Panasonic brengt dit jaar tv’s met Firefox OS op de markt

06 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-Firefox-OS-2

Panasonic heeft tijdens CES 2015 een groot deel van de 2015 tv line-up getoond en de Life+ Screen smart tv's in deze line-up worden voorzien van een nieuw smart tv-platform.

Panasonic heeft gekozen voor het door het met Mozilla ontwikkelde Firefox OS. De software maakt gebruik van de Mozilla WebAPI waardoor programma’s in veelgebruikte talen als html5 en javascript geschreven kunnen worden. Dit maakt het eenvoudiger apps voor verschillende platformen en apparaten te schrijven.

Firefox OS staat volgens Panasonic vooral in het teken van gebruiksgemak, voor zowel ontwikkelaars als gebruikers. Ook worden er nieuwe functies met de software geïntroduceerd, waaronder de mogelijkheid om notificaties van programma’s of gekoppelde apparaten op het scherm weer te geven. De software maakt het mogelijk eenvoudig smartphones en tablets te koppelen en media uit te wisselen, zonder dat de gebruiker vastzit aan één besturingssysteem.

Ook de bediening wordt in 2015 verbeterd. Panasonic geeft aan dat het met de topmodellen mogelijk is om de tv middels spraak te bedienen, een functie die onder de naam Voice Assitant Pro gaat. In tegenstelling tot voorgaande jaren hoeft hiervoor de afstandsbediening niet gebruikt te worden. Een andere nieuwe functie is de Xumo-gids, een interactieve tv-gids die aanbevelingen doet en suggesties geeft aan de hand van het kijkgedrag.

Advertentie

Panasonic komt in 2015 met onder meer de X850-, CX800-, CX650- en CX600-serie modellen die gebruikmaken van Firefox OS. De exacte specificaties, adviesprijzen en lanceerdata worden op een later moment bekendgemaakt.

Reacties (0)