Review: LG 47LV5500 LED LCD TV

12 juni 2011 5 Minuten 0 Reacties
LG-LV5500

Voor sommigen onder ons is 3D geen noodzaak en hoeft het voorlopig ook niet de te komen. Dan is een 2D TV natuurlijk een serieuze optie en het geluk is dat je hier gewoon een stuk minder voor betaalt. Zo is de LG LV5500 serie een zeer betaalbare serie aantrekkelijk geprijsd en krijg je hier ook nog eens LED achtergrondverlichting en Smart TV functionaliteiten bij.

We hebben de LG 47LV5500 kort mogen reviewen en hoewel de TV niet spectaculair te noemen is zitten er zeker een aantal positieve punten aan, waaronder de prijs, media streaming en Smart TV mogelijkheden. Bekijk na de break onze review van de LG 47LV5500.

LG 47LV5500 features en design

Het design van de LV5500 serie kunnen we kort samenvatten; niet bijzonder. De modellen zijn slank, al zijn ze niet zo dun als de high-end modellen, maar hebben ook een redelijk praktisch en saai design. De vierkant voet springt nogal in het oog en had wat eleganter vormgegeven mogen worden. Verder is het gewoon een normaal zwart frame met een display daarbinnen.

We hebben hierboven het merendeel van de features al besproken, maar de focus leggen we nu even op de Smart TV functionaliteiten en de LG TV Apps Store (of LG Apps Store). In dit artikel kun je onze eerste ervaringen lezen met het Smart TV platform van LG en we moeten zeggen dat daar met de LV5500 weinig verandering in is gekomen. Er valt gewoon nog weinig te beleven in de applicatie winkel. LG heeft haar internationale versie recentelijk gelanceerd en binnenkort moeten er ook lokale App Stores gelanceerd worden. Hopelijk verschijnt er dan ook snel meer content.

Advertentie

Afgezien van de applicaties werken de andere functionaliteiten van de zogenaamde Smart TV wel vlekkeloos. Zo is er media streaming mogelijk binnen je thuisnetwerk, kun je eenvoudig YouTube video’s bekijken en beschikt de TV over een ingebouwde webbrowser voor het simpele surfen over het net.

De TV is verder ‘Ready’ voor een aantal dingen, zoals de Magic Remote Control, Wireless Media Box, en Wifi (via optionele dongel).

LG 47LV5500 aansluitingen

Het eerste wat opvalt is dat ook LG nog steeds aansluitingen wegwerkt op de achterzijde van de TV, wat ophangen aan de muur toch een stuk lastiger maakt. Maar, afgezien hiervan is de TV redelijk rijk goed uitgerust. Zo krijg je onder meer vier HDMI aansluitingen, twee USB 2.0 poorten, een optische audio uitgang, een CI+ slot, en een ethernet aansluiting. Via de USB poorten kun je de optionele Wifi dongel aansluitingen of media afspelen vanaf een externe HDD. de TV ondersteunt de meeste media bestandsformaten waaronder alle DivX versies.

LG 47LV5500 beeldkwaliteit

Interessant aan deze TV is dat er redelijk wat opties op zitten waarmee je de TV naar eigen smaak af kunt stellen. Je kunt geen volledige kalibratie uitvoeren maar met de Picture Wizard II kan de beeldkwaliteit eenvoudig worden aangepast met referentiepunten op de TV voor verschillende belangrijke elementen, zoals de zwart waarden, kleur, contrast, scherpte en backlight niveaus. Mocht je niks willen aanpassen is de ‘bioscoop’ modus de beste keuze.

Qua beeldtechnieken beschikt de LV5500 serie onder meer over Edge Lit LED achtergrondverlichting, Full HD 1080p weergave, Trumotion 100Hz techniek, een contrast van 4.000.000:1 en een reactiesnelheid van 2.6ms.

De beeldkwaliteit van SD materiaal (opgeschaald naar HD resolutie) is niet echt overtuigd. De TV weet het aardig neer te zetten zonder veel irritante bijwerkingen, maar het is simpelweg niet scherp. De randen van objecten zijn vaag en bij snelle bewegingen verdwijnt er nog meer scherpte. Details vallen hierdoor ook snel weg.

Wat HD materiaal betreft weet de LV5500 wel te overtuigen. Details zijn er in overvloed en kleuren zijn rijk. Objecten worden nu wel met scherpe randen weergegeven, al heeft de TV soms nog moeite met snelle bewegingen en treedt er wat motion blur op. De zwart waarden zijn ok en niet meer dan dat. Voor een middenklasse TV als dit zijn ze vergelijkbaar met de concurrentie. De zwart waarden zijn ook niet altijd over het gehele scherm gelijk, wat vaker voorkomt bij Edge Lit LED modellen. Het contrast is rijkelijk, maar ook weer niet te vergelijken met de high-end TV’s van LG, Samsung of Panasonic. Kortom, het is een echte middenklasse TV wat betreft de beeldkwaliteit.

LG 47LV5500 audiokwaliteit

Voor de audiokwaliteit hoef je dit model niet te nemen. De audio klinkt hol en de speakers kunnen een hoog volume simpelweg niet aan. Ons advies is dan ook weer om een home cinema set aan te schaffen wanneer je een goed geluid wilt.

LG 47LV5500 conclusie

De LG LV5500 serie is een betaalbare serie die echt thuis hoort in het middensegment. De beeldkwaliteit is niet overtuigend met SD materiaal, maar met HD content brengt de TV het er redelijk goed vanaf. Verder zijn de multimedia mogelijkheden groot voor een TV met deze prijs en je zult je dan ook niet snel vervelen. Audiokwaliteit is slecht, maar daar koop je tegenwoordig geen TV meer voor. Kortom, een mooi (niet qua uiterlijk) middenklasse model, met veel multimedia mogelijkheden en een gemiddelde beeldkwaliteit.

De LV5500 serie komt in een groot aantal beeldformaten; De 26LV5500, 22LV5500, 32LV5500, 37LV5500, 42LV5500 en de 47LV5500.

Advertentie


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)