Panasonic breidt assortiment ALL-serie netwerkluidsprekers uit

29 februari 2016 4 Minuten 0 Reacties
panasonic-sc-all9-retina

Panasonic heeft vandaag vier nieuweaanvullingen onthuld op het assortiment audioproducten voor thuis: de SC-ALL05, SC-ALL7CD, SC-ALL9 en SC-ALL6. Alle nieuwe luidsprekers zijn voorzien van WiFi en Bluetooth. De SC-ALL7CD beschikt daarnaast nog over usb-, cd- en radiofunctionaliteit.

Panasonic SC-ALL05, SC-ALL7CD, SC-ALL9 en SC-ALL6

Panasonic heeft vandaag vier nieuwe aanvullingen onthuld op het assortiment audioproducten voor thuis: de SC-ALL05, SC-ALL7CD, SC-ALL9 en SC-ALL6. Alle nieuwe luidsprekers zijn voorzien van WiFi en Bluetooth en zijn in meerdere kamers te beluisteren en aan elkaar te koppelen, dankzij het smart mediaplatform AllPlay van Qualcomm. Met de Panasonic Music Streaming App kan muziek worden gestreamd vanaf verschillende muziekplatformen, zoals Spotify, Napster en Qualcomm AllPlay Radio powered by Tuneln.

Bovendien is het met de innovatieve Bluetooth re-streamingfunctie mogelijk om een muziekbron die op een van de aangesloten apparaten wordt afgespeeld, ook met één druk op de knop te streamen naar een van de andere aangesloten ALL Serie-modellen. We nemen de verschillende modellen hieronder met je door.

De SC-ALL05

De SC-ALL05 is waterproof en heeft een ingebouwde batterij met een levensduur van zes uur. De luidspreker heeft een vermogen van 20W en is daardoor krachtig genoeg om de badkamer te vullen met je favoriete nummers. De combinatie van twee fullrange-luidsprekers en twee passieve radiators biedt een heldere en consistente geluidskwaliteit.

Advertentie

De SC-All7CD

Via de SC-ALL7CD heeft het netwerk van luidsprekers uit de ALL-serie toegang tot verschillende audiobronnen. Behalve dat het mogelijk is om te re-streamen via de Panasonic Music Streaming App, kan er ook muziek worden afgespeeld via cd, usb of radio. Daarnaast kan het 4GB aan interne geheugen van de SC-ALL7CD worden gebruikt om één cd (hoogwaardig WAV-bestand) of vijf cd’s (in mp3-kwaliteit) op te slaan onder elk van de vijf geheugenknoppen.

De SC-ALL7CD is een hoge resolutie-luidspreker welke ook FLAC- (tot 192kHz/24bits) of WAV-bestanden (tot 192kHz/24bits) kan verwerken via usb. Twee dome-tweeters van 50kHz moeten volgens de fabrikant samen met twee luidsprekers voorzien van een spiraalvormige akoestische poort een geluid dat precies zo klinkt als toen het werd opgenomen in de studio produceren. Bovendien verwijdert de zeer stevige behuizing ongewenste trillingen en vervorming, waardoor het geluid zou zuiver en helder zijn.

De SC-ALL7CD is verkrijgbaar in het wit. De luidspreker is smal en plat.

De SC-ALL9

De nieuwe SC-ALL9 heeft een vermogen van 80W. De luidspreker heeft een 2.1-kanaals uitvoer voor een het stereogeluid. Twee tweeters en woofers zijn voorzien van een dubbellaags systeem met bamboe conus en de Formed Mica-subwoofer zal zelfs partynummers met veel bastonen volledig tot hun recht laten komen. Net als de andere luidsprekers uit het assortiment kan de SC-ALL9 overal in huis worden gecombineerd met andere speakers uit de ALL-serie en verschillende audiobestanden re-streamen vanaf verschillende muziekplatformen.

Het model is slank en gestroomlijnd en is verkrijgbaar in het zwart, afgewerkt met een metallic rand. Door middel van de wandbeugel aan de achterkant van de luidspreker kan deze overal worden opgehangen. Ook beschikt de speaker over zes voorkeuzeknoppen.

De SC-ALL6

De compacte SC-ALL6 heeft een vermogen van 40W. De twee woofers en twee tweeters in elke luidspreker zijn voorzien van hetzelfde dubbellaagse ontwerp en de Long Aero Stream-poort van de luidspreker moet het geluid versterken, voor een audio-ervaring die normaal gesproken is voorbehouden aan grotere systemen. De SC-ALL6 kan prima worden gecombineerd met andere modellen (zoals de SC-ALL70T soundbar en subwoofer) binnen het assortiment om een volledig geluidsopstelling te creëren.

Prijzen

  • SC-ALL05EG-K (zwart): 249 euro, juli 2016
  • SC-ALL6EG-K (zwart): 299 euro, april 2016
  • SC-ALL7CDEGW (wit): 399 euro, juni 2016
  • SC-ALL9EG-K (zwart): 349 euro, april 2016

Voor een overzicht van alle home cinema-producten die Panasonic in 2016 naar Nederland brengt, waaronder tv’s, kun je terecht in het 2016 home cinema overzicht.

Reacties (0)