Panasonic lanceert MZW2004 oled tv met hogere helderheid

04 januari 2023 4 Minuten 0 Reacties
Panasonic MZW2004 oled tv 5

Tijdens CES 2023 heeft Panasonic zijn topmodel oled tv voor 2023 aangekondigd; de MZW2004 (MZ2000), die verkrijgbaar is in 55, 65 en 77 inch.

De MZW2004 is het topmodel van Panasonic voor 2023 en heeft een geavanceerd nieuw scherm en een warmtebeheersysteem, naast een groot aantal verbeteringen op het gebied van beeldverwerking, gaming en geluid.

Panasonic MZW2004: Hogere helderheid

De MZW2004 (MZ2000) is uitgerust met de nieuwe ‘Master OLED Ultimate’ module van Panasonic. Deze module bestaat uit een scherm met Micro Lens Array – lenzen die het licht van de pixels concentreren – en een nieuw meerlaags warmtebeheersysteem. Dit heeft geleid tot een grote stap voorwaarts in helderheid, met een toename in piekhelderheid van ongeveer 150% en een gemiddelde helderheid die ook verbeterd is ten opzichte van de modellen van vorig jaar.  Net als eerdere modellen ondersteunt de MZW2004 (MZ2000) uiteenlopende HDR- formaten, waaronder Dolby Vision IQ, HDR10+ Adaptive en HLG Photo, het formaat waarmee foto’s in HDR kunnen worden weergegeven.

De nieuwe MZW2004 (MZ2000) biedt ook een verbeterde Filmmaker Mode die garandeert dat kijkers kunnen genieten van content precies zoals de artiesten en kunstenaars het hebben bedoeld. Het detecteren van de kleurtemperatuur van het omgevingslicht is verbeterd voor de Filmmaker Mode, wat een nauwkeurige beeldweergave in alle lichtomstandigheden mogelijk maakt. Is bijvoorbeeld het omgevingslicht warm, dan wordt de kleurtemperatuur verlaagd, en in een heel lichte omgeving worden donkere tonen verhelderd.

Panasonic MZW2004: Gaming

Met ondersteuning voor HDMI 2.1-functies, volledig 4K-resolutie, een beeldverversingssnelheid van tot 120 Hz, lage latency en input lag, VRR en AMD Freesync Premium, is de MZW2004 (MZ2000) ook geschikt voor serieuze gamers. Ook is de oled tv compatibel met NVIDIA G-SYNC. Wanneer hij is aangesloten op een systeem dat gebruikmaakt van een NVIDIA RTX grafische kaart, optimaliseert hij automatisch de input lag en VRR-instellingen voor tear- en hapervrije gamingsessies, op een door NVIDIA gevalideerde en erkende tv. De nieuwe True Game Mode zet alle functies voor kleurnauwkeurigheid die beschikbaar zijn voor films nu ook in voor de wereld van gaming. Verbeterde HDR tone- mapping zorgt voor brongerichte weergave vanaf het gamingapparaat. Daarnaast kan de True Game Mode worden gekalibreerd en wordt het Calman Calibrated-logo weergegeven na aanpassing met de Calman- kleurkalibratiesoftware.

Ook introduceert Panasonic nieuwe Gaming Sound Modes en het vernieuwde Game Control Board. Hiermee kan bijvoorbeeld de RPG (Role-Playing Game) Sound Mode worden ingesteld, die gebruikers het gevoel geeft dat ze worden meegesleept in de virtuele wereld van de game. De FPS (First-Person Shooter) Mode geeft de locatie van geluid nauwkeurig weer waardoor gebruikers subtiele geluiden als voetstappen kunnen horen.

Panasonic MZW2004: Geluid

Net als vorig jaar komt het topmodel oled tv met een compleet luidsprekersysteem, inclusief speakers bovenop de tv die geluid via het plafond naar de gebruiker weerkaatsen. Dolby Atmos wordt dan ook ondersteund. Panasonic noemt dit systeem 360° Soundscape. Voor 2023 is het Bass Booster-algoritme vernieuwd. Wanneer het algoritme via het menu wordt geselecteerd, produceert het een diepe, snel reagerende bas. De array-speakers die over de hele breedte van de tv naast elkaar, achter de voorste speakergrille zijn geplaatst, maken een breder, nauwkeuriger geluidsveld mogelijk. Ook kan het relatieve geluidsvolume in verschillende delen van de kamer worden aangepast.

De MZW2004 (MZ2000) biedt drie Sound Focus-modi: Pinpoint Mode, waarmee het geluid op één specifiek punt kan worden gericht; Area Mode, waarmee het geluid kan worden verplaatst naar een groep mensen in een specifiek deel van de kamer; en Spot Mode dat het volume versterkt op één punt terwijl anderen het geluid nog steeds kunnen horen.

Panasonic MZW2004: My Home Screen 8.0

De MZW2004 (MZ2000) beschikt over de nieuwste versie van het My Home Screen-besturingssysteem van Panasonic. Versie 8.0 komt met een aantal kleine verbeteringen, onder meer voor mensen met een visuele beperking.

Prijs en beschikbaarheid

Panasonic deelt op een later moment meer details, onder meer over de prijzen en beschikbaarheden van de MZW2004-serie (Nederland) en MZ2000-serie (België).

Reacties (0)