Onderzoek wijst uit: Oled tv’s zijn goed voor je ogen

08 juli 2019 1 Minuut 3 Reacties
LG_OLED55C8-lifestyle

Het onafhankelijke onderzoeksinstituut TÜV Rheinland heeft voor het eerst het 'Eye Comfort Display' certificaat uitgereikt, en de eerste televisies die dit certificaat mogen dragen zijn televisies met een oled-paneel van LG.

Het onderzoek focust zich op drie belangrijke onderdelen; flickering, blauw licht en een hoge beeldkwaliteit.

Flickering is een probleem van televisies dat we al jaren kennen. De helderheid van televisies wordt gereguleerd door PWM (pulse width modulation), wat flickering (knipperend beeld) veroorzaakt. Volgens TÜV Rheinland hebben oled-televisies van LG hier echter nauwelijks tot geen last van. Daarbij voorzien de oled-panelen volgens de onderzoekers in 34 procent blauw licht, waar 50 procent de standaard is. Blauw licht is vermoeiend voor de ogen en dus zorgt het minimaliseren van blauw licht voor een comfortabelere kijkervaring.

Volgens het onderzoeksinstituut voldeden de oled-modellen ook aan de overigen criteria, waaronder een groot kleurbereik, een groot dynamisch bereik (HDR) en optimale prestaties op het gebied van reflecties. Nu betekent dat niet dat je alleen met een LG oled-televisie het meest comfortabele beeld in huis haalt. De LG-panelen worden namelijk gebruikt door nagenoeg alle grote fabrikanten van oled-tv’s, waaronder LG zelf, Sony, Panasonic en Philips.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
08 juli 2019 om 20:18

Ik heb een OLED 55 inch bevalt me prima rustig perfect mooi beeld nu met de Ziggo next box nog mooier.
Wil nooit meer een LCD tv waar ook mee komen het blijft OLED voor mij.

Inloggen
Jeroen

Jeroen
08 juli 2019 om 23:19

Is OLED goed voor de ogen, of niet (zo) schadelijk?

Inloggen
Harry

Harry
09 juli 2019 om 05:05

Joh….

Inloggen