Philips introduceert OLED903 oled tv’s met Bowers & Wilkins soundbar

30 augustus 2018 2 Minuten 0 Reacties
www.pieterfotografie.nl

TP Vision heeft zojuist tijdens een persconferentie op IFA 2018 in Berlijn de nieuwe Philips OLED903-serie aangekondigd. De nieuwe serie oled-televisies bestaat uit een 55-inch en een 65-inch model, met als unieke toevoeging een soundbar die ontwikkeld is in samenwerking met Bowers & Wilkins.

Philips OLED903-serie oled tv’s

De Philips 55OLED903 en 65OLED903 zijn de nieuwste premium oled-tv’s van TP Vision. Beide modellen dragen het OLED+ label van het bedrijf, wat aangeeft dat de televisies een complete en optimale kijkervaring bieden dankzij Ambilight, de P5 beeldprocessor en het Bowers & Wilkins audiosysteem.

De nieuwe televisies zijn voorzien van de 4K Ultra HD-resolutie, HDR-ondersteuning (HDR10, HLG en HDR10+), Android TV (versie 8, Oreo), Ambilight aan drie zijden en een oled-paneel van LG dat een verversingssnelheid van 100Hz heeft en een maximale helderheid van 1000 nits biedt. Daarbij komen de modellen met de vernieuwde P5 beeldprocessor. De 2e generatie P5-chip beschikt over de nieuwe Perfect Natural Reality contrastversterkende technologie die gebruik maakt van een nieuw geavanceerd en intelligent contrast-algoritme in combinatie met de bestaande systemen van P5.

Ook komen de tv’s met 16GB aan intern opslaggeheugen, vier HDMI-aansluitingen waarvan twee met HDCP 2.2, een usb 3.0-poort en WiFi. Philips levert een normale afstandsbediening en een afstandsbediening met touch-bediening en ingebouwde microfoon voor spraakbediening middels Amazon Alexa of de Google Assistant mee.

Advertentie

De Philips oled tv’s in deze serie zijn uitgerust met een soundbar, die onder het scherm gemonteerd is. Deze 2.1-kanaals soundbar is het eerste resultaat van de samenwerking tussen TP Vision en het Britse Bowers & Wilkins. De luidspreker sluit naadloos aan bij het scherm, en wordt enkel verraden door de Kvadrat luidsprekerstof aan de voorzijde.

De behuizing van de achterste bass-speaker bestaat uit een grotere driver-unit voor lage frequenties met twee grotere passieve speakers. Deze zijn bevestigd in een grotere behuizing, met meer intern volume en extra ribben voor meer stevigheid.  De twee tweeters/mid-range speakers zijn nu naar voren gericht in plaats van naar beneden.  Ook zijn de speakers in een stevigere behuizing geplaatst. De zachte dome tweeter en mid-range papieren conussen van de OLED803 zijn vervangen door een verzonken 19mm tweeter van titanium en een mid-range speaker van glasvezel. Beide zijn afgesloten van elkaar bevestigd in de speakerbehuizing.

De OLED(+)903 beschikt over een dunne rand en twee smalle, horizontale metalen pootjes. Het linker pootje bevat het Philips-logo en rechts is het logo van Bowers & Wilkins te vinden.

Prijs en beschikbaarheid

De 55OLED903 en 65OLED903 televisies van Philips moeten vanaf oktober te koop zijn in Nederland en België voor adviesprijzen van respectievelijk 2.499 euro en 3.499 euro.

Lees ook onze review van de Philips OLED903.

Reacties (0)