Plasma TV’s worden steeds goedkoper, onder druk van LCD

25 juli 2009 1 Minuut 0 Reacties
20090718-lcd_vs_plasma_sm

De laatste tijd dalen de prijzen van Plasma TV’s steeds verder. Het was al te merken dat de TV’s minder duur werden, maar nu is het vooral te zien dat dit bij Plasma TV’s het geval is.
Ter vergelijking; Een Plasma TV van 50 inch is tegenwoordig ongeveer 200 euro goedkoper dan een LCD TV van die maat.

Volgens The Wallstreet Journal komt dit doordat de Plasma fabrikanten beter omgaan met kostenbesparende technologieën en hun fabrieken zijn gewoon efficiënter. Maar de belangrijkste factor is natuurlijk het blijvende gevecht tussen Plasma en LCD. Beiden partijen voelen de hete adem van de ander in hun nek.
Lang had Plasma niks van LCD te vrezen qua kwaliteit, maar de laatste paar maanden is LCD bezig met een inhaalslag. Het kwaliteitsverschil tussen beiden is bijna niet meer te zien. Ook worden de prijzen van kleinere TV’s steeds lager.
Samen met de steeds lagere prijzen en ook de vooruitgang van LCD TV’s wordt het voor de Plasma TV een lastig tijdperk. LCD komt met hun nieuwe LED technologie wat ze net zo goed, dan niet beter, maakt dan Plasma TV’s.
Wat Plasma fabrikanten nu moeten doen is zich focussen op grotere TV’s (vanaf 50 inch) waar zij (nog) de goedkopere variant zijn.

Reacties (0)