Panasonic Viera TV’s kalibreren met je iPad of Android tablet

18 februari 2013 2 Minuten 0 Reacties
Viera-Remote-kalibratie

We hebben de laatste twee weken heel wat aandacht geschonken aan de nieuwe LCD en plasma TV series van Panasonic. Een van de belangrijkste vernieuwingen zien we echter terug in de Viera Remote app voor Android tablets en smartphones en de iPad of iPhone. Hiermee is het namelijk mogelijk om je Viera TV compleet te kalibreren.

Panasonic Viera Remote app

Vorige week bespraken we veel van de interessante nieuwe features die de vernieuwde Viera Remote applicatie voor Panasonic TV’s biedt, waaronder het streamen van TV content naar je tablet, het bedienen van de TV en apps, het delen van content en het oproepen van menu’s. Er is echter nog een interessante functie die gebruikt kan worden met de high-end LCD/LED en plasma modellen voor 2013.

Kalibratie via je iPad of Android tablet

HDTVtest weet te melden dat Panasonic het mogelijk maakt om de high-end modellen te kalibreren via de de Viera Remote applicatie. In plaats van door de menu’s te bladeren en instellingen aan te passen middels de afstandsbediening kun je een geavanceerd kalibratiemenu, genaamd Smart Calibration, oproepen op je Android of iOS apparaat. Hierin kun je basis instellingen als het contrast en de helderheid aanpassen, maar ook geavanceerde instellingen voor onder meer het kleurbereik, gamma en de witbalans.

Toch is het geen volledig automatische professionele kalibratie aangezien je wanneer je alles optimaal wilt instellen nog steeds software nodig hebt om de grijswaarden en kleuren van je TV te meten, en de TV met een sensor moet koppelen aan je computer. Het is echter wel een nieuwe manier om je TV op afstand te kalibreren zonder het gebruik van een afstandsbediening en met een intuïtieve lay-out.

De kalibratie-functie binnen de Viera Remote applicatie wordt automatisch geactiveerd wanneer je een high-end ZT60 of VT60 plasma model, of een high-end WT60 of DT60 LCD model aangeschaft hebt. Mocht een dergelijke kalibratie net wat te ver gaan voor je dan kun je ook kiezen voor een van de THX presets waar de TV’s over beschikken. Hiermee wordt een (door Panasonic) gekalibreerd beeld weergeven dat aan de hoge THX standaarden voldoet.

Daarnaast zijn er nog verschillende manieren om je LCD of plasma TV zelf zo optimaal mogelijk in te stellen. In onze Home cinema Informatie Gids vind je diverse tips en adviezen voor het kalibreren van je TV.

Panasonic 2013 Viera HDTV’s

Bekijk ook de 2013 plasma TV line-up en de 2013 LCD TV line-up van Panasonic.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)