Panasonic introduceert nieuwe NeoPDP plasma TV’s

13 maart 2010 4 Minuten 0 Reacties
panasonic-neopdp

Panasonic brengt dit voorjaar een nieuwe lijn NeoPDP TV’s op de markt, die dankzij de zeer geavanceerde NeoPDP-technologie een hogere efficiëntie, betere beeldkwaliteit en lager stroomverbruik bieden in vergelijking met eerdere NeoPDP-modellen. Dit wordt gerealiseerd door een nieuwe generatie schermen die gebruik maakt van een nieuw filter, nieuw ontladingsgas, verbeterd fosfor en een opnieuw ontworpen celstructuur.

NeoPDP-technologie is ingebouwd in de VIERA VT20 (65” en 50”) Full HD 3D-tv’s, de V20-serie (50” en 42”) en de G20-serie (50”, 46”, 42”). Met functies als 600Hz Sub-field Drive Intelligent Frame Creation Pro, Infinite Black Pro, een contrastverhouding van 5.000.000:1, THX-gecertificeerde kleurenreproductie en 0,001 ms responstijd, zijn NeoPDP-tv’ uitermate geschikt om te genieten van snelle sportbeelden, actiefilms en spannende games. NeoPDP levert haarscherpe bewegende beelden met diepe zwarttinten en rijke details, en is tegelijkertijd aangenaam voor je ogen. Aangezien plasmaschermen zelfverlichtend zijn, bieden ze ook andere bekende voordelen zoals een brede kijkhoek en, dankzij 600 Hz Sub-field Drive Intelligent Frame Creation Pro, een volledige resolutie van 1080 lijnen voor bewegende beelden 1). In combinatie met de kenmerkende voordelen van plasmatechnologie brengt het nieuwe NeoPDP-scherm de beeldverbeterende kwaliteit van PDP duidelijk op een nóg hoger niveau. Daarnaast onderscheidt de NeoPDP-lijn zich door uitgebreide aansluitmogelijkheden en een elegant design.

In de nieuwe NeoPDP-modellen is Panasonic’s V-real PRO 5 processortechnologie gecombineerd met 600Hz Sub-field Drive en Intelligent Frame Creation Pro. De 600Hz Sub-field Drive geeft de oorspronkelijke 50 beelden per seconde weer met 12 sub-fields per frame, wat resulteert in 600 sub-fields per seconde, terwijl Intelligent Frame Creation Pro beweging detecteert en de reproductie in elk van de 600 sub-fields optimaliseert. Op deze manier staan NeoPDP-tv’s garant voor scherpe bewegende beelden zonder die vervelende wazige, onscherpe beelden of nabeelden die bij andere technologieën wel voorkomen. Bovendien staan Panasonic NeoPDP-tv’s garant voor een sensationeel snelle verwerkingstijd van slechts 0,001 milliseconden. De snelle drivetechnologie zorgt voor een drastische reductie van de benodigde tijd om de maximale lichtsterkte te bereiken, en een nieuw fosfor verkort de nagloeitijd met circa een derde. Deze combinatie van een snellere lichtemissie en kortere nagloei helpt de bewegende beelden te verwerken met een minimum aan nabeelden, zodat een fantastisch scherp beeld ontstaat. Gamers en filmfans kunnen zich niets beters wensen.

High Contrast Filter met High Contrast Filter Pro biedt een verbeterd contrast in heldere omgevingen en reduceert lichtreflectie. Deze innovatieve functie verbetert bovendien de kleurzuiverheid en de contourscherpte. In het nieuwe, op NeoPDP-technologie gebaseerde paneel is een belangrijk voordeel van PDP volledig uitgewerkt, waardoor een contrastverhouding van maar liefst 5.000.000:12) is bereikt. Dankzij een uitstekende kleurweergave en subtiele gradaties geeft het nieuwe paneel een natuurlijke reproductie van details van high-definition bronnen, van zuiver wit tot diep zwart. De THX® Certified Display-certificering zorgt ervoor dat elke Panasonic NeoPDP-tv films met exact dezelfde kwaliteit en kleurenpalet weergeeft als die de regisseur voor ogen had.

Alle NeoPDP-series zijn niet alleen uitgerust met VIERA CAST – waarmee kijkers in hun woonkamer geselecteerde internetpagina’s kunnen bekijken door middel van een druk op de knop – en VIERA Image Viewer – waarmee HD-video’s en digitale foto’s kunnen worden bekeken en naar muziek geluisterd kan worden -, maar bieden ook HDD recording via USB. Verder kan men via de DLNA-netwerkfunctie op de VIERA-tv digitale gegevens afspelen die op andere DLNA apparaten in het thuisnetwerk zijn opgeslagen, en heeft men dankzij de ingebouwde CI+ DVB triple tune geen set-top boxen of externe ontvangers meer nodig (ondersteunde providers kunnen per land verschillen). V-Audio Pro Surround zorgt voor virtual surround en het effect van een multi-kanaalssysteem met fantastische basrespons en detail, en dat met slechts twee luidsprekers.

Panasonic wil verder investeren in de technologie die verworven is met de ontwikkeling van het nieuwe superefficiënte plasmascherm. Deze energiezuinige technologie kan bijvoorbeeld ook op producten in andere categorieën worden toegepast. We kunnen er dus vanuit gaan dat Panasonic milieuvriendelijke producten zal blijven maken die voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten in de hele wereld.

1) Bewegende beeldresolutie duidt op de kwaliteit van bewegende beelden op basis van het aantal lijnen die het menselijk oog kan herkennen. (Gemeten met Advanced PDP Development Center Corporation Method). Een volledige (full) bewegende beeldresolutie bestaat uit 1080 lijnen.

2) Contrast van donkere gebieden die tegelijkertijd op het scherm kunnen worden weergegeven.

Bron: Panasonic

Reacties (0)