Review: LG OLED55C7V (C7V-serie) Ultra HD oled tv

18 november 2017 + 10 minuten 18 Reacties
02_C7_B_Perfect Color on Perfect Black

In deze review kijken we naar de LG OLED55C7V (C7V-serie) oled tv met de 4K Ultra HD-resolutie, webOS-software en HDR-ondersteuning.

OLED zit in de lift, steeds meer fabrikanten zetten aan de top van hun line-up een OLED-model. Maar naast LG zijn er weinig fabrikanten die meerdere modellen aanbieden in verschillende prijsklassen. Panasonic heeft naast zijn topmodel nog een tweede model, en Loewe biedt net als LG een wat ruimere selectie. Wat mag je verwachten van zo een lager geprijsde OLED-tv? We testen de LG OLED55C7V.

LG OLED55C7V – specificaties

 • Wat: Ultra HD oled-tv
 • Schermformaat: 55 inch (139 cm), vlak
 • Aansluitingen: 4x HDMI (1x ARC 4x v2.0b), 1x optisch digitaal uit, 3x USB (1x 3.0), 1x hoofdtelefoon, 3x antenne, Bluetooth (aptX)
 • Extra’s: HDR10, HLG, Dolby Vision, Active HDR, WiFi (802.11ac) ingebouwd, WebOS 3.5, USB/DLNA-mediaspeler, DVB-T2/C/S2, CI+-slot
 • Afmetingen: 1.230x 750 x 217 mm (incl. voet)
 • Gewicht: 19,2 kg (incl. voet)
 • Verbruik: 112 / 0,3 watt (Energielabel A)
 • Adviesprijs: 2.499 euro

Een compleet overzicht van alle modellen die LG in 2017 op de markt bracht, vind je in de 2017 LG  tv line-up. Hier vind je ook de complete specificaties per model.

LG OLED55C7V – design

Wie lager in het OLED-aanbod shopt, levert licht in op design. Maar je mag er van op aan, iedereen zal het toestel nog steeds onmiddellijk als een OLED-tv herkennen. LG liet de bovenste helft zo dun mogelijk, een kleine 5 mm, terwijl de onderzijde van het toestel wat dikker (47 mm) is. Daar huizen natuurlijk alle elektronica, luidsprekers en aansluitingen.

Het scherm zelf heeft een piepklein zwart kader, dat je enkel zal zien als je het toestel echt van nabij bekijkt. De achterzijde van het beeldscherm is zilver metaalkleurig, en de behuizing wit. Een heel minimalistische, frisse look met andere woorden. De voet is een geborsteld metaalkleurige plaat, die in omgekeerde V-vorm gebogen is. De C7 is uitstekend afgewerkt, en al straalt hij geen luxe uit, hij oogt absoluut niet goedkoop. Opgelet, de C6-reeks van vorig jaar had nog een gebogen scherm, dat is nu niet meer het geval, de C7 heeft een plat scherm.

Aansluitingen

Net zoals op de E7-reeks heeft LG alle analoge beeld-aansluitingen verwijderd. Een keuze die we persoonlijk alleen maar toejuichen, in 2017 hoor je digitale beeldbronnen te gebruiken, zeker op een scherm als dit. Het toestel beschikt over vier HDMI-aansluitingen, eentje meer dan de C6 vorig jaar.

Alle HDMI-aansluitingen zijn met HDMI 2.0b en HDCP 2.2 uitgerust, zodat je op allemaal Ultra HD-bronnen kunt aansluiten. Een van de aansluitingen staat achteraan. Verder vinden we achteraan twee maal USB, een digitale optische audio-uitgang, een hoofdtelefoonaansluiting en de bedrade netwerkaansluiting. De aansluitingen achteraan staan naar de wand gericht, een aandachtspunt als je voor wandmontage kiest.

De hoofdtelefoonaansluiting is (achteraan) vrij lastig te bereiken, maar de C7 beschikt over Bluetooth, dus je kunt ook voor een draadloze hoofdtelefoon kiezen, zelfs met de hoogwaardige aptX-codec.

