Point of View brengt Android naar je TV met de SmartTV dongle

23 november 2012 1 Minuut 0 Reacties
PoV-SmartTV-dongle

Het Nederlandse Point of View lanceert deze maand een nieuwe accessoire waarmee je jouw TV kunt omvormen tot Smart TV. De HDMI SmartTV dongle van de fabrikant, welke eigenlijk een kleine computer is, kan eenvoudig aangesloten worden op de HDMI poort van je TV en zorgt ervoor dat je via je beeldscherm toegang krijgt tot het Android platform.

Point of View HDMI SmartTV dongle

De Point of View HDMI SmartTV dongle beschikt onder meer over een Rockchip RK3066 dual-core Cortex A9 processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, een Mali 400 grafische processor, een ingebouwde Wifi antenne, 1GB aan werkgeheugen, 4GB aan intern opslaggeheugen en een microSD card reader om dit geheugen uit te breiden. Qua software krijg je de beschikking over Android 4.1 Jelly Bean met toegang tot de Google Play Store voor het downloaden van applicaties.

Je sluit dus via de HDMI poort een kleine computer aan die je TV als monitor gebruikt. De bediening vindt plaats via de meegeleverde QWERTY afstandsbediening die ook over een ingebouwd trackpad beschikt.

Prijs en beschikbaarheid

De Point of View HDMI SmartTV dongle is vanaf eind deze maand in Nederland te koop voor een adviesprijs van 99 euro.

Via: Fudzilla

Reacties (0)