Panasonic trekt zich terug uit Australische tv-markt

04 februari 2020 1 Minuut 5 Reacties
Panasonic HZW2004

In de tv-markt is de concurrentie hevig en ook Panasonic merkt dat het zeer lastig is om de tv-business nog rendabel te houden. De hevige concurrentie in Australië heeft het Japanse bedrijf zelfs doen besluiten zich helemaal terug te trekken uit die markt.

Panasonic zal de Australische consument niet langer bedienen met nieuwe televisies, zo melden diverse media. De reden hiervoor is geen verrassing, want Panasonic geeft aan te maken te hebben met een dalende verkoop van televisies. De agressieve prijsstrategie van de Zuid-Koreaanse fabrikanten kan als oorzaak gezien worden, maar ook Sharp lijkt in diverse landen marktaandeel te winnen. Sharp biedt een interessante prijs- kwaliteitverhouding voor consumenten, terwijl Panasonic zich vooral focust op premium kwaliteit.

In de VS is Panasonic al nauwelijks meer aanwezig met televisies en ook in Europa lijkt de Japanse fabrikant jaar op jaar minder televisies te verkopen. De beslissing om uit de Australische markt te stappen kan dus ook een voorbode zijn voor andere landen waar het bedrijf tegenvallende resultaten behaalt. Vooralsnog blijft Panasonic echter actief in Europa, en half februari houdt het bedrijf een evenent in Londen waar de nieuwste tv’s voor de Europese markt voorgesteld worden. De kans is echter groot dat het aanbod verder uitgedund zal worden, met de focus op premium modellen. Afgelopen maand stelde Panasonic reeds de HZW2004 oled tv als nieuw topmodel voor.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

audiofreak1

audiofreak1
04 februari 2020 om 20:56

Kwaliteit wordt niet meer gewaardeerd door het grote publiek, prijs is het belangrijkste en zo groot mogelijk maar het beeld ziet er niet meer uit. Panasonic heeft van alle merken het allerlaagste uitvalspercentage, het mooiste beeld en een goed design. Maar de meeste kiezen voor een Samsung met belabberde beeldkwaliteit, staaltje Marketing. Laten geloven dat je goed bent door er veel geld in te pompen. Jammer als Panasonic hier aan ten onder zou gaan.

Inloggen
Ferdinand Beingsick

Ferdinand Beingsick
05 februari 2020 om 02:10

Helemaal mee eens.. Panasonic maakt de echte High-end televisies. Tegenwoordig gaat de menigte voor agressieve marketing van in mijn ogen mindere tv’s van Samsung en Lg. Japanse maatstaf van kwaliteit en techniek is nog steeds ongeevenaard! Kijk maar naar de auto’s en High-end audio zoals Luxman en Rotel..

Inloggen
bert

bert
06 februari 2020 om 09:23

Zijn de LCD-tv’s van Panasonic beter ?! Mooier beeld ? Welke dan afgelopen jaargang ? Of ze langer meegaan.. Is bij de aankoop niet te zien.. Geven ze net als Hyundai 7 jaar garantie.. Dan zou het waar kunnen zijn en bij de aankoop een rol gaan spelen. Maar ze doen het niet !
Dus slechte commercie en marketing.. Ze venten hun kwaliteiten niet uit met daden.

Inloggen
Oled

Oled
06 februari 2020 om 09:35

Ik denk eerder aan LG oled tv’s. Heb zelf ook een 65 inch LG. En die hebben een top beeld. En qua prijs scheelt het enorm met een Panasonic. Overegings kom het paneel van LG af. Samsung heb je gelijk in, dat is meer marketing.

Inloggen
Frans

Frans
05 februari 2020 om 00:45

Ik wacht nog steeds wie de eerste monitor tv gaat maken met alleen internet dus zonder speakers en ontvangers voor tv zenders. Je kijkt toch via een kabel of vezel box. Dus meer heb je niet nodig bij mij loopt alles via receiver en boxen mooier en beter geluid ook

Inloggen