LG OLED55C7V – gebruiksgemak

We nemen onze review van de OLED65E7V grotendeels over. De C7 gebruikt dezelfde chipset en biedt dan ook zo hetzelfde gebruiksgemak en comfort. De eerste installatie wordt begeleid door de vrolijke ‘Bean Bird’ en verloopt snel en eenvoudig. De menu’s voor alle instellingen zijn bereikbaar in twee stappen.

Een druk op de knop levert je een aantal snelle keuzes aan de rechterzijde van het scherm (beeldmode, geluidsmode, …). Een optie leidt je naar het volledige menu waar je aan alle instellingen kan sleutelen.

Afstandsbediening

De Magic Remote van de C7 is de klassiekere remote, niet de luxe-versie die bij de E7-serie geleverd wordt. Aan gebruiksgemak boet je daardoor absoluut niet in. De remote ligt prima in de hand, en je wijst op het scherm aan wat je wilt aanklikken met behulp van de cursor. De remote volgt je bewegingen erg nauwkeurig, en je hoeft er weinig moeite voor te doen.

Is dat aanwijzen niet zo voor jou, dan zijn alle toetsen aanwezig om het op de ‘old school’ manier te doen: numerieke toetsen, d-pad, volume-en kanaaltoetsen, en onder andere twee specifieke toetsen voor Netflix en Amazon Video. Met de ingebouwde microfoon spreek je zoekopdrachten in.

LG OLED55C7V – features

Smart tv-platform

WebOS, het smart tv-systeem van LG is ondertussen aan versie 3.5 toe. De speelse maar erg handige interface blijft een van onze favorieten. In dagelijks gebruik vind je alles op het Home –scherm terug, dat de vorm neemt van een lint onderaan het scherm met iconen voor alle bronnen op het toestel, van live tv, tot externe ingangen en internet toepassingen.

Smart functies

Een van de beste nieuwe functies in WebOS 3.5 is ‘Quick Access’. Daarmee selecteer je een bepaalde bron, ongeacht of dat een externe ingang of internettoepassing is, door lang op een van de nummertoetsen te drukken. Druk lang op ‘0’ om het menu met alle snelkeuzes te zien, en die kan je uiteraard eenvoudig aanpassen.

LG’s ingebouwde muziekspeler toont nu gesynchroniseerde liedjesteksten als die in je bestanden zitten, en de videospeler kan nu ook overweg met 360° video. Rondkijken in de video doe je met behulp van de Magic Remote. Waar dat op de E7 in juni nog helemaal niet werkte in YouTube, kan dat nu wel. Probeer dus zeker YouTube 360°-content uit.

Kijk je geen tv, dan hoef je het scherm niet zwart te laten. Om maximaal te genieten van je scherm is er de ingebouwde OLED-gallerij. Dankzij deze functie zie je een selectie kunstwerken, of geniet je van het uitzicht op een regenachtige of zonnige dag. Natuurlijk kan je ook je eigen foto’s selecteren, en de C7 omtoveren naar een reuzegroot fotokader.

De mediaspeler speelt alle bekende muziekformaten, inclusief ALAC en FLAC. Ook voor video is hij bijzonder veelzijdig, daar speelt hij al onze testformaten, zowel in SDR als HDR en met alle ondertitels.

LG OLED55C7V – Beeldkwaliteit

Alle 2017-modellen (W7, G7, E7, C7 en B7) gebruiken hetzelfde paneel en beeldverwerking en leveren dan ook identieke prestaties. Ze verschillen enkel op vlak van ontwerp en geluidsinstallatie. Als belangrijkste verschillen met vorig jaar stipt LG een beter zwartdetail, neutraal zwartfilter en hogere piekhelderheid aan. Ook op vlak van beeldverwerking mogen we verbetering verwachten.

Belangrijkste instellingen

In ons artikel over het professioneel kalibreren van een tv lees je alles over de mogelijkheden om met een professional tot de beste beeldinstellingen te komen. Wil je zelf aan de slag gaan, neem dan onze home cinema informatiegids door. Hier vind je een uitleg over de belangrijkste beeldinstellingen en tips voor het instellen van je tv. Met de basisinstellingen zijn we tot onderstaande settings gekomen voor deze tv.

