannemen, dat alle 4 HDMI ingangen hiervoor geschikt zijn. Misschien is het toestel nog bij jullie en kun je dit alnog even testen?
Verder zou de tv een hogere piek waarde tot 1000 kunnen weergeven, denk zelf dat dit meer een media aandachts punt is, hoe is jullie ervaring, in jullie test komt hij vergelijkbaar uit de met 65OLED873? Of hoe zien jullie de meerwaarde?
Betreffende de spreiding van het Ambilight bij mijn 873 vind ik het strooilich dat het plafond mee verlichting al niet meer storend.

De HDR10+ update is denk ik nog niet uitgerold, maar ondersteunt (AMAZON) PRIME VIDEO inmiddels al wel HDR?

Waar ik verder naar benieuwd ben of op de 803 eind van de maand als PRIME VIDEO gaat starten met de uitrol van de Dolby Atmos ondersteuning (Jack Ryan zal de primeur hebben de 29e augustus) dit ook op de TV beschikbaar komt?
Er is wel een vorm van ARC-E beschikbaar op de 803 serie aldus de specs?

Inloggen
Eric Beeckmans

Eric Beeckmans
23 augustus 2018 om 14:23

De specificaties (https://www.philips.be/c-p/65OLED803_12/oled-8-series-superslanke-4k-uhd-oled-android-tv-met-driezijdig-ambilight/specificaties) vermelden duidelijk:

Video-ingangen op HDMI1/2 tot 4K UHD 3840 x 2160 bij 60Hz
Video-ingangen op HDMI3/4 tot 4K UHD 3840 x 2160 bij 30Hz

Dus enkel HDMI1-2 leveren de volle bandbreedte. Ze ondersteunen we alle vier HDCP2.2 maar het een en het ander hoeven niet samen te gaan.

Ik ben er vrij zeker van dat geen enkele OLED-tv (ook deze niet) een piek van 1.000 nits kan halen, althans niet bij D65 witpunt. Als je koelere witpunten neemt, dan mogelijk wel, maar dat is voor een cinefiel uit den boze.

De 803 levert met Perfect Natural Reality, en beter geluid, echt wel iets meer ten opzichte van vorige modellen. Over Atmos en E-arc, dat heb ik even bij Philips neergelegd.

Inloggen
Eric Beeckmans

Eric Beeckmans
27 augustus 2018 om 10:09

Antwoord van Philips:
* 803/903 ondersteunen Atmos
* Geen ondersteuning voor E-ARC (ook niet gepland).

Inloggen
Erwin

Erwin
26 augustus 2018 om 19:16

Dank voor deze uitgebreide review. Is het verschil qua beeldkwaliteit tussen de 803 tov van de POS9002 groot?

Inloggen
Eric Beeckmans

Eric Beeckmans
27 augustus 2018 om 10:12

Dat hangt er van af hoeveel belang je aan Perfect Natural Reality hecht. Als je dat af laat staan, dan is het verschil eerder klein. Maar als je het activeert, kan het verschil best indrukwekkend zijn.
Ik weet dat sommige mensen een absolute hekel hebben aan dit soort processing, dus dat moet je zelf beslissen.

Inloggen
Steven

Steven
28 augustus 2018 om 23:50

Vandaag de 55OLED803 bij de dealer gaan bekijken… Het lijkt me dat de ambilight niet zozeer omhoog schijnt als bij de 873. Als je over de TV gaat kijken moet je merkelijk verder gaan kijken om de leds te zien dan bij de 873.

Wat ik ook vermeldenswaardig vind is dat deze TV beschikt over een Twin Tuner, dat is niet op alle (verkoop)sites duidelijk, staat nergens geen vermelding van deze specicatie.

Inloggen
petro

petro
29 augustus 2018 om 18:48

hallo,,heb je daar ook de 65oled803 gezien

Inloggen
dinand

dinand
29 augustus 2018 om 20:31

@ Steven: de dubbele of wel twin tuner is een leuke geste, echter voor het opnemen van een tweede gecodeerde zender heeft dit volgens mijn geen meerwaarde, daar je dan voor de tweede zender naast de 1e (eventueel ook gecodeerde zender} een tweede CI+ benodigd bent) Nu blijft je beperkt tot slechts ongecodeerde zenders, voor gebruik van de dubbele tuner, hetgeen een aflopende zaak is.
Er gaat steeds meer achter het codeer slot. Ik ben ook wel benieuwd naar de 65OLED803, daar deze wel de HDR10+ gaat krijgen, en dit voor de 2017 series waaronder mijn eigen 65OLED973 steeds twijfelachtiger wordt volgens sommige internet fora.

