Panasonic legt de nadruk op een interactieve TV ervaring met Smart Viera

31 augustus 2011 1 Minuut 0 Reacties
panasonic-viera-connect

Panasonic heeft tijdens de persconferentie op de IFA 2011 beurs bekendgemaakt een nieuw type TV op de markt te gaan brengen die zich vooral focust op interactiviteit met de gebruiker en verschillende Smart TV functies. Panasonic geeft een nieuwe naam aan deze focus in de vorm van Smart Viera. Deze TV's zullen compleet geïntegreerd worden met social media, cloud gaming, en mobiele apparaten als smartphones en tablets.

Ook zal Panasonic haar applicatie winkel flink uitbreiden en applicaties voor interactiviteit met de TV uitbrengen in de Apple App Store en Android Market. Panasonic wil met een grote diversiteit aan applicaties het dagelijks leven verrijken en mensen via de TV ook met elkaar verbinden. Net als bij het huidige Viera Connect platform blijft de focus ook liggen op content die lokaal aangeboden wordt, waar je als gebruiker het meeste aan hebt.

De verschillende “Cloud services” zullen communicatie, het delen van informatie en meerdere vormen van entertainment mogelijk maken, ook buitenshuis. Panasonic wil de TV niet meer op zichzelf laten staan. Apparaten, niet alleen van Panasonic, moeten met elkaar verbonden worden en content met elkaar kunnen delen. De Smart Viera gedachte is de nieuwe strategie van Panasonic. Maar, de beeldkwaliteit blijft natuurlijk nog steeds belangrijk en Panasonic geeft aan haar hoogwaardige 3D en 2D beeldkwaliteit continue te zullen verbeteren.

Panasonic heeft ook bekendgemaakt dat alle Full HD 3D Blu-ray spelers en home cinema systemen van het merk deze herfst toegang krijgen tot Viera Connect. Tot op heden was het alleen mogelijk het verouderde Viera Cast platform te gebruiken. Binnen het Viera Connect platform op 2011 Viera TV’s zal het binnenkort ook mogelijk zijn via je TV applicaties en hardware aan te schaffen. Zo kun je een 3D bril of een film via je TV kopen, zonder ooit een winkel te hoeven bezoeken of online op onderzoek uit te hoeven gaan.

Advertentie

Daadwerkelijk nieuwe producten die binnenkort moeten verschijnen zijn door Panasonic nog niet aangekondigd. Wel heeft het merk laten weten volgend jaar met grotere LCD/LED modellen te komen. Tot op heden moet je voor een groter model dan 37 inch bij Panasonic denken aan een plasma TV.

Reacties (0)