Review: LG BD570 Blu-ray speler

18 augustus 2010 4 Minuten 0 Reacties
LG-BD570-back

LG was een van de eerste merken met netwerk Blu-ray spelers en met de BD570 wordt de lijn voortgezet. Het resultaat is een Blu-ray speler die menig netwerk media streamer doet verbleken. Als je video of muziek bestanden op je PC of NAS hebt staan, of zelfs een grote CD collectie, dan is deze speler een perfecte koop.

Features

De BD570 is opvallend klein. Het design is strak en elegant, met de disc lade aan de linkerkant en een USB input voor media playback aan de rechterkant. Deze USB input moet ook gebruikt worden voor het opslaan van BD-Live downloads aangezien er geen intern geheugen in zit. Nog verrassender is wellicht dat er geen USB poort aan de achterzijde te vinden is. Misschien is dit een klein puntje van onachtzaamheid van de makers in een verder zeer goed ontworpen product. Als je steeds het BD-Live opslagmedium moet verwisselen voor een USB apparaat met je media bestanden is het gewoon onhandig.

De BD570 is DLNA gecertificeerd en kan content vanaf andere DLNA apparatuur streamen via je thuisnetwerk. Dit kan zowel met kabel als draadloos via de ingebouwde Wifi module. De ondersteuning voor media bestanden is zeer breed; .avi, .DivX, .mpg, .mkv, .mp4, .wma, .jpg, .jpeg en .png worden ondersteund. De speler kan ook AVCHD camcorder materiaal afspelen en kan geregistreerd worden om DivX VOD content af te spelen. Qua audio kan de speler overweg met MP3 en WAV files, maar er is helaas geen ondersteuning voor FLAC audio bestanden.

Ook kun je content vinden via het LG NetCast netwerk, de internet portal van LG. Momenteel is de invulling hiervan nog war mager en kom je onder andere YouTube, Picasa en Accuweather tegen.

Gebruiksgemak

De user interface (het menu) op de speler is goed, met duidelijke grafische elementen die functies representeren. Je kunt via het menu gemakkelijk naar elke functie van het apparaat toe, zonder ingewikkelde submenu’s tegen te komen. Ook wanneer je een CD in speler stop wordt automatisch de informatie en het artwork uit de Gracenote database gehaald en getoond. Dit kan ook via USB, maar is met netwerk streaming niet mogelijk. Een andere mooie feature is Music ID. Gedurende een film kun je op de Music ID knop van de afstandsbediening drukken en verschijnt er een venster met gedetailleerde informatie over de soundtrack van de film, alles via Gracenote.

Op de achterkant van het apparaat vinden we nog een ethernet aansluiting, digitale coaxiale en optische outputs, component video en phono AV out terug.

Beeldkwaliteit 

Naast een media speler is de BD570 ook een goede Blu-ray speler. Het is dan geen upgrade voor de ‘videofielen’ onder ons, maar zelfs in een high-end home cinema systeem zou hij niet eens teleurstellen. In donkere scenes met veel detail en zelfs beweging schijnt de speler geen moeite te hoeven doen en verschijnen en indrukwekkende beelden.

Ook belangrijk is dat de Blu-ray laadtijd zeer snel is. Wanneer de speler uit standby stand komt gaat de lade binnen 5 seconden open. Bij de review waren de meeste films binnen 50 seconden aan de gang, alhoewel dit natuurlijk afhankelijk is van de Java features van elke disc.

De weergave van DVD materiaal is redelijk goed. Alhoewel SD content wat ruis kan bevatten is de de-interlacing uitstekend, zonder enige vorm van haperingen. Beelden upscalen naar 1080p resolutie is ook geen probleem. Kartels aan scherpe randen zijn bijna niet terug te vinden en de beelden lopen vloeiend.

Audiokwaliteit

Je kunt het beste CD’s afspelen via de optische uitgang aangezien er geen anti-jitter (optimalisatie voor audio) techniek via HDMI aan boord is. Het is geen echte audio speler, maar de indruk die de coole Gracenote presentatie achterlaat zou veel goed moeten maken.Van Blu-ray kunnen alle gebruikelijke HD audio formaten gedecodeerd worden.

Conclusie

De LG BD570 bestaat eigenlijk uit twee producten in één kleine behuizing en kan dus gezien worden als vel waar voor je geld. De integratie van zowel fysieke media als file streaming geeft het apparaat duidelijke voordelen boven de producten speciaal voor een van deze toepassingen.

De interface is netjes en duidelijk vormgegeven, wat de speler zeer gebruiksvriendelijk maakt. Als Blu-ray speler doet de speler het gewoon goed, zeker wanneer het aankomt op de weergave van HD content.

Reacties (0)