Inloggen
petro

petro
29 augustus 2018 om 18:43

hallo Eric
bedankt voor de goede reviews altijd
maar heb toch nog een vraag over het ambilight is de licht balk boven anders bij de 803 dan bij de 873 ,of vindt je het niet anders
het is altijd voor iedereen anders ,ik zelf vindt die balk niet erg mooi
weet ook de keuze niet van Philips ,waarom dat nu is en eerst was het altijd tegen de muur gericht
graag een reachtie

Inloggen
Arthur

Arthur
02 september 2018 om 11:06

Ik heb nog steeds exact dezelfde vraag. Sta inmiddels op het punt het te laten en de LG 65OLED7C te kopen en afscheid te nemen van philps.

Inloggen
Eddy Vos

Eddy Vos
02 september 2018 om 20:25

Ik heb de nieuwe 803 OLED gezien en de scherpe balk op het plafond
van de ambilight is niet meer aanwezig..Het verschil tussen de 9002 en de 803 was heel goed zichtbaar in de winkel .Ik heb daarom besloten om de 65oled803 te kopen welke over 2 weken geleverd wordt.

Inloggen
petro

petro
06 september 2018 om 20:10

hallo eddy
bedankt voor de info..dat geeft weer hoop dat de balk weg is,vondt dat maar niets

Inloggen
dinand

dinand
06 september 2018 om 20:19

@ Eddy, heb je misschien een 1e prijsindicatie? Mag ook per PM.
Thanks

Inloggen
Eddy

Eddy
06 september 2018 om 21:10

Er wordt 3199 gevraagd.maar ik kreeg bij platte tv een erg goede inruil voor mijn 10 jaar oude Philips .
Bij platte tv is de tv te zien en daar is ook het effect van de ambilight goed waar te nemen.Ik zou zeggen neem contact op met platte tv en daar kunnen ze je meer zeggen over de prijs met een eventuele inruil.

Inloggen
Twan

Twan
13 september 2018 om 11:46

Beste Eric,

Bedankt voor de heldere review van de Philips Oled803. In eerdere reviews van begin dit jaar wordt de 803 neergezet als de entry level Oled (onder de 873). Voor zover ik nu begrijp zijn er verschillen die in het voordeel van de 803 spreken (nieuwere P5 chip, 2018 panel, verbeterd geluid). Welke televisie is van deze sets de beste koop?

De reden dat ik dit vraag is de volgende: Momenteel ben ik in het bezit van een Philips 65Oled873. Deze heeft echter last van wat uniformiteitsissues (gele waas aan de zijkanten van het beeld). Dit is de tweede set die ik heb, daar de eerste dit ook had en ik deze heb laten ruilen. Deze set heeft het ook, welliswaar in mindere mate.

Bij de winkel (PlatteTV) heb ik mijn beklag gedaan, zij hebben dit ook geconstateerd en getest op alle 2017 OLED TV’s in de winkel (dus ook van alle andere merken) en constateerde dat dit bij alle sets een rol speelt. Zij hebben ook de 2018 LG getest (C8) waarbij het minder zichtbaar is.

Op mijn verzoek hebben ze bij Philips gevraagd om de 873 (2017 panel) kosteloos te ruilen tegen een 803 (2018 panel). Philips gaat niet akkoord en stelt dat ik hem kan ruilen tegen een nieuwe 873. PlatteTV geeft aan dat ze het vervelend vinden en bieden mij een ruil naar de 803 aan tegen een bijbetaling van €150. Is dit wat jou betreft een goede deal of kan ik beter de 873 behouden?

Inloggen
Dinand

Dinand
13 september 2018 om 23:14

@ Twan, iik zou als je dit voor 150 € geregeld kunt krijgen zeker doen, als ik zo de verschillende reacties over de 803 hier en daar zie is het zeker de moeite waard. Met name de verbeterde P5 chip en de homogenere nieuwere OLED panel wat je zelf al aangeeft, en naar alle waarschijnlijkheid wel de HDR10+ ondersteuning, welke misschien op de 873 en 973 toch uitblijft?
Mijn eigen 873 beeld is wel goed, geen kleurwaas aan de zijkanten waargenomen. Uit welke maand stamt je huidige panel?
De mijne komt uit februari 2018 volgens de info op de achterzijde.

Vraagje heb je toevallig een schotel ontvangst mogelijkheid? Ik ben benieuwd hiernaar want ik heb ook een Oled 873, en problemen met de weergave van 3 vrije DEMO UHD (SES UHD + ASTRA UHD op 23,5 Oost Canal Digital 693, 694 en SES UHD DEMO op 28,2 CD nr 697) zenders op deze 873. De ontvangstkwaliteit van de drie betreffende UHD zenders is 100 %, geluid komt ook storingsvrij binnen, maar de tv kan de beelden niet decoderen, blijft een (OLED) zwart beeld. (Dezelfde 3 zenders geven op de 65PUS7601 wel perfect beeld, via dezelfde schotel aansluiting)
Kom er met Philips zelf niet uit, ook niet met hun eigen technische dienst!
vandaar mijn vraag aan je. Of kan iemand anders dit eens testen die over een schotel beschikt?

