Panasonic gaat Smart tv’s uitrusten met Firefox OS

07 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-2014-smart-tv

Panasonic heeft deze week bekendgemaakt het Smart Viera platform voor 2014 compleet vernieuwd te hebben maar de Japanse fabrikant gaat in de nabije toekomst Smart tv's uitrusten met Firefox OS.

Panasonic Smart tv’s met Firefox OS

Panasonic maakt bekend een samenwerkingsverband met Mozilla gesloten te hebben om het Firefox OS besturingssysteem op Smart tv’s van het bedrijf te leveren. De software is volgens Panasonic flexibeler voor ontwikkelaars omdat het open-source is en grotendeels gebaseerd is op HTML5. De Japanse fabrikant wil de software mogelijk ook op andere apparaten in huis gaan integreren. De eerste Smart tv’s met het door Mozilla ontwikkelde besturingssysteem moeten dit jaar nog verschijnen maar Panasonic maakt niet duidelijk of het om compleet nieuwe tv’s gaat.

Firefox, webOS en Android

Niet alleen Panasonic kijkt verder dan het huidige Smart tv platform. Eerder deze week liet Philips weten toekomstige Smart tv’s te gaan uitrusten met het Android besturingssysteem van Google, en liet LG weten in 2015 70 procent van de Smart tv line-up uitgerust te willen hebben met het vorig jaar van HP overgenomen webOS besturingssysteem. De kans op eén standaard voor Smart tv platformen lijkt dus alleen kleiner te worden, ondanks samenwerkingen van diverse fabrikanten.

Bekijk oom de Panasonic 2014 lcd led tv line-up.

Reacties (0)