AlgemeenGeavanceerde bedieningBeeld Opties
Beeldmodus: Bioscoop
Instelling beeldverhouding: Origineel *
Energiebesparing: Uit*
OLED Lampje: 80
Helderheid: 50
Contrast: 85
Scherpte: 10
Kleur: 50
Tint: 0
Dynamisch Contrast: Uit
Superresolution: Laag
Kleurbereik: Auto
Rand verbeteren: Aan
Kleurfilter: Uit
Gamma: 2.2
Witbalans: Warm2
Ruisonderdrukking: Uit*
MPEG ruisonderdrukking: Uit*
Zwartniveau: Laag
Echte Bioscoop: Aan
Motion Eye Care: Uit
TruMotion: Helder (of aangepast)

Uitleg belangrijkste instellingen;

 • De Bioscoop instelling levert de beste start. Wil je een instelling die iets meer gericht is op kijken bij verduistering en een voor overdag, kies dan de ISF-presets als start.
 • De nieuwe TechniColor-expert is een alternatief voor de Bioscoop-preset die iets donkerder is (voor kijken bij verduistering), maar vooral ook iets intensere kleuren geeft.
 • Het effect van Superresolution is erg beperkt. Je kunt het veilig geactiveerd laten.
 • Ruisonderdrukking en MPEG ruisonderdrukking: kijk je naar een oudere bron (dvd of YouTube aan lage kwaliteit) activeer deze dan. De Minimum stand kan je aan laten staan zonder veel risico.
 • TruMotion: het meeste detail krijg je in de Vloeiend stand, maar dan heb je veel artefacten. Helder gebruik je best als minimum stand. Een persoonlijke instelling tussen Helder en Vloeiend, kan met deblur tussen 8 en 10, en dejudder tussen 6 en 9.
 • Beeldverhouding: zet Scannen Aan, anders knipt de tv de buitenste beeldrand weg.

Algemene beeldeigenschappen en beeldverwerking

We herkennen onmiddellijk dezelfde goede resultaten als op de E7V-reeks. De LG is uitgerust met prima beeldverwerking. Hij herkent snel en betrouwbaar de juiste video- en filmframerates, waardoor moiré en gekartelde randen een zeer uitzonderlijk gebeuren zijn. De ruisonderdrukking levert goed werk, zowel met willekeurige als compressieruis. Ook bij de upscaling zijn de resultaten uitmuntend. De Superresolution instelling heeft bijzonder weinig effect. Je kan natuurlijk de scherpte instelling wat opdrijven, maar boven 20 vonden we de resultaten al onaangenaam. Als enig punt van kritiek zien we dat er occasioneel in kleurgradiënten of erg donkere beelden toch nog lichte banding-effecten zichtbaar zijn. LG heeft dit echter sterk verbeterd ten opzichte van vorig jaar, zodat het zelden nog storend is.

Het oled-scherm levert goede bewegingsscherpte. Het meeste detail zagen we in de ‘vloeiend’ instelling van Trumotion. Helaas levert die heel wat beeldartefacten. ‘Helder’ is een goede oplossing voor bewegingsdetail als je absoluut geen motion interpolation verdraagt. Wil je een tussenoplossing, kies dan de gebruiker-stand en zet dejudder tussen 6 en 9 en deblur tussen 8 en 10.

De LG OLED55C7V komt met dezelfde prachtige kalibratie als de E7. Je krijgt werkelijk beeld van referentie-kwaliteit. Er is erg veel zwartdetail zichtbaar, een aspect waar LG flink aan gesleuteld heeft. De grijsschaal is perfect neutraal en volgt een 2,2 gammacurve, ideaal voor de meeste kijkomstandigheden. Kleurbereik en kleurweergave zijn prachtig.