Inloggen
Twan

Twan
15 september 2018 om 00:02

@Dinand: Bedankt voor je reactie. Ik heb besloten de TV te ruilen, de 803 wordt woensdag geleverd. Voor diegene die nog geinteresseerd zijn in de ambilight balk op het plafond, dat kan ik dus woensdag melden.

Mijn huidige TV komt uit maart 2018, deze heeft al aanzienlijk minder problemen dan mijn vorige 873. Eerlijk gezegd weet ik niet uit welke maand die kwam.

Verder kan ik je met de problematiek omtrent sattelietsignaal niet helpen. Sterkte daarmee.

Inloggen
Dennis

Dennis
14 september 2018 om 19:55

Na lang wachten en veel wikken en wegen, heb ik dit toestel met een fikse korting kunnen verkrijgen. ik twijfelde tussen dit toestel (ambilight/ beeld) de LG C8 (ontwerp beeld smartplatform) en de Panasonic oled (meest accurate beelden). Ik kom van de vt50 plasma en ik ben ZWAAR onder de indruk van de oled beeldkwaliteit!!! waanzinnig gewoon! qua beeld zal het in lijn zijn met de LG C8 en panasonic maar met Ambilight worden deze merken simpelweg weggeblazen want dat levert een spectaculaire schouwspel op als de kamer verduisterd is. mocht iemand anders wel twijfelen over deze Philips? niet doen. bovendien vind ik die kleine afstandbediening juist prettig werken. Deze ervaring wou ik even melden.

Inloggen
Bart

Bart
15 september 2018 om 09:37

Ik heb voor een mooi prijsje de 9002 gehaald bij de MM. Fantastisch beeld!
Maar…. Dat ambilight!! Dat is gewoon een mega productiefout. Schandalig slecht dit en het irriteerd mij dan ook mateloos. Ik twijfel of ik hem terugbreng. Heb zo’n latje achterop geplakt en dat helpt wel maar er schijnt toch nog veel licht langsaf. Hoe kun je je hieraan in godsnaam niet irriteren?!
Ik zou hem kunnen ruilen voor de 8000 serie led tv maar ben nu al gewend aan het oled beeld. Ik weet niet of dat een heel erg merkbare achteruitgang is. De oled 803 is me te duur en misschien heeft die wel hetzelfde probleem. In dit geval is mijn wens om een oled ambilight tv te hebben dus geen optie meer. Wel echt balen dit.
Verder is het beeld echt geweldig. Hiervoor had ik de pus 7600 uhd led tv. De pos9002 is echt wel een vooruitgang qua beeld maar niet qua ambilight

Inloggen
Dinand

Dinand
15 september 2018 om 12:45

@Twan, proficiat met je nieuwe geslaagde keuze, laat je in de loop van de week je bevindingen ten opzichte van de verbeteringen graag even weten. Mocht ik er met Philips niet uitkomen, verder werkt de TV perfect, ook geen problemen met de Ambilight licht verdeling naar boven, beland mijn huidige 873 bij Tweakers…

Inloggen
Edwin

Edwin
05 november 2018 om 17:24

kan deze tv ook 3d spelen?

Inloggen
Martin van E.

Martin van E.
30 november 2018 om 19:47

Goede avond Eric, ik ben sinds kortin het bezitvan een Philips 55oled803/12. Ik kijk tv via satelliet (Canaldigitaal) met de CI+ card. Als ik een favorietenlijst maak en opsla blijft deze favorietenlijst niet als 1e kijkmogelijkheid staan. Als ik de volgende dag tv kijk en van zender wissel zie ik dat “alle satellieten” weer voor staat i.p.v. de favorietenlijst.
Doe ik iets verkeerd bij het opslaan van de favorietenlijst?
Verder ben ik supertevreden over de tv. Ook de bovenste ambilights stralen mooi diffuus richting plafond. Dat is dus keurig aangepast :-).

Inloggen
Dinand

Dinand
30 november 2018 om 22:26

Martin: proficiat met je nieuwe aanwinst, en veel kijk plezier.
Ik zie dat je ook naar CD via de sat kijkt. Zou je eens kijken of je wel alle “Astra” DEMO UHD zenders ontvangt, geluid en ook het bijbehorende correcte beeld?
Ik heb namelijk een voorganger de 873 serie en heb hier geen beeld bij een drietal Astra UHD zenders, zie mijn bovenstaande berichtje d.d. 13 september jongstleden.
Ben al ruim half jaar met Philips in overleg, want ik krijg bij de drie in het berichte van mij hierboven nader gemeld alleen geluid en een “OLED ZWART” Beeld.
Hoe zien deze eruit op jouw nieuwe mooie aanwinst?

Inloggen
Martin

Martin
30 november 2018 om 23:14

Hallo Dinand, CD kanaal 693 (Astra uhd demo 2) en 694 (Astra uhd demo) heb ik keurig beeld. De 3e Astra zender kon ik niet zo gauw vinden. 692 (Amsterdam uhd test) geeft eveneens een superstrak beeld, in beeld staat:UHD 2160p à 24 Mbps. Kanaal 682 prima 4k beeld. (Kanaal 683 GEEN beeld, kan ook aan de uitzendtijden liggen). Kanaal 682 prima uhd HDR+ beeld.

