Panasonic maakt Ultra HD Blu-ray-prijsverwachtingen bekend

13 mei 2015 1 Minuut 1 Reacties
ultra-hd-blu-ray-logo

Panasonic heeft laten weten dat de Ultra HD Blu-ray-spelers naar verwachting twee tot drie keer duurder dan Blu-ray-spelers van nu worden. Ook gaf het bedrijf aan dat de Ultra HD Blu-ray-discs niet veel duurder zouden moeten worden dan de discs van nu.

‘Prijzen van Ultra HD Blu-ray-spelers zijn hoog, maar niet voor lang’

Aangezien de 4K-spelers en -discs, ook wel bekend onder de naam Ultra HD Blu-ray, eind dit jaar op de markt moet verschijnen, is het wel fijn om te weten welke bedragen we daar straks rond de feestdagen voor moeten neerleggen. Ron Martin, vice-directeur van Panasonic Hollywood Laboratory heeft in een interview met de website What Hi-Fi? zijn verwachtingen naar buiten gebracht. Martin denkt dat de Ultra HD Blu-ray-spelers straks twee tot drie keer duurder worden dan de HD-spelers van nu, maar die prijs zou snel moeten dalen.

Daarnaast geeft Martin aan dat de Ultra HD Blu-ray-discs niet veel duurder zouden moeten worden dan de Blu-ray-discs van nu, aangezien veel producenten al hun films in 4K schieten en dus kunnen aanbieden. Filmmaatschappijen hebben daarnaast vaak al een volwaardige 4K-afdeling, waardoor de investering dit jaar minder groot zou moeten uitpakken. Met andere woorden: de film- en seriemakers zijn al op deze release voorbereid, dankzij recente ontwikkelingen. Zo zijn House of Cards of DareDevil al op Netflix in 4K te bekijken.

De Blu-ray Disc Association (BDA) heeft vanochtend de technische specificaties voor de Ultra HD Blu-ray-disc vastgesteld. Vanaf juli kunnen consumentenelektronicafabrikanten beginnen met het afnemen van een licentie. Dit nieuws betekent dat we eind 2015 de eerste Ultra HD Blu-ray-discs en -spelers mogen verwachten in de winkels. Dit nieuwe format zal ondersteuning bieden aan de 4K-resolutie (3840 bij 2160 pixels) alsmede high dynamic range (HDR), maar ook Dolby Atmos en DTS:X, voor veel beter beeld en geluid.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans de groot

Frans de groot
14 mei 2015 om 11:05

Ben heel benieuwd er naar,alleen stop is met uitbrengen op dvd dat is antiek,ik doe er niet meer aan mee ga alleen voor blueray s.

Inloggen