Panasonic lanceert Viera Remote app voor smartphones en tablets

19 april 2012 1 Minuut 6 Reacties
Panasonic-Viera-Remote

Panasonic heeft vandaag haar nieuwe Viera Remote applicatie voor smartphones en tablets gelanceerd. Middels deze applicatie is het mogelijk je Panasonic TV te bedienen met je iPhone, iPad, Android smartphone of Android tablet. Ook kun je content streamen naar van je naar je mobiele apparaat.

Panasonic wil met de Viera Remote app de integratie van verschillende apparaten met de TV verbeteren. De applicatie beschikt over verschillende functies. Zo kun je video, muziek, afbeeldingen en websites vanaf je smartphone of tablet naar je TV sturen, maar ook kun je content die op TV verschijnt (in de vorm van TV zenders of content op een aangesloten SD card of USB stick) weergeven op je smartphone of tablet. Daarnaast kun je de app gebruiken als controller voor games die je op Panasonic’s Smart TV’s kunt spelen. De functie die voor zich spreekt is de uitgebreide bediening van de TV.

Wel is het van je model afhankelijk welke functies van de app je kunt gebruiken. De 2012 Panasonic TV’s met een dual-core processor (VT50, GT50 en WT50 series) ondersteunen alle features van de app. Zodra je verder naar beneden gaat in de line-up verdwijnen er ook meer functies. Ook zijn niet alle functies beschikbaar op de 2011 Panasonic TV’s. Je kunt de applicatie gratis downloaden in de iTunes Store of de Google Play Market

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (6)