Groeten, Martin

Inloggen
Martin

Martin
30 november 2018 om 23:19

Dinand, aanvulling: kanaal 700, NPO1 UHD krijg ik inktzwart beeld en geen geluid. Heb begrepen dat ik daarvoor een andere CD CI+ module voor nodig zou hebben 🙁

Groeten, Martin

Inloggen
Dinand

Dinand
02 december 2018 om 00:25

Hallo Martin, dank voor je snelle reactie.
NPO1 UHD heeft nu geen uitzendingen, was afgelopen zomer in de lucht vanwege het WK voetbal.
Hij was met beide CI modules toen zichtbaar, behalve de nieuwe ook met het voorgaand model. In mijn kanalen lijst zie ik op moment ook geen 700 NPO UHD vermeld meer, vorige week geloof ik nog wel…
683 is de overdag vrij ontvangbare UHD1, en avonds en weekends met een HD+ kaart in combi met de HD+ module ontvanger. Ook heb je nog RTL UHD, ook in HD+ pakket met o.a. de F1 in 4K met onze Max, mooie scherpe kleurrijke beelden. Ook zit Travelxp 4K erbij.

Ik kijk ook naar de Hotbird zenders, o.a. NASA tv in UHD en Hotbird 4K1.

Ik probeer van de week nog weer eens waarom de 873 de kanal nrs 693, 694 en 697 bij mij wel het geluid correct weergeve maar een “OLED ZWART” BEELD geven….

Inloggen
Ton van der Heiden

Ton van der Heiden
14 december 2018 om 21:26

Ik heb deze tv en hij wordt aankomende week opgehaald.
TV maakt luide klikkende geluiden als vanuit een zwart of heel donker beeld naar een licht beeld wordt geschakeld. Zeker bij reclameblokken op tv (waar tussen elke reclame een stukje zwart beeld wordt vertond) heel irritant. Heb de al goede HDMI kabels vervangen maar dat was het niet.
Versterker ertussen uit gehaald, klikken blijft. Iemand hier ook problemen mee gehad ?

Inloggen
Theo

Theo
16 december 2018 om 12:22

Twijfel tussen lgoled55c8p of philips55oled803.

Voor de lg met aftrek 300 euro cashback betaal ik 1350 en philips 250 cashback 1500 euro.

Volgens platte tv geeft de philips
beter beeld, is dat ook zo?

Inloggen
Brainwave

Brainwave
29 december 2018 om 20:01

Heb de 65 Inch uitvoering van de 803 inmiddels alweer ruim een maand. Nog steeds ben ik erg onder de indruk van de prestaties maar vooral ook de beeldkwaliteit. Ik heb de instellingen van deze review overgenomen en voor mij als kritische kijker voldoen deze uitstekend. Enige punt van kritiek betreft Ambilight. Deze projecteert een balk rondom de tv tot aan het plafond en de muren. Ik heb hierover met Philips contact gehad en zij geven aan dat dit zo hoort.
Wel vreemd want mijn 43pus6703 2018 Philips tv vertoont dit verschijnsel niet. Vraag mij af of er lezers zijn die hiervoor een oplossing weten? Al met al is de 803 een absolute aanrader, ben zeer tevreden.

Inloggen
Richard

Richard
11 januari 2019 om 18:01

Hallo,

Ik heb de 65oled803
En heb last van iemand die via zijn telefoon probeert te koppelen met de tv. (Bluetooth)

Kan dit uitgezet worden, ik krijg in het menu de mogelijkheid niet.

Voor de rest dik tevreden met de tv.

Groetjes Richard

Inloggen
Richard

Richard
11 januari 2019 om 18:02

.

Inloggen
Martin

Martin
11 januari 2019 om 18:33

Heb je iets aan de gebruiksaanwijzing hoofdstuk 6.7? Daar staat iets geschreven over inschakelen van de bluetooth functie.
Dus ik denk dat die functie ook uitgeschakeld kan worden.

Inloggen
Richard

Richard
11 januari 2019 om 18:47

In menu Bluetooth staat alleen.

Zoeken naar bleutooth-toestel
Bleutooth-toestel verwijderen.

Verder staat er niks over bleutooth in.

Maar als dit niet uitgezet kan worden is dat mooi irritant

Inloggen
Martin

Martin
11 januari 2019 om 18:37

Overigens wordt de 65oled803 door het Britse blad “What Hifi” gerekend tot zo’n beetje de beste tv die op dit moment voor deze prijs te koop is.

Best leuk om te lezen dus 🙂

Inloggen
Niels

Niels
29 januari 2019 om 20:16

Ik volg jullie instellingen voor het beste beeld op de tv maar:
Er staat computers uit. Hoe doe ik dit?
En bij mij is het perfect”uitgeschakeld en kan ik niet aanpassen.

Hoe moet dit aangezet worden?