Het scherm heeft een licht uniformiteitsprobleem (verticale banden in donkere beelden). Dit is iets wat zo goed als al onze testsamples tonen, het lijkt een typisch probleem bij oled-schermen dat afhangt van scherm tot scherm. De onderstaande foto (sterk overbelicht) toont het effect. In de praktijk is dit echter bijna nooit zichtbaar, ook niet in uitgesproken donkere beelden.

HDR

In deze woelige HDR-tijden blijft een brede ondersteuning van standaarden een belangrijker troef. De C7 kent niet alleen HDR10, maar ook Dolby Vision en HLG. LG beloofde ook ondersteuning voor de Technicolor-standaard, maar die is er voorlopig nog niet. Vermits die standaard nog niet in gebruik is, is dat geen probleem. Belangrijker, maar voorlopig ook nog onbekend is hoe het staat met ondersteuning voor HDR10+. LG volgt de situatie op de voet, maar voorlopig zijn er nog geen concrete aankondigingen.

De piekluminantie van het scherm leek ons rond 760 nits te liggen (in HDR Bioscoop mode), en daarvoor moesten we ruim 25 minuten wachten. Al van bij de start zit je ongeveer op 600 nits. Op een volledig wit scherm daalt de maximale witwaarde naar ongeveer 120 nits, een typisch resultaat voor oled. De grijsschaal is uitstekend gekalibreerd, maar probeert zoveel mogelijk witdetail te behouden (tot 1.000 of 4.000 nits, afhankelijk van de content). Daardoor is het beeld in de middentonen soms iets donkerder dan het moet zijn. LG implementeerde ‘Active HDR’ een soort van dynamische metadata in real-time om dat wat tegen te gaan. De kleurweergave is prima, en het kleurbereik is erg ruim (97% DCI-P3 en 71% Rec.2020).

Ook in HDR is er een Technicolor expert-beeldpreset. Die lijkt ons vooral kleuren iets intenser te maken. Je kan hem zeker gebruiken als alternatief voor de Bioscoop preset. De Cinema Home preset is iets scherper, en boost het contrast. De standaard en levendig preset laat je best achterwege, die drukken te veel witdetail weg. Met de beeldpreset HDR-effect geef je bestaande content een HDR-look. Het resultaat blijft voorlopig erg matig. Probeer het gewoon even uit.

Reflecties en kijkhoeken

Zoals alle OLED-schermen heeft ook deze LG een zeer ruime kijkhoek, zowel voor contrast als kleurweergave. De nieuwe anti-reflectiefilm is neutraal grijs, in plaats van het eerder wijnrode effect dat je op modellen van vorig jaar had. Reflecties worden goed geweerd, maar natuurlijk nooit volledig weggewerkt.

Gaming

In de bioscoop-mode meten we een lag van 88,1 ms, vrij hoog, zelfs voor een casual gamer. In de game-mode zakt de lag naar 21,4 ms wat een uitstekend resultaat is. Ook in HDR-mode zien we die twee resultaten. Het scherm is een degelijke keuze voor gamers.

LG OLED55C7V – Audiokwaliteit

De C7 is iets bescheidener uitgerust dan de E7-reeks als het op audio aan komt. Toch is het resultaat nog steeds uitstekend. De C7 heeft een prima volume, en geeft het niet op als de muziek stevige baslijnen en scherpe gitaarsolo’s combineert. Zowel met muziek als soundtrack konden we de klank wel smaken. Met Magic Tuning kan je de microfoon in de Magic Remote gebruiken om de klank aan te passen aan de akoestiek van de kamer.

De televisie ondersteunt Dolby Atmos, nu ook met content die je aanlevert via HDMI. Dat was in juni tijdens onze test met de E7 nog niet het geval. Net zoals op de E7 hou je er best rekening mee dat een echte Atmos-ervaring uit een tv halen zo goed als onmogelijk is. Maar het surround-effect is wel hoorbaar.

Review-apparatuur

Voor de lag-meting gebruiken we een Leo Bodnar Display lag meter. Voor alle andere metingen vertrouwen we op een Spectracal C6 colorimeter, Xrite i1 Pro spectrophotometer, een AVFoundry HDMI Pattern Generator, een HDFury Integral voor HDR-patronen en de Spectracal Calman for Business software.

