Panasonic 2016 Ultra HD HDR tv’s krijgen HLG-update

17 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-DXW904-review-feature

Panasonic heeft deze week in Frankfurt de 2017 line-up av-producten bekendgemaakt, maar de reeds gelanceerde modellen werden niet vergeten. De Japanse fabrikant brengt HLG (Hybrid Log Gamma) namelijk ook naar de in 2016 gelanceerde Ultra HD tv's met HDR-ondersteuning.

HLG komt naar 2016 Panasonic tv’s

Panasonic laat tegenover Homecinema Magazine weten dat alle modellen vanaf de DXW784-serie een update krijgen die HLG-ondersteuning toevoegt. Dit betekent dat de tv’s tv-uitzendingen (via satelliet, decoder of stream) in HLG HDR weer kunnen geven.

HLG is een HDR-standaard die speciaal ontwikkeld is voor tv-uitzendingen. Digitale tv-providers hebben maar weinig bandbreedte tot hun beschikking en om dan zowel een HDR- als een SDR-signaal te versturen zou teveel ruimte kosten. HLG is hiervoor de oplossing want deze standaard combineert SDR en HDR in één signaal. De compatibele tv kan het HDR-signaal weergeven, een tv die niet compatibel is geeft het SDR-signaal weer.

De firmware-update wordt later dit jaar uitgerold naar de modellen in de DXW784-serie, de DXW804-serie en de DXW904-serie. Al deze tv’s beschikken over de 4K Ultra HD-resolutie en ondersteunen de weergave van HDR-content. De nieuwe tv’s die in 2017 op de markt verschijnen beschikken vanuit de doos over ondersteuning voor Hybrid Log Gamma.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)