Mvg Niels

Inloggen
Roland

Roland
30 januari 2019 om 23:12

Top tv!

Vraagje over Dolby Atmos. Deze tv ondersteund Dolby Atmos, maar hoe krijg het geluid van de tv naar mn Atmos reciever als er geen HDMI Arc-e opzit? Via optisch?
En ben zelf aan het experimenteren met alexa en Google assistant om de tv op spraak aan en uit te zetten.Kan via de assistant op spraak nu alleen het volume veranderen en you tube opstarten.
Mn plannetje als ik wil gaan netflixen, ik “open netflix” commando geef en mn tv en reciever aan gaan en netflix opstart en de hue lampen gaan dimmen.
Heeft iemand zoiets als werkende?

Mvg,
Roland

Inloggen
Dinand

Dinand
30 januari 2019 om 23:37

Roland, de TV gewoon via HDMI verbinden met je AVR, dan heb je als het goed is het Dolby Atmos signaal op de AVR. Via optisch wordt het niet doorgegeven
Even in het menu “geluid” “geavanceerd” “instelling digitale uitvoer” in de tv instellen op “meerkanaals bypass”

Voor het dimmen van je ambylight weet ik het zo niet, ik laat ze gewoon het beeld begeleiden.
Heb ze op halve sterkte staan.

Inloggen
Roland

Roland
31 januari 2019 om 07:24

Bedankt.
Als ik dus een netflix film met Atmos kijk via de netflix app op tv gaat het Atmos signaal signaal gewoon met de HDMI arc mee.
Voor het domotica gedeelte ga ik me even verder verdiepen.

Inloggen
Roland

Roland
31 januari 2019 om 10:01

Dit was een reactie op het Atmos verhaal deze op Tweakers;

“Voor zover ik kan zien in de specificaties zit er geen enhanced arc (eARC) op deze TV.
En dat is nodig voor dolby atmos of DTS:X
Ik kan het niet testen want heb geen netflix of atmos receiver.”

Inloggen
Eric Beeckmans

Eric Beeckmans
31 januari 2019 om 10:11

Atmos kan op een Dolby Digital Plus signaal zitten of op Dolby Digital TrueHD. Enkel voor die laatste heb je eARC nodig. Netflix gebruikt voor zover ik weet altijd DD+.

Dolby Digital Plus(+Atmos) kan wel degelijk via ARC naar buiten. De vraag is enkel of dit model dat ondersteunt.

Inloggen
Roland

Roland
31 januari 2019 om 10:33

Onderstaand specs van Philips;

Codec
Dolby Digital
Dolby Digital Plus
AC-4
Compatibel met Dolby Atmos

DTS-HD eersteklas geluid
DTS-HD
DTS-studiogeluid II

Inloggen
Roland

Roland
30 maart 2019 om 08:22

Inmiddels bericht terug gehad van Philips. De tv ondersteund geen dolly.

Inloggen
Dinand

Dinand
30 maart 2019 om 18:02

Vreemde reactie van Philips: als ik Jack Ryan in UHD bij Amazon Prime Video kijk geeft mijn AVR toch echt het Dolby Atmos geluid door staat ook als zodanig in de App van mijn Denon. Echter series van Netflix word het bijgesloten Atmos signaal niet erkent, dus lukt me meer aan de Stream provider te liggen en welke DD+ signaal wordt gebruikt.

Inloggen
S

S
15 juli 2019 om 16:44

De Tv speakers zelf ondersteunen geen Dolby Atmos, maar wordt wel ondersteund bij een extern audio-apparaat. Als je dus een dolby atmos soundbar eraan hebt gekoppeld, dan stuurt de tv het dolby atmos signaal wel goed door.

Inloggen
Frans Cools

Frans Cools
13 februari 2019 om 00:00

Wat ik niet heb gezien is dat toch veel gebruikers de afstandbediening gebruiken van Ziggo mediabox,dus de andere afstandbediening op dit moment van mijn tv van Philips gebruik ik nu ook niet.
Weet dus niet wat de ervaringen daarmee zijn bij andere gebruikers.

Inloggen
Rietvoorn

Rietvoorn
29 maart 2019 om 19:29

Hallo,
ik heb gisteren deze prachtige OLED aangeschaft en ben er bijzonder tevreden over.
Alleen een vraag: ik krijg met geen mogelijkheid de ondertiteling voor elkaar. Heb de handleiding gevolgd, en de subs staan op “aan”, worden echter niet zichtbaar.
Iemand een idee misschien?
Hartelijk dank alvast…

Inloggen
Dinand

Dinand
29 maart 2019 om 20:12

Op welke tv zenders wil je graag de ondertiteling zien, iets meer info is wel fijn om je verder te kunnen helpen.
Bij de NPO is dat dacht ik nog steeds via teletekst pagina nr 888.

Trouwens mijn probleem van het niet kunnen kijken van de 3 ASTRA UHD demo zenders is met de Oreo update verholpen, twee weken eerder een nieuw Mainframe had ook niet geholpen.

