Panasonic zet in op meer Nederlandse Smart TV apps

14 maart 2013 1 Minuut 2 Reacties
Panasonic-Smart-TV-2013

Op het gebied van Smart TV platformen en daarbij behorende beschikbare applicaties loopt Panasonic op dit moment nog ver achter op de concurrentie. Dit jaar moet daar volgens de Japanse fabrikant verandering in komen, met een nieuwe vormgeving in de vorm van My Home Screen en meer Nederlandse applicaties.

Het Panasonic Viera Connect platform dat we al een paar jaar voorbij zien komen is behoorlijk verouderd, werkte niet echt gebruiksvriendelijk en liet ook qua uiterlijk nog veel te wensen over. Het grootste probleem was echter het aanbod van applicaties, met name applicaties die interessant zijn voor de Nederlandse gebruiker. Op dit gebied zijn LG en Samsung nog steeds heer en meester.

My Home Screen en Nederlandse apps

Panasonic belooft echter dat hier in 2013 verandering in gaat komen, te beginnen met een nieuw uiterlijk van het Smart Viera platform. Het My Home Screen is hierin de grootste verandering. Dit is een startscherm waar elke gebruiker in huis zijn favoriete content en apps op één plaats kan verzamelen. Daarnaast belooft Panasonic een hoop interessante applicaties voor Nederlandse gebruikers en de video on demand dienst Pathé Thuis is de eerste stap in de goede richting. Smart TV’s van onder meer Philips en Samsung boden deze dienst al aan maar nu is het dus ook voor bezitters van een Panasonic Smart TV mogelijk films on demand te bekijken.

Smart TV Alliance

Dat is echter niet de enige ontwikkeling want tijdens CES 2013 heeft Panasonic laten weten zich aangesloten te hebben bij de Smart TV Alliance. Dit houdt in dat de Japanse fabrikant haar Smart TV platform ontwikkelt aan de hand van bepaalde standaarden en richtlijnen die ook door andere fabrikanten in de alliance gehanteerd worden. Dit maakt het uiteindelijk mogelijk om applicaties te ontwikkelen die op alle Smart TV platformen van de aangesloten fabrikanten werken. Onder meer LG, Philips en Toshiba zijn aangesloten bij de Smart TV Alliance.

Advertentie

Panasonic 2013 Smart TV’s

Meer informatie over de nieuwe Smart TV’s die Panasonic in 2013 lanceert vind je in het Panasonic 2013 LED TV overzicht en het Panasonic 2013 plasma TV overzicht.

Reacties (2)