Pioneer brengt UDP-LX500 Ultra HD Blu-ray speler naar Europa

24 augustus 2018 1 Minuut 4 Reacties
Pioneer-UDP-LX500

We hebben de nieuwe UDP-LX500 Ultra HD Blu-ray speler van Pioneer al een paar keer voorbij zien komen, maar deze week heeft het Japanse merk aangekondigd de speler ook naar Europa te brengen.

In eerste instantie naar de UK, waar het model een prijs van maar liefst 999 Britse ponden meekrijgt.

Pioneer UDP-LX500

In september moet de UDP-LX500 officieel op de markt verschijnen in de UK. De premium speler van Pioneer is niet goedkoop maar die prijs wordt verantwoord door de brede ondersteuning van standaarden en technieken, plus een dubbellaags chassisconstructie die vibraties moet voorkomen en dus een hoge kwaliteit moet garanderen. De behuizing is van hoogwaardige materialen gebouwd en mede dankzij een 3mm dikke staalplaats weegt de speler maar liefst 10,3 kilogram. Binnen is een ruisreductie-feature aanwezig die ook weer moet zorgen voor de optimale beeldkwaliteit.

De Pioneer UDP-LX500 beschikt over het PQLS system (Precision Quartz Locking System) van het merk, waarmee de signaaloverdracht naar een Pioneer-receiver geoptimaliseerd wordt. Verder komt met model met twee HDMI-utgangen, twee digitale audio-uitgangen, een paar analoge audio-uitgangen (geen multikanaals), een RS232-aansluiting, een usb-poort, ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10, en natuurlijk WiFi en ethernet. Ook slikt de speler nagenoeg alle discs, waaronder Ultra HD Blu-ray, 3D Blu-ray, Blu-ray, dvd, cd, SACD en Audio dvd.

Prijs en beschikbaarheid

Of en wanneer de speler naar Nederland en België komt is nog niet duidelijk. Overigens lijkt het erop dat het niet alleen bij de UDP-LX500 zal blijven. Mogelijk verschijnt op termijn ook de UDP-LX800, de opvolger van de BDP-LX88. Dit hogere model zal meer op optimale audiokwaliteit gericht zijn.

Update: de speler verschijnt in oktober ook in Duitsland, voor een prijs van 999 euro.

Reacties (4)