Pioneer lanceert BDP-160 3D Blu-ray speler met Wi-Fi Direct

24 juni 2013 1 Minuut 0 Reacties
Pioneer-BDP-160

Pioneer introduceert deze week de BDP-160 Blu-ray speler met ondersteuning voor 3D Blu-ray discs en Wi-Fi Direct. Met Wi-Fi Direct kun je muziek en videobestanden rechtstreeks van een smartphone of tablet naar een tv te streamen, zonder tussenkomst van een draadloze router.

Pioneer BDP-160 Blu-ray speler

De nieuwe BDP-160 Blu-ray speler van Pioneer beschikt over diverse mogelijkheden voor het streamen en afspelen van content. Naast het feit dat er CD’s, DVD’s en Blu-ray discs afgespeeld kunnen worden, kun je bestanden vanaf andere apparaten uit je thuisnetwerk streamen. Wi-Fi Direct maakt dit zelfs mogelijk zonder tussenkomst van een router. De speler wordt dan direct draadloos gekoppeld aan een ander Wi-Fi Direct apparaat. Daarnaast kun je middels DLNA media streamen vanaf een computer of NAS server.

Met de Pioneer iControlAV2013 app voor smartphones en tablets kan de speler volledig en eenvoudig bediend worden en met de Send to TV’-functie van YouTube is het mogelijk om een YouTube video die op een smartphone of tablet gekeken wordt op tv weer te geven. Ook biedt de speler ondersteuning voor veel populaire bestandsformaten, waaronder 3GP, FLV, MPEG, AVI en WMV. Ook FLAC-audiobestanden, WMA, mp3, MKV en DivX + HD worden ondersteund.

De BDP-160 3D Blu-ray speler beschikt over een USB-poort aan de voorzijde en ondersteunt Super Audio CD’s. Bovendien zijn Sound Retriever Link en Stream Smoother Link beschikbaar voor optimale integratie met een compatibele AV receiver van Pioneer.

Prijs en beschikbaarheid

De Pioneer BDP-160 is vanaf juli 2013 te koop in Nederland voor een adviesprijs van 199 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)