LG OLED55C7V – Conclusie

De LG C7V-reeks combineert het uitstekende beeld van LG’s oled-technologie met een eenvoudig maar goed afgewerkt design en prima geluid. De kleine kinderziektes verdwijnen langzaam maar zeker. Als belangrijkste aandachtspunten blijven de lichte banding-effecten in zeer donkere scènes, en de maximale helderheid, die vergeleken bij top-lcd’s nog steeds wat achter hinkt, zeker als het volledige beeld erg helder moet zijn. Daar tegenover stelt de LG OLED55C7V heel wat troeven: uitzonderlijk contrast, prima kleuren, ruime kijkhoek, en vooral een brede HDR-ondersteuning. Het beeld is bij momenten betoverend, en zal zowel in de huiskamer als in de thuisbioscoop een fantastische ervaring zijn. WebOS geeft je een leuke, moderne en intuïtieve gebruiksinterface. Het prijskaartje blijft zijn premium-afkomst verraden, maar wordt wel steeds toegankelijker. De huidige promoties trekken het toestel tot onder de 2.000 euro grens.

9.5

Beoordeling

Pluspunten
 • Beeldverwerking
 • Kleurweergave
 • Contrast, zwartwaarde
 • Ruime HDR-ondersteuning

Minpunten
 • Lichte banding in donkere scenes mogelijk

 • Minder helder dan top lcd’s


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (8)

frans

frans
18 november 2017 om 10:43

Hij is nu te koop bij veel zaken voor 1999 euro.
Maar het blijft een top tv met een dolby atmos/dts x reciever en boxen genieten mensen.
Geen soundbar die haalt dit niet alles is simulatie uit zo n ding.
Beter is er niet met een OPPO 203 bluray speler voor ook 4 K disk.
Top of the bill

Inloggen
Walter van Bergen

Walter van Bergen
18 november 2017 om 13:47

Enige tip die ik kan verzinnen: de prijzen zullen de komende weken keihard dalen. Hoe zeker het tweakers forum in de gaten voor de prijzen! En als je de kans ziet om voor een mooi prijsje de 65 inch binnen te slepen: doen! Ik gok dat je dat moet redden voor zo’n €2500!

Inloggen
Fer

Fer
18 november 2017 om 20:32

Mooi toestel maar pas op voor inbranden bij mij al binnen 9 maanden en of geeft geen garantie tegen inbranden..

Inloggen
frans

frans
19 november 2017 om 10:29

Dacht dat nu wel onder kontrolle was inbranden. Of laat jij hem op een beeld aan staan of game je op zo n toestel want daar zal ik hem niet voor gaan gebruiken film en tv kijken alleen games kunne mij worden gestolen.

Inloggen
Jan

Jan
19 november 2017 om 15:36

Maak je niet druk, game zelf elke dag en kijk foxsport in het weekend, weekend staat de tv meer dan 7 uur aan op sportzender.

Inbranden moet je opassen met RTL4 logo na uur of 4.Als je geen rtl4 kijkt maak je niet druk.

Plus LG doet ook niet zo moeilijk, hun voorwaarden zijn aangepast (milder geworden omtrent inbranden)

Jullie zijn wel laat met een review tv is al een lange tijd op de markt.In januari begint al de CES beurs met nieuwe moddelen.

De C7 kan je al scoren voor 1500 euro, en begin volgende week ook tijdens black-friday.

Inloggen
dominic

dominic
07 februari 2018 om 00:01

Inbranden krijg je garantie op, mits het niet jouw schuld is. Je moet de stekker wel in het stopcontact laten zitten. en hem dus gewoon uitzetten op standby. dan maakt hij het scherm weer helemaal schoon.

