Philips, Sony, Panasonic, Samsung en LG winnen EISA Awards voor beste 3D TV’s

15 augustus 2011 2 Minuten 5 Reacties
Panasonic-TX-P65VT30E

Elk jaar worden erin Europa tal van prijzen uitgereikt door de European Imaging and Sound Association (EISA). Deze EISA Awards zijn voor de beste consumentenelektronicaproducten, beoordeeld door een vijftigtal tijdschriften in Europa. Dit jaar komen op het gebied van 3D TV's Panasonic, Philips, Sony, Samsung en LG als winnaars uit de bus. eigenlijk is er dus voor elke fabrikant wel een prijs. Philips gaat er met de hoofdprijs vandoor; de beste 3D TV van dit jaar.

De Philips 46PFL9706 is door de EISA gekozen als beste 3D TV 2011-2012 en wordt geprezen voor de nauwelijks aanwezige crosstalk effecten, de aanpassingsmogelijkheden qua 3D beeld, de natuurlijke kleuren en de diepte zwart waarden. Volgens EISA kan geen enkel ander merk tippen aan de 3D beeldkwaliteit van de 46PFL9706.

Panasonic heeft met de TX-P50VT30 3D plasma TV de prijs voor de beste Europese plasma TV van het jaar 2011-2012 gewonnen. In haar oordeel noemt EISA onder meer de “adembenemende beeldkwaliteit in 2D en 3D”, “verbluffende zwartwaarden”, “een fantastisch contrast” en een uitgebreid aanbod van de nieuwste internetdiensten via het Viera Connect platform. “De VIERA TX-P50VT30E van Panasonic zorgt voor TV- en filmentertainment op zijn best!” Kijkend naar onze eigen reviews staat de VT30 serie van Panasonic ook nog steeds bovenaan het lijstje.

Sony heeft een EISA Award gekregen voor de beste LCD TV van het jaar 2011-2012. De winnaar is de KDL-55HX920, het topmodel Sony 3D TV van dit jaar. EISA prijst vooral het fraaie design, de diepe zwart waarden, perfecte weergave van detail, een goede kalibratie wat de kleuren betreft en de vele mogelijkheden.

Samsung heeft een EISA Award gewonnen voor de UE40D6500. Dit model is uitgeroepen tot Europese ‘Best Buy’ TV van het jaar 2011-2012.In het rapport bespreekt EISA onder meer de “beste kwaliteit en design voor een betaalbare prijs”, “volledige Smart TV mogelijkheden”, en “briljante beeldkwaliteit in zowel 2D als 3D”. “De Samsung UE40D6500 aan dat het toegang geeft tot een heel nieuwe wereld van online entertainment, nuttige applicaties en social media-diensten.”

LG is beloond met de prijs “European 3D Home Theater Solution” voor haar 55LW650S Cinema 3D Smart TV en HLX56S 3D Blu-ray soundbar. De twee componenten gaat volgens EISA perfect samen en creëren een volwaardig 3D home cinema systeem.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Philippe

Philippe
15 augustus 2011 om 16:11

Volgens mij heeft de Philips 46PFL9706 de prijs gewonnen voor beste Europese 3D tv. Kijk maar op de Eisa website!

Inloggen
Henk S.

Henk S.
15 augustus 2011 om 17:21

Inderdaad. Enkele uren geleden stonden de eerste 2 alinea’s er niet eens op en werd er met geen woord gerept over Philips (die tenslotte de laatste 10 jaar op rij steeds als beste gekozen wordt).

Nu zie ik dat er alinea’s over Philips nadien werden toegevoegd. Dat is toch heel vreemd hoor. Waarom die eerdere selectieve berichtgeving?

Inloggen


15 augustus 2011 om 17:26

Sorry, maar waar haal jij het vandaag dat alles selectief en subjectief is? Dit is allemaal afhankelijk van persberichten die bedrijven uitsturen. Wij kunnen ook niet 24/7 alles in de gaten houden. Nieuwsberichten worden geupdate zodra fabrikanten hun persbericht uitsturen. Dit heeft niks te maken met subjectief/objectief. Het is inderdaad heel vreemd dat wij het nieuws bijwerken……..

Inloggen
Henk S.

Henk S.
15 augustus 2011 om 17:31

Je hoeft je niet te excuseren maar wel mijn bericht beter te lezen.
Ik schrijf niets over objectief of subjectief maar over SELECTIEF.

De informatie over Philips was op hetzelfde ogenblik beschikbaar als de info over de andere merken aangezien dat allemaal op de EISA-website gepubliceerd werd. Dat had tenslotte de enige bron van dit ‘nieuwsbericht’ moeten zijn.

Inloggen


15 augustus 2011 om 17:37

Ik excuseer me niet…
En waar wij het nieuws vandaan halen dat is onze keuze. Uiteindelijk wordt al het nieuws volledig weergegeven en aangepast waar nodig. Dat is waar het om draait.

Inloggen