Philips verkoopt entertainment en lifestyle divisie

29 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Philips-Lightning-docking-speakers

Vorig jaar maakte Philips al bekend haar TV tak onder te brengen in een joint venture met de naam TP Vision en vandaag heeft de Nederlandse fabrikant laten weten dat ook de entertainment en lifestyle afdelingen afgestoten gaan worden. Philips wil zich de komende tijd gaan focussen op de ontwikkeling van producten voor gezondheid en welzijn.

Philips heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekendgemaakt de entertainment en lifestyle afdelingen voor 150 miljoen euro te verkopen aan Funai Electric. Hoewel de afdelingen nog winst wisten te maken drukken ze de algemene winstmarge van de fabrikant waardoor dit besluit genomen is. Philips heeft overigens door een onlangs opgelegde boete afgelopen kwartaal 358 miljoen euro verlies geleden.

Dit jaar zal Philips de afdelingen die de productie van mediaspelers en accessoires op zich nemen verkopen en in 2017 moet de afdeling voor onder meer DVD en Blu-ray spelers volgen. Voor de consument zal er echter weinig veranderen. Philips heeft namelijk een merklicentieovereenkomst afgesloten waardoor apparatuur onder de naam van Philips verkocht kan blijven worden. Hetzelfde principe is reeds een aantal maanden van toepassing op TV’s die door Funai geproduceerd worden maar onder de naam van Philips op de markt verschijnen.

Via: persbericht


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)