‘Proximus lanceert decoder met Android TV voor cord-cutters’

19 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
android-tv-logo

De Belgische telecomprovider Proximus lanceert mogelijk binnenkort een nieuwe decoder waar Android TV op geïnstalleerd staat. Deze decoder zou zijn bedoeld voor de generatie cord-cutters: jonge mensen geen traditioneel televisie-abonnement meer hebben.

Proximus-decoder met Android TV – gerucht

Zoals het er nu naar uitziet werkt de Belgische telecomprovider aan een decoder met Android TV aan boord, genaamd de V7 Decoder (via Androidworld). Naar verluidt moet dit model in het tweede kwartaal van 2019 op de markt worden uitgebracht. De provider zelf heeft hier nog geen informatie over naar buiten gebracht, dus scharen we dit nieuws nog onder het kopje ‘gerucht’. Mocht de decoder inderdaad op de markt worden uitgebracht in België, dan zal die meteen draaien op de nieuwste versie van het systeem, namelijk Android 9.0.

Het apparaat is ontworpen door het Franse bedrijf Technicolor en heeft afmetingen van 15,5 bij 15,5 bij 3 centimeter. Onder de motorkap zit een Qualcomm-processor, geklokt op 1,6 GHz, vergezeld door 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan interne opslagruimte. Applicaties downloadt je vanuit Google Play. De afstandsbediening werkt met bluetooth. Verder beschikt de nieuwe Proximus-decoder over ondersteuning voor 4k en hdr en is er zowel 2,4- als 5 GHz-wifi aanwezig. Wanneer de decoder wordt aangekondigd, is niet bekend.

Reacties (0)