Panasonic 2010 plasma en LCD TV overzicht

13 maart 2010 + 10 minuten 1 Reacties
panasonic-eco-tvs-plain

Dit voorjaar brengt Panasonic een nieuwe serie VIERA Plasma- en LCD-tv’s op de markt. De nieuwe VIERA-tv’s zijn een stuk geavanceerder dan voorgaande modellen, met als hoogtepunt de twee NeoPDP Full HD 3D-tv´s die een spectaculaire nieuwe kijkervaring in de huiskamer bieden.

De nieuwe productlijn bestaat uit vijf Plasma TV series (waaronder één Full HD 3D serie) en acht LCD TV series (waarvan drie met LED-achtergrondverlichting). Met een combinatie van superieure prestaties en aantrekkelijke functies bieden de nieuwe modellen de uitzonderlijke beeldkwaliteit waar VIERA bekend om staat. Bovendien zijn ze zuinig in gebruik dankzij schermen met een uitmuntende lichtefficiëntie en slimme netwerkfuncties die voor extra gebruiksgemak zorgen.

Neo PDP Dankzij de uiterst geavanceerde NeoPDP-technologie van Panasonic staan de nieuwe VIERA Plasmamodellen garant voor een hogere efficiëntie, een betere beeldkwaliteit en een lager stroomverbruik in vergelijking met hun voorgangers. Ze zijn uitgerust met nieuw ontwikkelde schermen die gebruikmaken van een nieuw filter, nieuw ontladingsgas, verbeterd fosfor en een herontworpen celstructuur. De nieuwe NeoPDP-technologie staat garant voor een aanzienlijk betere beeldkwaliteit. Zo worden bijvoorbeeld een uitstekend contrast en vloeiender bewegende beelden verkregen dankzij de innovatieve 600Hz Sub-field Drive-technologie. Daarnaast zorgt de snelle aandrijftechnologie voor een drastische vermindering van de benodigde tijd om de maximale lichtsterkte te bereiken, en verkort een nieuwe fosforstof de nagloeitijd met circa een derde, waardoor NeoPDP ideaal is voor sportbeelden, films en gaming.

IPS LED LCD VIERA LCD-tv’s maken gebruik van geavanceerde IPS-panels met een grotere openingsverhouding. De IPS LED LCD-tv’s van Panasonic bieden een verbeterd contrast, een brede kijkhoek en een hoge resolutie voor bewegende beelden, zodat zelfs snel bewegende objecten haarscherp worden weergegeven. Dit systeem maakt het mogelijk om adembenemend mooie beelden met een sterkere diepte en een hoge zwartwaarde weer te geven, terwijl een lager stroomverbruik en een slank productdesign van slechts 3,81 cm bij het smalste deel, worden gerealiseerd.

Functies

FULL HD 3D-technologie Het Panasonic FULL HD 3D-systeem maakt gebruik van de Frame Sequential-methode, waarbij twee verschillende 1080 progressive Full HD-beelden afzonderlijk worden weergegeven voor het linker- en het rechteroog. Synchroon met de weergegeven beelden opent en sluit de 3D-bril de linker- en rechterlens. Vervolgens worden de afzonderlijke beelden door de hersenen van de kijker op natuurlijke wijze gereconstrueerd tot FULL HD 3D-beelden. Panasonic’s nieuwe VIERA-modellen produceren FULL HD 3D-beelden met een hoge resolutie. Omdat de nieuwe NeoPDP-technologie een snelle lichtemissie heeft en nagloei reduceert, is de overlapping tussen de beelden die door het linker- en het rechteroog worden waargenomen tot een minimum beperkt, zodat ook de nabeelden minimaal zijn. Dit systeem laat eerdere 3D-technologieën ver achter zich. Met Panasonic FULL HD 3D kan men genieten van schitterende beelden met een uiterst krachtig 3D-effect.

Hoge beeldkwaliteit VIERA NeoPDP-tv’s hebben een contrastverhouding van 5.000.000:1. Dankzij Panasonic’s nieuwe NeoPDP-technologie hebben de schermen die in deze modellen zijn ingebouwd een zeer hoge lichtefficiëntie, een verbeterde piekhelderheid en een fors gereduceerde voorontlading. Gebruikmakend van de “Infinite Black Pro”- technologie leveren deze geavanceerde schermen buitengewoon diepe, rijke zwarttinten die de kijker meezuigen in het beeld. Tevens maken ze gebruik van het nieuwe High Contrast Filter, dat glans en reflectie van externe lampen minimaliseert, zodat het beeld ook in lichte kijkomgevingen levendig en helder is.