Inloggen
Rietvoorn

Rietvoorn
29 maart 2019 om 21:13

Dag Dinand,
heel hartelijk dank voor je reactie!
Zag dat je in het menu “ondertiteltaal”, je meerdere instel mogelijkheden hebt.
Deze had ik nog verkeerd staan inderdaad. Nu op “888” gezet en het werkt nu prima! Dank voor je snelle reactie, top!
Fijn weekend gewenst!

Inloggen
Huibert

Huibert
29 april 2019 om 19:29

Ik heb nu een aantal maanden deze tv en ben daar zeer tevreden over. Het enige waar ik nog wel ontevreden over ben, is het donkere beeld dat ik krijg wanneer ik een 4K blu-ray kijk of iets op Netflix in 4K. Het beeld is dan erg donker, ook als ik de beeldinstelling aanpas. Een normale blu-ray is veel kleurrijker en helderder dan wanneer ik dezelfde film vanaf het 4K schijfje bekijk. Volgens mijn leverancier is dit een probleem van de meeste 4K televisies en wordt dit in de toekomst via een update verbeterd. Ik heb Philips om een reactie gevraagd maar die reageren hier niet op. Weet iemand hoe dit zit? Ik heb een flink aantal 4K films gekocht, maar vind ze het kijken niet waard. Ik hoor graag.

Inloggen
Hans

Hans
23 mei 2019 om 11:35

Mijn Oled 803 schakelt erg langzaam tussen de verschillende zenders, is hier iets aan te doen?

Inloggen
Bert

Bert
10 juni 2019 om 00:31

In de review wordt bij Audiokwaliteit gesproken over een “lekkere basweergave”. Bij mijn 55oled803 is dat totaal niet het geval. Ik heb tijdelijk de soundbar LG SK9Y aangesloten gehad maar ook daar kwam slechts zeer weinig bas uit. Ik heb daarover zowel met Philips als met LG contact gehad maar volgens hen heb ik alles goed ingesteld. Heeft iemand enig idee waar het aan kan liggen?
Alvast bedankt.

Inloggen
Brainwave

Brainwave
14 juli 2019 om 09:16

Dag allemaal,

Mijn 803 Ambilight projecteert een vervelende lichtbalk op de zijwanden en het plafond. Via Philips, duurde best lang, de bevestiging gekregen dat CE repair de led’s van ambilight zou vervangen. Ik blij want het zou zo maar kunnen zijn dat Philips op basis van feedback e.e.a. had gemodificeerd. Na vervangen van de led’s geen enkele verbetering en de vervelende balk nog steeds zichtbaar. Hoor graag wie van jullie hier ook last van heeft en wat een eventuele oplossing zou kunnen zijn?
Gr,
Bart

Inloggen
Huibert

Huibert
14 juli 2019 om 09:32

Beste Bart,

In het begin had ik die balken ook. Toen stond mijn tv op de pootjes. Ik heb sinds kort een mooi spectral meubel en daar hangt de tv aan de bijborende buis en hangt daardoor dicht tegen de muur. Het effect van de ambilight is daarmee optimaal. De licht balken zijn er ook niet meer. Probeer de tv dus dicht tegen de muur te zetten voor een optimaal effect van de Ambilight.
Daarnaast kun je de ambilight ook temperen via de menu instellingen.

Wat is jouw ervaring met 4K schijfjes afspelen en Netflix 4K films? Ook erg donker? Zie mijn eerdere bericht op dit forum. Ik heb daar nog geen reacties op gehad.

Succes. Ik hoop dat je er iets aan hebt.
Groeten,
Huibert

Inloggen
Brainwave

Brainwave
14 juli 2019 om 21:03

Dag Huibert,

Dank voor je reactie. Had al de gedachte dat de tv dichter naar de muur brengen een optie zou kunnen zijn. Ga dat dus zeker proberen. Kijk zelf 4K via Netflix en you tube (niet via 4k blu ray) en ben daar tevreden over. Moet wel zeggen dat ik lang bezig ben geweest om te komen tot de juiste beeldinstellingen.

Inloggen
S

S
15 juli 2019 om 16:46

Het donkere is inderdaad helaas onderhevig aan het HDR van deze tv.

Met de nieuwe P3 generatie (OLED804/854) is dit opgelost, helaas bij de huidige 803 niet en vraag me af of het uberhaupt softwarematig opgelost kan worden.

