Panasonic lanceert D-Imager 3D systeem dat werkt op gebaren

07 juni 2010 1 Minuut 0 Reacties
panasonic-image-sensor

Panasonic heeft een commerciële 3D image sensor gelanceerd, genaamd de 'D-Imager'. Deze sensor moet volgens Panasonic een nieuw tijdperk introduceren van besturingssystemen werkend op gebaren voor alles van arcade games tot beveiligingssystemen en digitale advertenties. De D-Imager bevat infrarood LED 3D afstand metingen en locatie technologie die in bijna alle licht omstandigheden werkt.

Met een grote hoek van 60 graden (horizontaal) kan de sensor breed ingezet worden, zoals in Panasonic’s Life Wall systeem, een concept visie van de toekomst welke op de CES en Ceatec beurzen reeds getoond is. Met Life Wall kunnen consumenten thuis allerhande apparaten bedienen door middel van het zwaaien met de handen naar een ‘wall-sized’ display. Een huidige versie van het Life Wall systeem is momenteel te zien in het Japanse paviljoen op de wereldtentoonstelling in China.

Volgens Panasonic moet dit systeem de huiskamer snel gaan veroveren. “We zijn vol vertrouwen dat we vanaf nu een nieuwe gebaren systeem kunnen creëren voor grootschalige productie”, aldus een woordvoerder van Panasonic.

Reacties (0)