De 600-Hz Sub-Field Drive Intelligent Frame Creation Pro-technologie zorgt voor een resolutie van 1080 lijnen voor bewegende beelden. Door de snelle lichtemissie en de korte nagloei die met de nieuwe NeoPDP-technologie gerealiseerd worden, zijn nabeelden tot een minimum beperkt. Snel bewegende objecten worden uiterst scherp en helder weergegeven, zodat kijkers kunnen genieten van prachtige, comfortabele en scherpe beelden van motorrace-scènes, sportevenementen en actiefilms. VIERA NeoPDP-tv’s zijn THX-gecertificeerde schermen, wat inhoudt dat ze voldoen aan de strengste prestatienormen binnen de industrie. Ze geven beelden exact weer zoals de filmmaker voor ogen had — in natuurlijke, levendige bioscoopkleuren.

De VIERA LCD-tv’s van dit jaar zijn uitgerust met een IPS LED LCD die een dynamische contrastverhouding heeft van maar liefst 2.000.000:1. Een IPS-paneel met een hoge openingsverhouding, een heldere LED-achtergrondverlichting en een nauwkeurige aandrijvingscontrole zorgen er samen voor dat zelfs piepkleine lichtpuntjes in donkere scènes – zoals sterren aan de nachtelijke hemel – helder en scherp worden weergegeven. De functie 200 Backlight Blinking Intelligent Frame Creation levert een resolutie op van 800 lijnen voor bewegende beelden, zodat bewegende beelden – doorgaans een zwak punt van LCD-schermen – prachtig scherp en vloeiend zijn. En met zijn brede kijkhoek zorgt het IPS-paneel ervoor dat kijkers vrijwel overal in de woonkamer van prachtige beelden kunnen genieten.

Smart Networking De 2010 VIERA tv´s bieden verbeterde netwerkfuncties waardoor de tv op allerlei leuke manieren te gebruiken is. VIERA CAST, een functie waarmee men via de TV internetcontent kan bekijken, is verbeterd dankzij de toevoeging van nieuwe content. Door een optionele camera aan te sluiten kunnen Skype-gebruikers tijdens hun gesprek het beeld van de andere persoon op het grote VIERA tv-scherm zien. Net als bij vorige modellen kan met de nieuwe VIERA tv’s interactief internetcontent, zoals YouTube, Picasa en Eurosport, worden bekeken zonder een pc.

Alle VIERA tv-modellen zijn voorzien van een SD-kaart slot. Stop een SD-kaart met stilstaande of bewegende beelden in het slot en de functie VIERA Image Viewer geeft de beelden weer op het grote scherm. Nieuw bij de modellen van 2010 is dat deze functie ook MP3-bestanden kan afspelen. Ook de functies voor achtergrondmuziek en weergave-effecten zijn verbeterd, zodat kijkers nu nog leukere diavoorstellingen kunnen creëren, die ze niet alleen zelf, maar ook samen met familie, vrienden of grote groepen kunnen bekijken.

Eveneens nieuw voor 2010 is dat VIERA-modellen nu met twee USB-poorten zijn uitgerust en WiFi-ready zijn via een dongle voor draadloze toegang tot VIERA CAST. Bewegende en stilstaande beelden, video en muziek die op een pc zijn opgeslagen kunnen naar een USB-geheugen gekopieerd worden en eenvoudig op het VIERA-scherm worden afgespeeld. Via de USB-poort kunnen gegevens ook op een externe harde schijf worden opgenomen.

De nieuwe VIERA-serie omvat modellen die op een iPod of iPhone kunnen worden aangesloten; deze modellen worden geleverd met een iPod-dock voor een eenvoudige aansluiting. De Graphical User Interface (GUI) van VIERA is even gebruiksvriendelijk en stijlvol als die van de iPod. Men kan de VIERA-tv gebruiken om muziek, foto’s en video’s te bekijken en te beluisteren op de iPod, terwijl men met de VIERA-afstandsbediening de iPod bedient.

VIERA Link, waarmee de VIERA afstandsbediening apparaten kan bedienen die via HDMI-kabels op de VIERA-tv zijn aangesloten, is verbeterd en biedt nu nog meer flexibiliteit. Bij eerdere home cinema-systemen moest een afzonderlijke kabel worden aangesloten voor audio- en videosignalen van de tv. Met de nieuwe ARC-functie (Audio Return Channel) kan het digitale geluid van de geïntegreerde tuner nu ook op een compatibele ontvanger worden afgespeeld via slechts één HDMI-kabel.

