Review: Eerste indruk LG LEX8 3D Nano LED TV

05 september 2010 2 Minuten 0 Reacties
LG-Nano-LED-LEX8

Er staan vele spannende nieuwe TV's tentoongesteld op de IFA 2010 en niet een van de minst indrukwekkende is de nieuwe LG LEX8 Nano LED TV. De TV maakt gebruik van een nieuw soort LCD panel en heeft een ultradun filmlaagje voor de Direct LED achtergrondverlichting (Full LED). Het filmlaagje is voorzien van een groot aantal minuscule gaatjes die zo ontworpen zijn om het licht van de LED lampjes beter te verdelen. Dit is zo ontworpen om een betere kijkervaring te creëren door het scherm helderder en kleurrijker te maken.

De LEX8 is de eerste in zijn soort en daarom betiteld LG het model ook als “’s werelds eerste Nano LED TV”. Ondanks dat dit helemaal klopt is het niet waarschijnlijk dat een andere fabrikant ooit de term ‘Nano LED’ zal gebruiken. Sommige grote TV fabrikanten geven hun – vaak vergelijkbare – technieken graag een net wat andere naam om ze specialer te laten lijken. LG noemt bijvoorbeeld haar Direct LED TV’s ‘Full LED’, terwijl Philips deze TV’s ‘LED Pro’ noemt.

De LEX8 is absoluut een indrukwekkende TV. Hij is maar 8.8mm dik, wat volgens LG de dunste Full LED TV ooit is. Tot nu toe was deze dikte alleen haalbaar met Edge Lit LED verlichting, wat de LED’s rond de hoeken van het scherm plaatst, en daardoor dus helderheid, contrast en kleur reproductie inlevert. De LEX8 is ongelooflijk helder, zelfs in een groots verlichte showroom op de IFA beurs.

De TV bevat ook een nieuw anti-reflectie panel wat ontworpen is om de distractie van licht dat op het scherm weerkaatst wordt te verminderen. We moeten zeggen dat het nog werkt ook en vergeleken met een TV zonder deze techniek is het een comfortabelere kijkervaring. De meeste high-end TV’s hebben ook wel een vorm van deze techniek tegenwoordig.

Een ander pluspunt van de LEX8 is dat deze gebruik maakt van local dimming – een feature wat je de laatste tijd op veel Full LED TV’s terugziet en wat de contrast waarden uitmuntend maakt. De zwart waarden zijn dieper en rijker, alhoewel dat lastig te testen is in een vol verlichte omgeving als dit. De 400Hz TruMotion techniek doet zijn werk ook goed want beelden met snelle bewegingen worden vloeiend weergegeven, zonder motion blur of jitter.

Wanneer de TV in de schappen ligt zal ook LG’s NetCast internet portal erop te vinden zijn waarmee je toegang krijgt tot het internet en verschillende applicaties. Ook de Magic Remote van LG zal meegleverd worden. Het mooie van deze afstandsbediening is dat er een cursor op het scherm verschijnt die je gebaren kunt bedienen.

Deze 3D TV is zeer interessant en laat een nagenoeg perfecte indruk achter. Het is zeker de beste LG TV tot nu toe en we hopen snel een echte review te kunnen maken.

Dit artikel is met toestemming gebaseerd op content van www.flatpanelshd.com

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (0)