Inloggen
do

do
20 november 2017 om 01:17

Hoe ziet de voetbal eruit op deze tv? Geen banding en motionblur? Op mijn huidige lg suhd uh850v heb ik daar last van

Inloggen
Pieter

Pieter
20 november 2017 om 19:12

Koop een Panasonic DX900 zou mijn advies zijn. OLED is de toekomst, maar laat nog veel steken vallen. Dode pixels, uitgesmeerde vlekken vanuit donkere delen, inbranden, niet goed kunnen verwerken van SD-beelden, etc. Er zijn veel gebruikers die een OLED weer voor een top LED-toestel hebben ingeruild (check youtube). Mijn tv heeft deze issues allemaal niet en heeft alsnog prachtig zwart door meer dan 500 dimming-zones. Daarnaast ligt de peak-brightness ook nog veel hoger dan de OLED varianten. OLED zal over een paar jaar pas echt aantrekkelijk worden, eerst weg met de kinderziektes…

Inloggen
do

do
21 november 2017 om 05:13

Leds kunnen niet op tegen oled. Brightness door een onnatuurlijke backlight. Contrast en zwartwaarde veel belangrijker. En hdr is awesome op c7

Inloggen
Dennis

Dennis
21 november 2017 om 20:30

Misschien een vraag die al vaker is gesteld, maar heb niet alles nagezocht op de site. wat ik mij afvraag is hoe deze oled toestellen zich que beeldkwaliteit verhouden tov de betere plasma toestellen van 2012-2013. ik heb nl. de vt50 staan en overweeg de overstap naar Oled 1 dezer dagen. voor de wat kritischer dan gemiddelde televisie kijker.. hoe groot en wat is het verschil als je deze toestellen in hun beste beelmodus naast elkaar zet? ben hier erg nieuwschierig naar. kortom. is de overstap de moeite waard??

Inloggen
Eric Beeckmans

Eric Beeckmans
22 november 2017 om 13:25

Objectief gezien denk ik niet dat je dat zal betreuren. Maar plasma-kijkers zijn soms nogal verknocht aan de visuele stijl van plasma. Je moet begrijpen dat OLED er sowieso anders uit zal zien. Een punt waar plasma beter was, is bewegingsscherpte. OLED heeft een uitstekende reactietijd, maar omdat het een sample-and-hold techniek gebruikt krijg je toch een beetje motion blur ten gevolge van persistence of vision-effect van je ogen. De beste plasma’s én lcd’s scoren op dat vlak nog beter. Ook op vlak van zwartdetail zal plasma iets beter presteren, al moet het gezegd dat de laatste LG modellen op dat vlak aanzienlijk verbeterd zijn.
Ten opzichte van je plasma krijg je nu een Ultra HD-scherm, met veel meer lichtopbrengst, een ruimer kleurpalet, en HDR-ondersteuning. Kijkhoek is vergelijkbaar. De televisie zal ook veel slanker zijn, minder verbruiken, en voorzien zijn van een moderner smart tv systeem.
Ga eens naar een betere AV-zaak, waar je de tv in wat meer huiskamer stijl verlichting kan beoordelen, en zet hem in de film beeldpreset. Dan kan je zelf inschatten of je het beeld kunt smaken.

Inloggen
Pronounce

Pronounce
29 november 2017 om 16:05

Ik kan de reactie van Dennis volledig onderschrijven. Heb zelf een Panasonic plasma van 2006 gehad, daarna de Panny GT30 uit 2011. Nu een LG E6 OLED uit 2016. De OLED wint op bijna alle fronten: helderder, scherper (ondanks 55″ t.o.v. 42:, óók met HD uitzendingen), mooiere kleuren, HDR, 4K resolutie en natuurlijk dat perfecte zwart. Zelfs 3D weergave (de mijne heeft dat nog) is een klasse beter. Het klopt dat plasma wellicht nog een fractie beter is dan OLED waar het gaat om zeer snelle bewegingen, daar plasma gebruikt maakt van black frame insertion waar OLED gebruikt maakt van sample-and-hold. De eerste is scherper (maar ook minder helder). Dit is bijvoorbeeld zichtbaar bij een oorlogsfilm met explosies links en rechts waarbij de camera snel over de loopgraven vliegt. Het verschil is echter miniem en valt mij persoonlijk eigenlijk niet op. De plasma mag op dit punt dan weliswaar nog iets beter zijn, de OLED doet het eigenlijk ook al bijzonder goed. Voor mij echt geen plasma meer.

