Ook LG maakt two player full-screen gaming mogelijk met Dual Play

08 september 2011 1 Minuut 2 Reacties
lg-xbox-360-3d

We hebben de nieuwe LG LW980S 3D Nano LED TV al een paar keer uitgelicht, maar één functie moeten we nog behandelen. Philips en Sony hebben eerder al modellen gepresenteerd waarmee het mogelijk is te gamen met twee spelers die beiden een full-screen gameplay zien. Met de LW980S maakt LG dit ook op haar 3D TV's mogelijk onder de naam Dual Play.

In deze modus worden de 3D brillen gebruikt om voor iedere speler een volledig beeld weer te geven waar je tot op heden ieder een half scherm (horizontaal of verticaal gesneden) had. Iedere bril krijgt een compleet ander beeld voorgeschoteld, wat ook met normale 3D weergave het geval is. Je kunt met twee spelers dan niet in 3D gamen maar krijgt dus wel ieder een full-screen beeld. De Dual Play modus werkt met multi-player gaming op een Playstation 3 of Xbox 360.

LG heeft aangegeven dat de techniek in de toekomst ook gebruikt kan worden om via een bril naar een voetbalwedstrijd te kijken en via de andere bril een soapserie te volgen. Wanneer dit mogelijk is kon LG niet zeggen. Voorlopig wordt alleen Dual Play gaming ondersteund.

Om de Dual Play mode te activeren dien je de split-screen modus te kiezen op je game console waarna je op de 3D knop op de LG afstandsbediening moet drukken om de modus te activeren.

Reacties (2)