Oled tv’s van 42-inch én fellere oled tv’s van 77-inch op komst

11 januari 2021 1 Minuut 3 Reacties
LG Display CES 2021

We zien veel nieuws over de ontwikkelingen van de lcd-techniek voorbij komen, maar ook de ontwikkeling van oled staat niet stil. LG Display heeft laten weten met kleinere schermen te komen en daarnaast de helderheid voor grootformaat panelen te verhogen.

42-inch oled

Sinds vorig jaar zien we 48-inch oled-televisies verschijnen, wat een welkome toevoeging is voor velen die een wat kleinere televisie maar een hoogwaardige beeldkwaliteit zoeken. Toch denkt LG Display dat er mensen zijn die een nog kleiner scherm zoeken, mogelijk voor een computer of een kleine slaapkamer. LG Display introduceert dan ook 42-inch oled-panelen in 2021. Later komen er nog kleinere panelen van 20-inch en 30-inch op de markt, vooral gericht op gaming en persoonlijke displays.

83-inch oled

Sony verraadde het al tijdens de presentatie van zijn 2021 tv line-up: er komen 83-inch oled-televisies aan. Momenteel zijn 88-inch, 77-inch, 65-inch, 55-inch en 48-inch de standaard formaten. 83-inch wordt daar als nieuw formaat aan toegevoegd.

Volgende generatie oled

Naast de grootte van oled-panelen is er ook hard gewerkt aan het verbeteren van oled-panelen. LG Display kondigt dan ook de volgende generatie oled-panelen aan, die voorzien zijn van een hogere helderheid. De panelen hebben volgens LG Display een 20 procent hogere efficiëntie, wat naar alle waarschijnlijkheid neerkomt op een hogere helderheid. De verwachting is dat LG zelf deze week de eerste panelen van de volgende generatie in televisies aankondigt. De hogere helderheid zal in eerste instantie alleen naar panelen met een formaat van 77-inch of groter komen.

Advertentie

LG zal de verbeterde oled-panelen naar alle waarschijnlijkheid in gaan zetten voor de hogere G- en W-series, wat de premium modellen zijn. De nieuwe naam hiervoor zal ‘OLED Evo’ zijn. De lagere BX- en CX-series moeten het waarschijnlijk zonder een paneel met hogere helderheid doen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Joost

Joost
13 januari 2021 om 12:29

Enig idee wanneer de 42 versie in Nederland uitkomt?

Inloggen
Martijn Chel

Martijn Chel
13 januari 2021 om 16:15

Er is nog geen 42-inch tv aangekondigd. Dit is LG Display, de fabrikant van panelen.

Inloggen
Dirk Van de Veire

Dirk Van de Veire
16 januari 2021 om 09:53

Ben ook benieuwd. Door de inbouwkast kan ik niet groter dan 96,3cm breedte gaan. 40′ dus en die zijn steeds moeilijker te krijgen. Zeker als je wat opties wil. Een 43″ kan er net niet tussen.
42 zal net lukken en OLED. Ik ben benieuwd.

Inloggen