Philips OLED986 en OLED936 oled tv’s al bekend door iF Design Awards

19 april 2021 1 Minuut 3 Reacties
Philips OLED936

De iF Design Awards tonen de nog onaangekondigde OLED936 en OLED986 oled-televisies van Philips. Beiden zijn voorzien van een Bowers & Wilkins audiosysteem.

De Philips OLED806 en OLED856 oled-televisies van TP Vision moeten nog altijd op de markt verschijnen, maar toch kijken we al verder vooruit, naar de premium modellen voor 2021 en 2022. Dankzij een publicatie van de iF Design Awards weten we dat we komende zomer de Philips OLED986 en OLED936 kunnen verwachten.

Tijdens IFA in september presenteert TP Vision al jaren zijn nieuwste topmodellen op het gebied van televisie. Ook dit jaar zal dat gebeuren, ongeacht of het een fysieke presentatie in Berlijn of een virtuele presentatie vanuit Amsterdam is. Toch is het geen grote verrassing meer wat we mogen verwachten van het bedrijf. Het gaat namelijk om de OLED936 en OLED986, beiden topmodellen die uitgerust zijn met een audiosysteem van Bowers & Wilkins.

Philips OLED986 en OLED936

De Philips OLED936 en OLED986 lijken veel op hun voorgangers; de OLED935 en OLED984. De belangrijkste veranderingen qua uiterlijk zitten hem dan ook vooral in de speaker onder de televisie. Waar eerst aan de voorzijde van de speaker van stof gebruik gemaakt werd zien we nu een aluminium behuizing terug. Het stof is verplaatst naar de bovenzijde, wat doet vermoeden dat ook de OLED986 nu upfiring Atmos-speakers krijgt. De speakers bieden ondersteuning voor Dolby Atmos en maken gebruik van de techniek van Bowers & Wilkins. Ook zijn beide toestellen voorzien van vierzijdig Ambilight.

Verdere specificaties ontbreken nog maar we gaan er vanuit dat beide toestellen een 4K oled-paneel krijgen, over HDMI 2.1-poorten beschikken en draaien op de nieuwste versie van het Android TV smart tv-platform. Meer informatie verwachten we in de eerste week van september.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Marco harteveld

Marco harteveld
20 april 2021 om 11:52

Dan hoop ik dat Philips nu ook is een betere chipset gebruikt ipv de zwakke mediatek chipset die ervoor zorgt dat de tv sneller reageert op zijn commando

Inloggen
Ben

Ben
20 april 2021 om 12:08

Ik lees op de website van Philips.nl, onder de reviews die kopers achterlaten bij de modellen, dat deze Philips OLEDs vaak onder het TV kijken het schermonderhoudsprogramma opstarten om restbeelden e.d. te verwijderen. Zo’n stukje ingebouwde software zal nodig zijn bij OLEDs, maar NIET onder het TV kijken !
De vele meldingen hiervan weerhouden mij ervan om nog een Philips OLED TV te kopen, want dat onderhoud kan denk ik ook in standby of ‘s-nachts worden uitgevoerd.

Jammer, want dat irritante uitgaan van de TV voor noodzakelijk onderhoud, is voor mij een absolute killer voor een evt. aankoop van een Philips TV. Bij andere merken zie ik geen klachten hierover.
Ook relatief veel klachten bij Philips TV’s over onderdelen die relatief snel kapot gaan. Dat kan geen toeval of persoonlijk onbenul meer zijn dan.

Het lijkt er op dat TP Vision nog duidelijk geen vat heeft op een goede kwaliteitscontrole, en niet weet hoe ze hun TV software moeten programmeren.
Philips (TV) is het oude Philips niet meer.

Elk merk heeft zo zijn specifieke issues, maar zolang Philips hun hierboven beschreven zaakjes niet op orde hebben, koop ik geen Philips TV meer.

Inloggen
J. Dinnissen

J. Dinnissen
24 april 2021 om 21:48

Wij hebben de melding alleen als de tv vanaf Zondag 10..00 tot ongeveer 23.55 de hele dag hem aan hebben (een dagje sport kijken) dan geeft hij dat soms weer
Misschien dat de klagers de stroom er helemaal afhalen ( want er brand nog een lampje)
Anders doet de tv dat als hij meer als 15 min. uitstaat automatisch

Inloggen