Inloggen
Reviewer

Reviewer
21 augustus 2019 om 12:12

Dank voor deze review, ik ben benieuwd of degene die de 803 of de 903 bezitten ook last hebben van jitter of judder. Ik merk dat bij normale tv uitzendingen dat het spelen met alle instellingen nooit leidt tot echt vloeiende beelden, er blijft bij bewegende objecten een zogenaamde jutter/ jitter of ghosting zichtbaar. Ervaren meer mensen dit? Als je bijvoorbeeld netflix ultra 4k hd Casa de Papel kijkt, zie je duidelijk bij wat voor instelling je ook kiest rond de contouren bij bewegende mensen of objecten een soort van ghosting, alsof de P5 processor een tussenframe probeert weer te geven maar niet snel genoeg is om het vloeiend te houden. Geen enkele instelling van Motionstijlen in het menu zorgt voor een vlekkeloos vloeiend beeld. Apart want in de demo filmpjes of bij HDR uitzendingen op Netflix daarentegen performt de 803 werkelijk waar verbluffend goed. Is de content gewoon nog niet goed genoeg op Netflix in Ultra 4k HD? Of hebben ze die geupscaled waardoor deze ghosting zich voordoet? Iemand een antwoord hier op? Of beter nog, wat zijn de beste instellingen?

Inloggen
Reviewer

Reviewer
21 augustus 2019 om 13:40

Aanvullend bij voorgaan bericht: kreeg net de support afdeling van Philips TV aan de lijn, vertellen me met droge ogen dat het zogenaamde judder effect, jitter normaal is bij de Philips Oled803 schermen. Advies is om netflix in HD te kijken ipv UltraHD om het te beperken…. dus je koopt een Ultra4k HD Oled scherm om vervolgens Netflix Casa de Papel te kijken in Full HD formaat.
Goed gewerkt jonge, super support medewerker van de maand daar zeker?? Ben toch benieuwd of meer mensen die judder effecten zien en irritant vinden. Laten we het er maar op houden dat de 803 Oled te goed is voor het materiaal wat er op dit moment beschikbaar is… het moest eigenlijk niet mogen… 13eu per maand voor Ultra HD materiaal wat feitelijk slechter is dan HD..

Inloggen
Huibert

Huibert
21 augustus 2019 om 20:12

U heeft tenminste nog een reactie gekregen. Op mijn vraag over het erg donker afspelen van 4K schijfjes hebben ze nooit een reactie terug gegeven. Verder een prima tv, maar het kijken van 4K materiaal valt me erg tegen. Heeft u ook de ervaring dat het 4K beeldmateriaal donkerder is dan fulltime HD varianten?
Overigens zie ik geen keuze mogelijkheid om op Netflix bij een UHD serie of film te kiezen uit UHD of HD weergave. Of je moet het abonnement omzetten zodat er geen UHD aanbod is.

Inloggen
Reviewer

Reviewer
21 augustus 2019 om 21:50

Inderdaad eenmaal 13€ per maand is altijd UHD geen optie om lager te gaan in kwaliteit. Maar ben wel weer wat wijzer geworden. Deze oleds zijn zo goed dat er gewoon nog geen goed materiaal breed aangeboden wordt. Dus echt goed materiaal speelt top af maar uhd series op Netflix zijn nog niet optimaal, sommige misschien op dit moment maar lang niet alles. Dus de vraag is is het wel de moeite waard nu dat UHD abonnement… zit tussen de oren voornamelijk. Heb gezien dat het ghosten bij alle Oleds voorkomt is de techniek die het veroorzaakt. Donkerder afspelen doet hij bij sommige HDR content inderdaad maar die kun je op zich nog redelijk via de instellingen opvijzelen. Moeten er mee leten leven. Op dit moment is Oled gewoon het beste en het is wachten op betere content.

Inloggen
Dinand

Dinand
21 augustus 2019 om 22:00

@reviewer: al eens een uhd player overwogen, geniet je stuk meer van je mooie oled 803.
Ik kan dit uit eigen ervaring, ondanks dat ik de voorganger 873 gebruik, zeggen dat je duidelijke betere beelden kunt verkrijgen, mits je ook de juiste goede Ultra Blu-ray Dics gebruikt. Ook hier tref je jammer genoeg ook mindere hoogwaardige beeldkwaliteit tussen.
Maar indin je de hoogwaardige films, bedoel dus de beeldkwaliteit op de disc zelf kijkt zie je duidelijke verbetering. Er zijn wel enige forums die de beeldkwaliteit van de discs goed revieuwen. Google kan je verder helpen, succes en geniet van je 803.

Inloggen
Huibert

Huibert
21 augustus 2019 om 22:30

Dinand, jouw ervaring is dus positief met UHD discs? Ik heb een UHD speler en 4K discs als Independence Day Resurgence en Suïcide Squad. Als ik deze afspeel dan blijft het beeld toch vrij donker tov de blu-ray variant. De blu-ray versie spat er met kleur van je scherm, maar bij de 4K disc lijkt het als of er een donker glas over heen gelegd wordt. Het aanpassen van de beeldinstellingen helpt iets, maar het blijft gewoonweg minder mooi dan de normale blu-ray disc die bij de 4K disc wordt bijgeleverd. Ben benieuwd of jij ook verschil ziet.

Inloggen
Reviewer

Reviewer
21 augustus 2019 om 23:29

Thanks Dinand, die overweeg ik zeker. Welke adviseer je?

