Philips OLED986 en OLED936 oled tv’s al bekend door iF Design Awards

19 april 2021 1 Minuut 3 Reacties
Philips OLED936

De iF Design Awards tonen de nog onaangekondigde OLED936 en OLED986 oled-televisies van Philips. Beiden zijn voorzien van een Bowers & Wilkins audiosysteem.

De Philips OLED806 en OLED856 oled-televisies van TP Vision moeten nog altijd op de markt verschijnen, maar toch kijken we al verder vooruit, naar de premium modellen voor 2021 en 2022. Dankzij een publicatie van de iF Design Awards weten we dat we komende zomer de Philips OLED986 en OLED936 kunnen verwachten.

Tijdens IFA in september presenteert TP Vision al jaren zijn nieuwste topmodellen op het gebied van televisie. Ook dit jaar zal dat gebeuren, ongeacht of het een fysieke presentatie in Berlijn of een virtuele presentatie vanuit Amsterdam is. Toch is het geen grote verrassing meer wat we mogen verwachten van het bedrijf. Het gaat namelijk om de OLED936 en OLED986, beiden topmodellen die uitgerust zijn met een audiosysteem van Bowers & Wilkins.

Philips OLED986 en OLED936

De Philips OLED936 en OLED986 lijken veel op hun voorgangers; de OLED935 en OLED984. De belangrijkste veranderingen qua uiterlijk zitten hem dan ook vooral in de speaker onder de televisie. Waar eerst aan de voorzijde van de speaker van stof gebruik gemaakt werd zien we nu een aluminium behuizing terug. Het stof is verplaatst naar de bovenzijde, wat doet vermoeden dat ook de OLED986 nu upfiring Atmos-speakers krijgt. De speakers bieden ondersteuning voor Dolby Atmos en maken gebruik van de techniek van Bowers & Wilkins. Ook zijn beide toestellen voorzien van vierzijdig Ambilight.

Verdere specificaties ontbreken nog maar we gaan er vanuit dat beide toestellen een 4K oled-paneel krijgen, over HDMI 2.1-poorten beschikken en draaien op de nieuwste versie van het Android TV smart tv-platform. Meer informatie verwachten we in de eerste week van september.

Reacties (3)