Review: Panasonic DMP-BDT110 3D Blu-ray speler

12 juni 2011 4 Minuten 2 Reacties
Panasonic-BDT110

Panasonic komt dit jaar met drie nieuwe 3D Blu-ray spelers, waaronder de DMP-BDT110. We hebben zijn grotere broer, de DMP-BDT310 al aan een review onderworpen en daar waren we zeer enthousiast over. De BDT110 moet, kijkend naar de features en specificaties, qua audio iets minder presteren.

De DMP-BDT110 beschikt onder meer over 2D naar 3D conversie, USB Wifi aansluiting, de oudere Viera Cast internet portal, de mogelijkheid voor Skype videgesprekken, een SD card slot, en een slanker design in vergelijking met de modellen van vorig jaar. We zijn benieuwd of deze Panasonic speler de prestaties van de BDT310 kan evenaren.

Panasonic DMP-BDT110 features en functies

Het merendeel van de belangrijke features hebben we hierboven al benoemd, maar naast deze features kan de BDT110 ook DivX, DivX HD en MKV bestanden afspelen, beschikt hij over een USB 2.0 aansluiting en DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD ondersteuning, kun je BD-Live content bekijken en downloaden, en video content afbeeldingen en muziek streamen vanuit je thuisnetwerk met de DLNA certificering.

Ook vinden we op deze speler jammer genoeg niet de nieuwe Viera Connect internet portal terug, welke wel te vinden is op de 2011 TV series, en moeten we het doen met de oudere Viera Cast portal.

Advertentie

Voor de prestaties van de features verwijzen we je naar de review van de Panasonic DMP-BDT310.

De belangrijkste verschillen met de high-end BDT310

  • Een enkele HDMI aansluiting (de BDT310 beschikt over twee HDMI uitgangen zodat je de speler ook op een receiver zonder 3D ondersteuning kunt aansluiten)
  • Wifi via een optionele Wifi adapter (ingebouwd in de BDT310)
  • Geen beschikking over de Touch Sensor feature
  • Geen beschikking over de High Clarity Sound en Tube Sound audiotechnieken

Panasonic DMP-BDT110 design en aansluitingen

Zoals hierboven benoemd beschikt de BDT110 over één HDMI uitgang. Op de voorzijde bevindt zich dan nog een SD card slot voor BD-Live opslag en MPEG-2, JPEG, MPO en AVCHD weergave, plus een USB poort welke DivX HD, MKV, MP3, JPEG en WMV bestanden ondersteunt.

Het design is er in vergelijking met vorig jaar op vooruit gegaan. Panasonic heeft de speler een stuk slanker kunnen maken. Verder is het design niet heel spectaculair, maar past de speler wel in elke AV opstelling. De afstandsbediening is ook niet bijzonder en zou wel eens terug naar de tekentafel mogen.

Panasonic DMP-BDT110 beeldkwaliteit

Wat het upscalen van SD materiaal lijkt de BDT110 niet tegen de BDT310 op te kunnen. Het lijkt alsof de speler meer moeite heeft met het vloeiend omzetten van materiaal en er verschijnt dan ook soms wat jitter en motion blur of beelden lijken te haperen. Qua beeldspecificaties zijn de spelers hetzelfde dus waar dat aan ligt is niet duidelijk. Nog steeds zijn de opgeschaalde beelden van hoge kwaliteit, maar het verschil tussen de twee spelers is aanwezig.

Het vreemde (gelukkig) is dat dit verschil absoluut niet zichtbaar is met HD en 3D HD materiaal. Beelden zitten vol details, zijn overtuigd, en worden zonder vormen van ruis, jitter of motion blur weergegeven. Wat de beeldkwaliteit betreft blijft Panasonic toch een van de betere merken.

Beelden zijn stabiel, kleuren zijn rijk en dynamisch en zwart waarden zijn zeer diep. In 3D modus geeft dit een prachtig diepte-effect en ook crosstalk zien we nauwelijks terug. Het is eigenlijk wat het beeld betreft een high-end speler voor een lage prijs.

Panasonic DMP-BDT110 audiokwaliteit

Qua audio moeten we zeggen dat het verschil nauwelijks hoorbaar is met de BDT310. Natuurlijk mis je twee audiotechnieken, maar is de vraag of je deze op de BDT310 wel inschakelt. Het meest waarschijnlijke is de High Clarity Sound techniek, maar ook zonder deze techniek is de audioweergave van hoge kwaliteit. De gemiddelde consument die deze speler wil aanschaffen zal ook het verschil niet horen.

Panasonic DMP-BDT110 conclusie

Een prachtige speler voor elke consument met een middenklasse tot high-end 3D home cinema systeem. Wanneer je systeem compleet 3D ingericht is (en dus ook de receiver 3D compatibel is), is de DMP-BDT110 perfect voor een hoge kwaliteit 3D home cinema ervaring. Mocht je perse de ingebouwde Wifi, de Touch Sensor en de audiotechnieken willen, dan is de BDT310 zeker een optie.

Reacties (2)