Inloggen
Dinand

Dinand
22 augustus 2019 om 10:34

@Huibert, ik heb geen last van een donkere gloed als ik bijvoorbeeld beide Suïcide Sqaud afspeel als UHD discs. Ik zou eens kijken of je de HDR instellingen wel optimaal ingesteld heb staan? Bijvoorbeeld welke HDR instelling zoals hierboven in de test als richtlijn genoemd? Ook kun je de helderheid wat hoger proberen.

@Reviewer: bedoel je welke speler, of welke films op UHD. Ik heb zelf de eerste Panasonic UB900, destijds via buitenland besteld daar hij hier niet leverbaar was. Philips UBD players zijn in Europa helaas niet beschikbaar, ik zou nu een Pana 824 kiezen vanwege alle HDR weergaves, ook DV, weergave.
Persoonlijk goede “test, c.q. demowaardige” schijven vind ik: The Revenant, Suicide Sqaud, Mortal Engines, Aquaman, Black Panther, Alita(inclusieve 3D disc),Pan, Deadpool, Angry Birds(incl 3D),the Shallows, Ghost Shel, BBC discs: Earth, Bleu Planet II, Oké met Earth.

Inloggen
Reviewer

Reviewer
22 augustus 2019 om 10:40

Thanks voor je reply, en naast optische devices welke streamer adviseer je voor perfecte UHD streaming?

Inloggen
Dinand

Dinand
22 augustus 2019 om 21:47

Ik gebruik zelf een Apple TV 4K, welke als grote voordeel heeft dat hij een hogere stream snelheid gebruikt dan bijvoorbeeld Netflix of YouTube op de apps van de tv zelf.
Vaak is het beeld dan toch net iets beter, maar mijn voorkeur heeft toch de UHD disc.
Ook zet de Apple 4K de Dolby Atmos prima door, en kan voor de nieuwe 2019 series van o.a. de Philips 804 en hoger de Dolby Vision doorzetten.
Films bestel ik af en toe met een goede aanbiedingsprijs bij I-Tunes.
Trouwens vergeten in mijn post hiervoor: de meeste UHD disc`s bestel ik via de diverse Amazon online services, hebben regelmatig goede prijs aanbiedingen hiervoor.

Inloggen
kristof de laet

kristof de laet
21 januari 2020 om 22:29

Beste alvast bedankt voor de uitgebreide review.

Ik ben alvast tevreden van mijn aankoop.

Het is de eerste keer dat ik een tv met ambilight heb en was van plan deze aan de muur te bevestigen. Ik lees hier nu echter veel tegenstrijdigheden over.
Op sommige plaatsen leest ik dat de tv 15-20 cm van de muur moet, op andere plekken lees ik dat het effect het beste is als de tv heel dicht tegen de muur hangt.
Met een vaste muurbeugel bv komt de tv bv slechts 3 cm van de muur…
Ook stel ik mij vragen bij het effect van de muurbeugel, die telkens minstens een deel over de boxen komt, op het geluid.
Wat is uw mening hierover?

Wij zijn ook nog van plan op een soundbar te kopen om toch een surround effect te krijgen, heeft u hier goede tips voor?

Groetjes,
Kristof

Inloggen
Frans Cools

Frans Cools
11 april 2020 om 14:57

Beste Eric,

Krijg steeds onderstaande melding, procedure al eens uitgevoerd, maar blijft terugkomem

Voor een optimale beeldkwaliteit moet uw TV het Oled-display vernieuwen

Inloggen
Xavier Dusee

Xavier Dusee
11 april 2020 om 16:11

Klopt, restbeelden verwijderen gebeurt vaak in standby, soms als je heel lang tv kijkt komt de 803Oled met een melding restbeelden verwijderen, de luxe van het eigenaarschap van een Oled TV. Gewoon uitvoeren wat er wordt aangegeven. En zijn gang laten gaan. Doe je dit niet ByeBye garanrie en display (zeggen ze)

Inloggen
Richard

Richard
11 april 2020 om 19:42

Vernieuwen was in het begin na zo’n 24 uur tv kijken.

De laatste tijd gaat de tv na 10 uur al vernieuwen.

Is dit een update geweest.

Inloggen
frans cools

frans cools
11 april 2020 om 21:21

Klopt helemaal, bovenstaande verhaal, vrij irritant plotseling onder het tv kijken

Inloggen
Xavier Dusee

Xavier Dusee
11 april 2020 om 22:06

Nee is niet sinds update, is denk ik een timer die loopt, en gewoon telt dus kan het bij sommigen net onhandig voorkomen. Maar de ene keer is het 1 uur, en daartussen een paar intervals van 10 minuten. Dus als je echt lang kijkt en de tv lang aan hebt dan loop je net wat meer kans inderdaad om die melding te krijgen. Ik denk dat TP vision techneuten net niet slim genoeg zijn geweest om gewoon die intervals snachts in standby uit te laten voeren ipv een timer. Maar goed, gewoon uitvoeren, en genieten van deze top Oled. Onderhoud is Behoud van de zaak zijn mijn opa altijd.

Inloggen