Philips toont bril-vrije 4K Ultra HD 3D TV

10 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Philips-3D-zonder-bril

CES 2013 had de start van bril-vrije 3D TV's voor consumenten moeten worden maar helaas zien we dit jaar ook vooral weer prototypes en nieuwe technieken voorbij komen. Naast Dimenco, Stream TV en Dolby heeft ook Philips dit jaar een bril-vrije 3D TV getoond. Philips heeft eerder al bril-vrije 3D TV's getoond maar dit is het eerste model met een 4K Ultra HD paneel.

Philips: 3D zonder bril

Dat de TV beschikt over de hoge 4K resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels is ook gelijk de grootste verbetering. Hierdoor is het namelijk mogelijk om 3D beelden in Full HD resolutie weer te geven en wordt er dus, in tegenstelling tot eerdere prototypen met Full HD paneel, niet ingeleverd op kwaliteit. Toch is bril-vrij 3D nog steeds niet op het punt aanbeland dat je vanuit elke willekeurige kijkhoek 3D materiaal kunt waarnemen. Daarom heeft Philips een systeem ontwikkeld dat de gebruiker aanwijzingen geeft over de optimale kijkpositie. Volgens de fabrikant zijn er momenteel 10 tot 12 optimale kijkposities. Vanuit elke kijkpositie kun je 30 centimeter naar links of rechts gaan zonder het 3D effect te verliezen.

Techradar heeft een demonstratie van de autostereoscopische 3D TV van Philips gekregen en was redelijk onder de indruk. Volgens de website worden kleuren in de voorgrond intenser weergeven dan kleuren in de achtergrond maar de achtergrond blijft wel scherp en in focus. Philips maakt gebruik van een techniek om crosstalk te onderdrukken en ook dit zou prima werken. Ook de weergave van 2D materiaal zou niet negatief beïnvloed worden door de 3D lens en zelfs net zo scherp weergegeven worden als 3D materiaal.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)