Philips introduceert OLED+: wat betekent het precies?

30 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
OLED-plus-Philips

Eén van de belangrijkste ontwikkelingen bij de fabrikant van Philips-televisies heeft de naam OLED+ meegekregen. Maar, wat houdt deze term nu precies in voor jou als consument?

Philips OLED+: wat is het precies?

OLED+ is een nieuwe term die we terug gaan zien op de nieuwste oled-televisies van Philips. Hoewel je zou denken dat dit puur gaat over een betere oled-kwaliteit heeft het eigenlijk betrekking op meerdere onderdelen van de tv, onderdelen die door TP Vision toegevoegd worden.

De term OLED+ omvat zowel de beeldkwaliteit als de audiokwaliteit. Het is namelijk een combinatie van de P5 beeldprocessor waarmee de beeldweergave geoptimaliseerd wordt, Ambilight waarmee de kijkervaring geoptimaliseerd wordt en de audio-oplossing van Bowers & Wilkins waarmee de audio-ervaring een nieuwe dimensie krijgt. OLED+ staat dus voor een complete ervaring.

Ambilight kennen we natuurlijk al jaren; het is een bekende feature, uniek voor tv’s van Philips. Door de kleuren op het scherm te volgen en te verspreiden op de wand achter de tv wordt het beeld gevoelsmatig groter gemaakt en word je meer ondergedompeld in de film of serie. De P5 beeldprocessor zien we sinds vorig jaar terug op Philips tv’s en beschikt over de nodige rekenkracht om de hoeveelheid data te verwerken die Ultra HD-beeld met zich meebrengt. De chip analyseert, deconstrueert en stuurt de vijf variabelen aan die de beeldkwaliteit bepalen: bronperfectie, scherpte, kleur, contrast en beweging. Dit voor een optimale en naar jouw wensen aangepaste kijkervaring.

Advertentie

Tot slot werkt TP Vision sinds kort samen met Bowers & Wilkins om de audiobeleving van televisies flint te verbeteren. De vandaag gepresenteerde OLED903 oled-televisie is het eerste resultaat van deze samenwerking en komt dan ook met een door Bowers & Wilkins ontwikkelde soundbar onder het scherm. De televisie beschikt ook over Ambilight en komt met de P5-processor, vandaar het label OLED+.

Reacties (0)