Milieuvriendelijke producten Dankzij een technologie die de lichtefficiëntie fors verbetert, zijn de Panasonic VIERA plasma-tv’s van 2010 veel energiezuiniger dan hun voorgangers. Het stroomverbruik is 35% lager in vergelijking met de modellen van vorig jaar. Als onderdeel van het streven naar milieuvriendelijke producten, gebruikt Panasonic loodvrije en duurzame schermen met een levensduur van 100.000 uur om natuurlijke hulpbronnen te sparen.

Met zijn geavanceerde IPS LED LCD-technologie zijn de LED LCD-tv’s van Panasonic toonaangevend binnen de sector als het gaat om energiezuinige prestaties. Deze nieuwe tv’s produceren schitterende beelden en verbruiken toch maar zeer weinig stroom.

VIERA-tv’s zijn bovendien voorzien van de Eco Control-functie die gebruikmaakt van VIERA Link. Deze functie schakelt aangesloten apparaten automatisch uit wanneer de tv wordt uitgeschakeld. Om nog meer energie te besparen kan de functie inactieve apparaten ook automatisch op stand-by zetten.

De nieuwe Panasonic TV series:

TX-P50VT20 3D NeoPDP TV

VT20-serie Als eerste FULL HD 3D-tv-serie in de Panasonic-lijn, blinkt de VT20-serie uit door zijn ongeëvenaarde beeldkwaliteit. De serie bestaat een 65 inch en een 50 inch model, die beide zijn uitgerust met 600Hz Sub-field Drive Intelligent Frame Creation Pro, een resolutie van 1080 lijnen voor bewegende beelden, Infinite Black Pro (contrast van ruim 5.000.000:1), VIERA CAST en vele andere netwerkfuncties. Deze topmodellen zien er met hun bruine kleur, gebaseerd op het metallic concept, zeer stijlvol uit. Met een combinatie van FULL HD 3D-technologie, uitgebreide beeldkwaliteitsfuncties, geavanceerde netwerkfuncties die meer mogelijkheden bieden voor entertainment en een prachtig design is de VT20-serie in elk opzicht een topproduct.

TX-P42V20 LED TV

V20-serie De V20-serie van plasma-tv’s bestaat uit een 50 inch en een 42 inch model. Deze serie heeft veel van dezelfde beeldkwaliteitsfuncties en technologieën als die van de VT20-topserie, waaronder 600Hz Sub-field Drive Intelligent Frame Creation Pro, een resolutie van 1080 lijnen voor bewegende beelden, Infinite Black Pro (contrast van ruim 5.000.000:1), THX Certified Display en Digital Cinema Colour. Daarnaast zijn de tv’s voorzien van een scala aan linkfuncties voor nog meer entertainmentmogelijkheden, zoals VIERA CAST, VIERA Image Viewer voor bewegende beelden en muziek en VIERA Link. Filmfanaten en kritische gebruikers die alleen de beste beeldkwaliteit willen hebben, zullen met deze serie zeker aan hun trekken komen. Een kast in een chique titanium kleur, een slank profiel van 2 inch en een metallic-concept design bezorgen deze modellen een buitengewoon elegant en stijlvol uiterlijk.

De VIERA V20 LCD tv-serie bestaat uit de high-end IPS LED modellen met een beelddiagonaal van 42 inch 37 inch. Beide zijn uitgerust met 200 Backlight Blinking Intelligent Frame Creation Pro, dynamisch contrast van 2.000.000:1 met Intelligent Scene Controller, en een geavanceerd IPS-paneel dat garant staat voor superieure beeldkwaliteit en een brede kijkhoek. Doordat ze Panasonic’s toonaangevende IPS LED LCD-technologie volledig benutten, produceren deze modellen werkelijk prachtige beelden. Daarnaast zijn de tv’s voorzien van diverse linkfuncties zoals VIERA CAST, VIERA Image Viewer voor bewegende beelden en muziek, en VIERA Link. Net als de V20 Plasmamodellen zien de V20 LCD-modellen er zeer stijlvol uit met hun titanium kleur, slanke kast en metallic-concept design.

TX-L37D28 LED TV

D28-serie De VIERA D28-serie bestaat uit een 37 inch en een 32 inch model, die beide geschikt zijn voor Full HD en zijn uitgerust met 200 Backlight Blinking Intelligent Frame Creation Pro, een dynamisch contrast van 2.000.000:1 met Intelligent Scene Controller, een IPS-paneel met een brede kijkhoek, VIERA CAST, VIERA Image Viewer voor bewegende beelden en muziek, en VIERA Link. De 22-inch- en 19-inch modellen zijn geschikt voor HD en worden geleverd met een speciale dock voor eenvoudige aansluiting van een iPod of iPhone om opgeslagen muziek, stilstaande beelden en video af te spelen.