Inloggen
Dennis

Dennis
22 november 2017 om 16:23

Klasse, bedankt voor het uitgebreide antwoord, meer dan waar ik op hoopte 🙂 hier kan ik wat mee! mn huidige plasma geeft ontzettend mooi beeld maar oled lonkt. ik hoop vooral op meer ‘pop’ dus meer helderheid en nog dieper zwart. dat zal oled dus vast leveren… een iets mindere bewegingsscherpte is niet erg.

Inloggen
Ludo

Ludo
03 december 2017 om 13:52

Ludo,
Dennis, ik heb jou reactie gelezen en ik heb een plasma 50inch van Fujitsu die nu iets meer dan 10 jaar oud is. Ik ben me aan het voorbereiden voor wanneer hij uitvalt. Ik heb contact gehad met een medewerker van de technische dienst van Telenet. Ik had de technische gegevens van digirecorders nagekeken en kwam tot vaststelling dat de huidige digirecorders en of digiboxen op dit moment nog geen 1080P kunnen weergeven maar enkel 1080I. Weet dat veel van de huidige TV geen 1080I goed kunnen weergeven. De Heer van Telenet bevestigde mijn stelling dat je best 720P instelt. Op mijn vraag of Telenet in de nabije toekomst een digibox of recorder met een hogere uitgangsresolutie zou uitbrengen was zijn antwoord dat er 1 voor dit jaar was voorzien maar dat die voor onbepaalde tijd is uitgesteld.
Op mijn vraag wat ik moest kopen ingeval van uitval zei hij tot mijn verrassing : zo goedkoop mogelijk daar er het ogenblik nog veel te veel onzekerheden zijn. Voor mij is de kijkhoek en de bewegingscherpte en een natuurlijke kleurweergave het belangrijkste. Veel hangt af welke bron je kijkt. Ik kijk 90% gewone tv en de rest Netflix via mijn oppo blu-ray speler verbonden met mijn Arcam 600 Av receiver. Ik beschik ook over een Samsung 49 inch quantum dot KS 8000 tv in solden gekocht en laten plaatsen door het verkooppunt en laten afregelen. Beiden hebben kwaliteiten doch mijn plasma is beter op de punten die ik aanhaal.
Ik zeg U eerlijk dat ik het niet meer weet. Kijkhoek en bewegingscherpte de goedkoopste oled en anders led tv met minstens 100 hz weergave. Het is maar om te zeggen ik hoop dat mijn HD ready plasma nog goed presteert.
Groetjes van Tv freak en een muziek freak die waar voor zijn centjes wilt.

Inloggen
PTM

PTM
11 januari 2018 om 20:22

Ik heb sinds vorige week een LG OLED55C7V aangeschaft. Ik heb de televisie aangesloten op een Denon AVR-X2400H receiver via de ARC HDMI aansluiting. Wat me opvalt is dat er het geluid niet synchroon loopt. Ik heb in de instellingen geprobeerd dit te aan te passen maar helaas.. Iemand dezelfde ervaring en beter.. heeft iemand hier een oplossing voor??

Inloggen
Eric van Eldik

Eric van Eldik
27 januari 2018 om 10:53

Ik heb de 55B6 aangesloten via optical, daar heb ik geen problemen.

Inloggen
Thomas

Thomas
12 februari 2018 om 13:20

Mijn LG OLED55C7V en Yamaha RX-V677 zijn aangesloten via een AudioQuest Cinnamon HDMI kabel met ARC ondersteuning en ik ondervind hier alvast geen enkel probleem mee.

Meningen omtrent duurdere HDMI kabels zijn heel uiteenlopend maar ik wou voor het geluid alleszins geen risico nemen…. 🙂

Inloggen
Harrie

Harrie
09 april 2018 om 15:13

Dat merk ik ook met de LOEWE BILD 3 !

Is wel iets aan te doen middels het menu.
Van -20ms tot +20 ms

Inloggen