Philips introduceert Saphi interface en Google Assistant voor Android TV

25 januari 2018 3 Minuten 7 Reacties
Philps-remote-Google-assistant

Philips brengt het vernieuwde Saphi smart tv-platform naar de lagere modellen in de line-up, terwijl de Android TV toegang tot de Google Assistant krijgen.

TP Vision heeft deze week diverse nieuwe tv’s voor de Benelux aangekondigd, waaronder een line-up oled tv’s. De topmodellen en diverse middenklasse tv’s krijgen hebben toegang tot Android TV meegekregen, terwijl lagere modellen over de nieuwe Saphi interface beschikken.

Google Assistant naar Android TV

De middenklasse en premium tv’s van Philips draaien al sinds een paar jaar op Android TV maar dit jaar wordt er een nieuwe functie aan toegevoegd. De 2018-modellen (en ook diverse 2017-modellen) krijgen namelijk toegang tot de Google Assistant, een slimme spraakassistent.

Nee, je hoeft niet te schreeuwen naar je televisie. Philips heeft er namelijk voor gekozen de microfoon in een nieuwe afstandsbediening te verwerken. Druk de knop in en je kunt tegen de Google Assistant praten. Je kunt de digitale assistant allerlei vragen stellen, zoals het zoeken en afspelen van muziek, video’s of content van diensten zoals YouTube en Netflix. Ook helpt Google Assistant je bij het plannen van je dag door je het laatste nieuws, verkeersinformatie of de weersverwachting door te geven. De Assistant toont de geplande dagelijkse afspraken en geeft je een seintje bij een opkomende afspraak. Daarnaast zoekt de assistent foto’s op vanuit Google Photos.

Advertentie

De Google Assistent zorgt er ook voor dat je via de tv kan communiceren met andere smart home-apparaten, zoals op het netwerk aangesloten luidsprekersystemen, Nest-producten en Philips Hue-producten. Deze zijn te herkennen aan de badge ‘werkt met Google Assistant’.

Via een firmware-update wordt de Google Assistent functie toegevoegd aan Android TV. De assistent spreekt vooralsnog geen Nederlands en communiceert de eerste helft van 2018 in het Engels. Later dit jaar komt er een Franse, Duitse, Italiaanse en Nederlandse versie beschikbaar.

Saphi Smart TV

Voor de tv’s die niet over Android TV beschikken komt Philips met een verbeterde versie van zijn eigen smart tv-platform. De nieuwe versie heeft de naam Saphi meegekregen en moet met name sneller en gebruiksvriendelijker zijn.

Via Saphi krijg je toegang tot de bestaande Smart tv-apps die samengevoegd zijn met alle belangrijke tv-functies. Andere applicaties zoals YouTube, Netflix of Amazon Prime Video zijn met Saphi ook te gebruiken. Dankzij Miracast kun je foto’s van je tablet of telefoon op het beeldscherm van je tv bekijken.

Saphi wordt geïntroduceerd op alle Philips 2018 Smart tv’s met Linux als besturingssysteem evenals op de Full HD-sets in de 5000-serie tot en met de 6000-series met UHD, HDR en driezijdig Ambilight.

Meer informatie

Bekijk ook de complete Philips 2018 lcd led tv line-up en bekijk het 2018 homecinema overzicht voor alle homecinema-producten die in 2018 gelanceerd worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (7)