De modellen van de D28-serie hebben een 1,5 inch dun profiel en een stijlvol fotoframe-design. Ze zijn verkrijgbaar in wit, paars en zilver en passen daardoor in elk interieur.

TX-L42D25 LED TV

D25-serie De VIERA D25-serie bestaat uit twee IPS LED LCD-tv’s van 37 inch 32 inch. Ze zijn voorzien van Intelligent Frame Creation Pro, een dynamisch contrast van 2.000.000:1 met Intelligent Scene Controller, een IPS-paneel met een brede kijkhoek, VIERA CAST, VIERA Image Viewer voor bewegende beelden en muziek, en VIERA Link. De D25-serie heeft een prachtig uiterlijk met een slanke, stijlvolle kast van slechts 1,5 inch dun.

TX-P42G20 NeoPDP plasma TV

G20-serie De VIERA G20 NeoPDP-serie bestaat uit een 50, 46 en 42 inch model. Dankzij de geavanceerde NeoPDP-technologie leveren deze instapmodellen superieure beeldkwaliteit en tal van linkfuncties om de tv op allerlei leuke manieren te kunnen gebruiken. Alle G20-modellen zijn uitgerust met 600Hz Sub-field Drive Intelligent Frame Creation Pro, een resolutie van 1080 lijnen voor bewegende beelden, Infinite Black (contrast van 5.000.000:1), VIERA CAST, VIERA Image Viewer voor bewegende beelden en muziek, en VIERA Link.

De VIERA G20 LCD-serie wordt gevormd door een 42, 37 en 32 inch model. Alle zijn uitgerust met 200 Backlight Blinking Intelligent Frame Creation Pro, een IPS Alpha*-panel met een brede kijkhoek, een dynamisch contrast van 100.000:1 met Intelligent Scene Controller, VIERA Image Viewer voor bewegende beelden en muziek, en VIERA Link.

*Alleen L37/32G20

S20-serie De VIERA S20 Plasma-serie bestaat uit twee Full HD modellen van 50 en 46 inch. Met 600Hz Sub-field Drive Intelligent Frame Creation Pro, een resolutie van 1080 lijnen voor bewegende beelden, een contrast van 2,000,000:1, VIERA Image Viewer voor bewegende beelden en VIERA Link is de serie een aanrader voor degenen die een ideale balans tussen prestaties en functies wensen.

De VIERA S20 LCD-serie bestaat uit een 42, een 37 en een 32 inch model en zijn uitgerust met 100Hz Intelligent Frame Creation Pro, een IPS Alpha*-panel met een brede kijkhoek, een dynamisch contrast van 100.000:1 met Intelligent Scene Controller, VIERA Image Viewer voor bewegende beelden en VIERA Link.

X20-serie (Plasma en LCD) en X25-serie Verkrijgbaar in modellen van 50, 42 en 37 inch levert de VIERA X20 Plasma-tv-serie de beste beeldkwaliteit in de HD-klasse. Deze modellen bevatten milieuvriendelijke, loodvrije plasmaschermen en hebben een levensduur van 100.000 gebruiksuren. Andere functies zijn o.a. 100Hz Double Scan, een dynamisch contrast van 2.000.000:1, VIERA Image Viewer voor bewegende beelden, en VIERA Link.

De VIERA X20 LCD-serie is verkrijgbaar in modellen van 32 en 26 inch. De 32 inch-modellen zijn uitgerust met een IPS Alpha*-panel met een brede kijkhoek, een dynamisch contrast van 50.000:1, VIERA Image Viewer voor bewegende beelden, en VIERA Link. VIERA heeft een aanzienlijk ontwikkeling doorgemaakt voor de modellen van 2010, dankzij de nieuwe NeoPDP-technologie en Panasonic’s IPS LED LCD. De uitgebreide productlijn waarborgt dat er voor iedereen een VIERA-model is met de juiste combinatie van prestaties en functies. VIERA-tv´s hebben meer te bieden dan alleen maar mooie beelden. Ze zijn uitgerust met allerlei functies en snufjes voor nóg meer entertainmentmogelijkheden, die je leven verrijken en je creatieve nieuwe manieren bieden om nóg meer uit je tv te halen. In termen van beeldkwaliteit, netwerkfuncties, milieuvriendelijke werking en design zijn Panasonic’s nieuwe VIERA-modellen voor 2010 toonaangevend in totale tv-prestaties.

Bron: Panasonic

Reacties (1)