Philips demonstreert indrukwekkende Afterglow Ambilight-techniek

07 september 2014 2 Minuten 1 Reacties
Philips-65PUS9809

TP Vision, de organisatie die sinds vorig jaar de activiteiten van Philips op het gebied van tv’s overgenomen heeft, demonstreerde tijdens IFA 2014 een nieuwe generatie Ambilight waar wij zeer van onder de indruk waren.

Wat is Ambilight?

Het mag inmiddels duidelijk zijn wat Ambilight is want Philips staat er al jaren bekend om. Middels led’s achterop een tv wordt de achterwand voorzien van kleuren om zo de kijker een comfortabelere ervaring te bieden en meer in de filmervaring te trekken. Deze kleuren worden gebaseerd op de kleuren die op dat moment op het beeld verschijnen en laten de achterwand dus – soort van – onderdeel van de kijkervaring zijn.

Lees meer over wat Ambilight precies is.

Het Ambilightsysteem wordt elk jaar verbeterd en ook op de nieuwste generatie tv’s van Philips zien we weer een groot aantal verbeteringen terug, waaronder een speciale game-modus en de mogelijkheid om Ambilight te koppelen met de Hue lampen van de fabrikant. Maar, er staat een nog veel interessantere verbetering om de hoek.

Advertentie

Ambilight Afterglow tijdens IFA 2014

Tijdens de persconferentie op IFA 2014 toonde Philips namelijk de volgende generatie Ambilight, omgedoopt tot Ambilight Afterglow. Deze nieuwe techniek blies zo goed als iedereen van zijn stoel, zelfs de doorgewinterde techjournalist. Datgene wat Philips toonde kan namelijk omschreven worden als „te mooi om waar te zijn”.

Het is lastig in tekst uit te leggen, en we hopen dan ook snel een demonstratie op video te kunnen laten zien, maar het komt er op neer dat de Ambilight-verlichting op tv’s in de toekomst gebruik gaat maken van projectie. Dit betekent dat de wand achter de tv niet alleen een bepaalde kleur of gloed meekrijgt maar daadwerkelijk beelden in een bepaalde gloed/kleur gaat tonen. Het beeld dat op je tv verschijnt wordt op deze manier doorgetrokken buiten de kaders van je tv en op een comfortabele en overtuigende manier op de muur geprojecteerd. Nu is het niet direct te vergelijken met een projectie van een projector, en dat is ook niet de bedoeling. Deze nieuwe vorm van Ambilight is er namelijk voor hetzelfde doel als de huidige generatie; het verbreden en optimaliseren van de kijkervaring. De geprojecteerde beelden zijn zeer rustig, bevatten minder contrast en kleur maar zorgen ervoor dat de gehele muur waaraan de tv hangt of waarvoor de tv staat in de ervaring betrokken wordt.

Natuurlijk hebben we een demonstratie op afstand gezien en was de ruimte waarin we naar deze techniek keken niet optimaal maar wat we gezien hebben was veelbelovend. Philips kreeg er zelfs een heus applaus voor. Helaas is het echter nog niet bekend wanneer Ambilight Afterglow voor het eerst in tv’s van Philips verschijnt. Wij wachten in ieder geval met smart en houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Harley

Harley
08 september 2014 om 15:01

Dan ben ik benieuws hoe ze dit gaan late samenwerken met hun ambilight+hue ik heb dit systeem namelijk op dit moment en zal graag meegaan in philips nieuwste innovaties.

Alleen neem ik aan dat t effect wegvaagt door ambilight+hue als de lampen dicht bij de tv hangen.

Inloggen