Review: Philips 46PFL9704 LCD LED TV

20 februari 2010 4 Minuten 0 Reacties
Philips-46pfl9704-1

Het gebruik van LED achtergrond verlichting in LCD TV's is niet langer groot nieuws. De laatste paar maanden is het aantal TV's dat van deze techniek gebruik maakt sterk gegroeid. Toch laat de Philips 46PFL9704 LED weer helemaal nieuw en modern zijn, simpelweg door het feit dat het zo ontzettend goed is.

De 46PFL9704 begint al met het veroveren van je hard wanneer je zijn uiterlijk ziet. Netjes afgewerkt, een metallic look, geborsteld aluminium, en het geweldige Amilight systeem dat van de verschillende kanten van de TV komt. Mocht de 46 inch versie dan toch iets te groot zijn, kun je alsnog voor een 40 inch versie met dezelfde kwaliteit gaan.

Naast het strakke design doen ook de aansluitingen en features je hart sneller kloppen. Zo heeft de TV onder andere vijf HDMI aansluitingen, een ethernet poort en USB aansluiting. Qua features hebben we om te beginnen natuurlijk de LED achtergrond verlichting. Het Full LED, in plaats van Edge Lit LED verlichting, waarvan bijvoorbeeld de Samsung B7000 en B8000 modellen gebruik van maken. Als gevolg van het gebruik van Full LED ondersteunt de 46PFL local dimming, waarmee clusters van LED lampjes individueel afgesteld kunnen worden qua helderheid, afhankelijk van het gedeelte van het beeld wat zij moeten belichten. In theorie moet dit voor zeer diepe zwart waarden kunnen zorgen (waar de LED clusters uitgeschakeld zijn) en ook voor ultra lichte wit waarden (waar de clusters volledig aan staan).
Naast de Full LED verlichting heeft Philips ook gebruik gemaakt van een nieuw panel design, wat resulteert in een contrast ratio van maar liefst 5.000.000:1. De andere mooie features zijn de ingebouwde internet toegang, perfecte beeldverwerkingstechnieken met Perfect Pixel HD, en een 200Hz refresh rate. In de huidige markt zijn de internet mogelijkheden van Philips het meest uitgebreid. Zo kun je door de ingebouwde Opera browser zeer gemakkelijk door het internet browsen op je TV.

Wanneer we je zouden moeten vertellen wat Perfect Pixel HD allemaal doet zouden we ruimte te kort komen, maar alhoewel je uit moet kijken met sommige settings (later hiet meer over) zijn de Perfect Pixel beelden, wanneer juist ingesteld, mogelijk de beste beelden die we ooit van een LCD TV gezien hebben. Een van de beste kwaliteiten is toch de weergave van zwart. Zowel de diepte van de zwart levels als de hoeveelheid schaduw details die nog in donkere scenes weergegeven worden zijn verbluffend goed. De laatste van de twee is juist zo indrukwekkend aangezien het verlies van schaduw details normaal gesproken het grootste zwakke punt is van de Full LED technologie.

Advertentie

De kijkhoeken van de Philips zijn ook erg goed. De zwart waarden nemen nagenoeg niet af wanneer je het beeld vanaf een scherpe hoek bekijkt. Ook de local dimming techniek doet zijn werk en werpt absoluut zijn vruchten af. Je kunt zien dat het beeld bijna nooit de gehele verlichting moet dimmen voor een bepaalde scene, wat ten goede komt aan de reproductie van de juiste helderheid, zwart waarden en kleuren. Het kleurenpalet is ontzettend divers en dynamisch, met veel subtiliteit en finesse, wat de TV perfect geschikt maakt voor zowel een HD documentaire als een animatiefilm.


Het gebruik van Perfect Pixel HD heeft nog een toegevoegde waarde. De HD beelden zijn al overtuigend in hun scherpte en details, maar SD beelden worden zo goed en meer ‘HD’ weergegeven waar geen andere merk aan kan tippen. Andere merken genereren veel ruis bij het omzetten van SD naar ‘HD’, maar zelfs hier heeft de 46PFL9704 bijna geen last van. Aan de andere kant kan het HD Natural Motion systeem van Philips soms nog wel zorgen voor artifacts, kartels rond scherpe hoeken en lijnen van bewegende voorwerpen. MAar deze artifacts vallen veel minder op dan bij voorgaande modellen of bij andere merken. Andere minpuntjes zijn de problemen met de geavanceerde scherpte opties. Over deze instellingen is niet goed nagedacht en ze kunnen het beeld extreem rommelig maken met teveel ruis. Het laatste punt is bij zeer heldere objecten de kleuren soms wat kunnen overvloeien, maar dit zie je alleen als je erg dicht op het scherm zit.

We kunnen weer terug naar het goede nieuws van de 46PFL9704 met de audio prestaties. Het geluid is zeer krachtig, dynamisch en helder.

Ja, de 46PFL9704 is duur (2.600 euro). Ja, de 46PFL9704 vraagt veel van je. Maar wanneer je hem genoeg aandacht geeft en goed verzorgt zul je weinig beters kunnen krijgen. Wanneer je op zoek bent naar een high-end scherm is deze TV een van de beste opties voor je.

Bron: Techradar

Reacties (0)