Review: Panasonic DMP-BD75 Blu-ray speler

28 maart 2011 4 Minuten 0 Reacties
DMP-BD75

3D zal de home cinema agenda van 2011 blijven domineren, met een vloedgolf aan nieuwe 3D TV's en 3D Blu-ray producten van alle grote elektronica fabrikanten. Panasonic's nieuwste Blu-ray serie bestaat bijvoorbeeld uit niet minder dan drie nieuwe 3D Blu-ray spelers. Maar het is belangrijk niet te vergeten dat niet iedereen de 3D revolutie omarmt en om deze reden brengt Panasonic ook een nieuwe standaard Blu-ray speler, de DMP-BD75.

Deze instap Blu-ray speler is ontdaan van alle 3D functionaliteiten en focust zich puur op de beeldkwaliteit waar Panasonic om bekend staat. En dit alles voor een zeer aantrekkelijke prijs van rond de 120,00 euro.

Panasonic DMP-BD75 review

Met de BD75 heeft Panasonic een poging gedaan om de afmetingen eens flink te reduceren om zo bij te blijven bij de door design geobsedeerde rivalen. Het resultaat is een speler die zo dun is dat hij bijna in je binnenzak zou passen. Hoge ogen qua design gooit de BD75 niet, maar de zwart styling is zeker smaakvol en het aluminium bodywork is zeer robuust. De buitenkant is zeer simplistisch met een klein aantal knoppen, een USB poort en een display.

De achterzijde van het apparaat doet wel echt ‘instap model’ aan. Alles wat je hier vind zijn HDMI, composiet video en stereo uitgangen, wat eigenlijk ook alles is dat je nodig hebt als je een HDMI receiver hebt. Maar diegenen die een digitale audio uitgang of meerder analoge uitgangen zoeken moeten naar de duurdere modellen kijken.

Ook heeft de BD75 een ethernet poort. Voor de duurdere modellen geeft de ethernet poort toegang tot Panasonic’s nieuwe Viera Connect platform, maar de BD75 heeft alleen DLNA streaming mogelijkheden (Media Server genaamd), BD-Live downloads en firmware updates. Ook is er geen Wifi ondersteuning.

De USB poort aan de voorzijde biedt de verbonden manier van media weergave. Via USB worden MP3, JPEG, DivX HD en MKV bestanden afgespeeld, maar helaas heeft Panasonic nog steeds problemen met AAC, WMV en WMA bestanden. De USB poort wordt ook gebruikt om BD-Live content op te slaan.

Een nieuwe interface

Het menu (de interface) heeft in 2011 ook een update gekregen en we moeten zeggen dat de navigatie een stuk intuïtiever en logisch is. De inconen zijn in een kruis vorm weergegeven en je kunt ze selecteren door impelweg een van de pijltoetsen in te drukken of op enter te drukken. De iconen zijn mooi vormgegeven, de kleuren zijn helder, de teksten zijn duidelijk en alles loopt vloeiend. In het menu kun je het beeld en de audio ook nog naar eigen wens aanpassen met wat geavanceerde instellingen als kleur, contrast, helderheid en scherpte.

De afstandsbediening is zoals we die kennen van Panasonic; robuust, duidelijk en simpel. De enige toevoeging is de knop voor de Media Server.

Prestaties DMP-BD75

Panasonic heeft de laadtijd van een Blu-ray disc in 2011 flink weten te verkorten. Binnen 30 tot 40 seconden starten de meeste films zonder problemen op.

De DMP-BD75 doet qua beeldkwaliteit exact wat hij moet doen en alles wat je verwacht van een Panasonic speler. De beeld processor aan boord geeft diepe en levendige kleuren en zeer scherpe details. Wil je een zeer goede Blu-ray kwaliteit, zonder 3D? Dan heb je voor iets meer dan 100,00 euro een goede deal met de BD75. We kunnen geen rare pixels, misvormingen of flikkerende beelden ontdekken en het plaatje is zeer overtuigend.

Ook de HD audio tracks zijn zeer helder zoals je zou verwachten via HDMI, maar ook voor de gemiddelde muziek (hifi) liefhebber doet de speler het zeer aardig. Niet spectaculair, maar daarvoor heb je dan weer andere hifi apparatuur.

Conclusie

Als je dus op zoek bent naar een basis Blu-ray speler met uitstekende beelden maar geen zin hebt in al die extra’s, dan is de DMP-BD75 een goede keuze. Ben je op zoek naar wat meer spanning, mogelijkheden en vooral diepte, dan raden we je aan wat hoger in de Panasonic’s Blu-ray line-up te kijken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

ursula

ursula
24 november 2016 om 10:34

is er op de Panasonic DMP-BD75 Blu-ray speler ook netflix mogelijk en zo ja hoe krijg ik dat erop
vriendelijke groet
ursula

Inloggen